Bolesť pod pravým rebrom

emamonika
30. mar 2021

ahojte. Som v 31 tt. Mám dost silne bolesti pod rebrami a tiez v blízkosti žaludka. avsak všetky vyšetrenia co som absolvovala sú v poriadku. sono xkrat, gastroskopie, urologia - kvoli tomu ze mam posunutu obličku ako babo na nu tlaci, skoro vobec nic som nepribrala je mi často zle, nevolnost, nemozem poriadne uz ani spať ked ma chyti bolest v noci.
mate prosím vás niekto podobnú skusenosť, velmi sa bojim už som zmenila aj stravu ale nic nepomaha :(
zlcnik je ok a nemam ani zlcnikove kamene, krv moc všecko ok.

mattkapd
30. mar 2021

@emamonika ešte ma napadá aj pečeň ale vraj u tehotných svrbí celé telo..

lucka_ke
30. mar 2021

ak sú všetky vyšetrenia v poriadku tak asi tlačí bábätko na žalúdok alebo žlčník, ešte mi napadol piesok v žlčníku to na sono nemusí byť vidieť... tam ale veľa nepomôže len pozor na stravu
@mattkapd to by sa v krvi ukázalo ak by boli zlé pečeňové testy

mattkapd
30. mar 2021

@lucka_ke ale bežne sa pečenove testy nerobia

fiafia
30. mar 2021

@emamonika ja som bolesť rebier mala takmer celé tehotenstvo len s tým rozdielom,že nemali moc chuť mi pomôcť. Mne bolesti začali v 4mesiaci kde dieťa bolo malé NATO aby ma tlačilo. Vždy odpoveď,že nevedia z čoho. Plus som mala pálenie pod prsiami. No bolesti denno denne až do pôrodu. Nemohla som sedieť, chodiť, ležať jedine pololah polosed bola prijateľná poloha na prežitie, tak som aj spávala. Pomáhala mi masť ortohelp. Inak neporadim sama neviem ako som to prežila. Naplakala som sa no jedinú tabletku som nezjedla. Držím palce

ikabenka
30. mar 2021

@emamonika Mne takto začala hepatopatia v 1. tehu (32t). Na začiatku som mala bolesť pod pravým rebrom a v okolí pupka. Myslela som si, že som si podraždila žlčník, lebo bolo akurát po Veľkej noci. Nakoniec to skončilo hepatopatiou.

emamonika
autor
30. mar 2021

@ikabenka ahoj, prosím ta ako ti to zistili? z krvi? z pecenovych testov? alebo? mala si aj ine priznaky?

ikabenka
30. mar 2021

@emamonika prvé vyšetrenia krvi boli v poriadku a potom keď ma začalo svrbieť telo v noci okolo 22h, prišiel hnedý moč a svetlá stolica, už to bolo isté. Z dňa na deň mi vybehli pečeňové testy z trošku zvýšených 1,1 na vysoké 12,4 internista sa zľakol a rovno ma poslal na hospitalizáciu. Na usg žlčove blato a zväčšená prava oblička. Druhé tehu opäť sa to zopakovalo, telo nesvrbelo mala som suchú podraždenú pokožku, a tu už som aj chudla, z pôrodnice som vyšla chudšia ako som bola pred tehu. Odporúčam si pre istotu dať urobiť odbery pečeňovky a žlčove kyseliny.