Bolestivé hrčky pod pazuchou

kanvicka7
6. okt 2018

Ahojte baby. Z času na čas sa mi objaví pod pazuchou - raz jednou, raz druhou, niekedy aj pod oboma naraz bolestivá hrčka...K DR som s tým nesla lebo vždy sa sama ,,vstrebala,,. No minulé má švagriná postrážila, že to môže byť niečo vážnejšie, mávali ste niekedy tento problém, chdoli ste s tým po vyšetreniach? Mám sa báť?

elaela23
6. okt 2018

Hoc aka hrcka moze aj nemusi byt problem.radsej chod ked to budes mat nabuduce.

rita86
6. okt 2018

@kanvicka7 treba vymenit deodorant pod pozuchu za deodorant bez hlinikovych soli

kitty88
6. okt 2018

Mala som to tiez, bola som aj na usg, boli to len uzliny. Myslim, ze sa nemusis bat, no pre istotu sa mozes pytat na usg.

jankalukasova
6. okt 2018

@kanvicka7 hmmm... upchate potne kanaliky... ako pise @rita86 vymenit deodorant. U mna to pomohlo.

kanvicka7
autor
6. okt 2018

@jankalukasova veď práve,ze používam stále iné, nie roky ten istý dezodorant....
@rita86 ten predavaju v lekárni? Nepočula som ešte o takom, používam klasické tuhé deo - FA, Nivea....nepozerám na značky, ani zlozenie, ovoniam, vonia mi to, berem....

kanvicka7
autor
6. okt 2018

@kitty88 trošku si ma potešila, robia sa aj naďalej a neriešia to lekári, ze len uzliny sa zväčšujú a to nevadí?

kitty88
6. okt 2018

@kanvicka7 odvtedy som nemala, trvalo to cca mesiac 3-4x som mala uzliny hned po sebe, vzdy na inom mieste, dr to pripisovala nejakej viroze, nebola dom vtedy chora, ale mala dom kliesta predtym, tak som myslela, ze by to mohlo mat suvis, ale vysledky krvi ok a usg tiez ok. Potom som prestala pouzivat antiperspiranty a zacala pouzivat deodoranty bez hlinikovych soli a odvtedy nic.

anavianavi
6. okt 2018

Ja som mala nejaku dobu, ked sa mi stale nejaka spravila. Niekedy tri naraz, velmi to boli. Su to uzliny. Nehol sa nejaku dobu, pozor na hygienu, umyvat a utierat jemne, pravidelne, ziadna chemia. Holit velmi opatrne, kontroluj v akom stave je ziletka. Prejde to, ale moze trvat dlhsie obdobie, ked sa uplne vytratia. Skus sa preliecit celkovo a dat si pozor na hygienu a uvidis o mesiac. Zlepsenie by malo prist do dvoch tyzdnov.

uriva
6. okt 2018

@anavianavi Uplne suhlasim, mam podobnu skusenost a dokonca po navsteve kozna doktorka predpisala aj taku masticku, ktora to za par dni stiahla a bolo po probleme. A presne toto iste vravela, ze holenie chvilu obmedzit.

rory267
6. okt 2018

@kanvicka7 Pokiaľ to bolí, tak to môže byť zdúrená zapálená žľaza..horšie by bolo, keby hrčka nebolela a nestrácala sa..ja som mala 4 mesiace hrču v prsníku, počas menštruácie dosť bolela a zrazu zmizla... sama od seba..

ressankajanka
6. okt 2018

@kanvicka7 Skús používať deodoranty s 0% alluminium salt, teda bez hliníkových solí. Antiperspiranty sú síce super, ale vytvárajú hrčky (hlavne ak sa nechajú pod pazuchou aj cez noc), najhoršie je to u žien po holení.

rita86
6. okt 2018

@kanvicka7 u nas na slovensku je toho este malo ale poznam jeden prirodny od forever ten pouzivam ja a som spokojna. Nepotim sa tolko ako pred tym a ani oblecenie mi nefarbi. Treba citat co vyrobky obsahuju lebo je to dolezite pre nase zdravie.

mata223
7. okt 2018

ahoj ja by som isla na vysetrenie a ked to nebude nic vazne zacala by som pouzivat deo bez hlinikovych soli , viem o jednom super😉 vydrzi aj pol roka tiez o pouzivam krasne cisto vonia