Čo na herpesy?

emyly
2. nov 2012

Prajem pekný deň. Chcem vás poprosiť o radu, ako bojovať s herpesom...viem že vyliečiť nastálo sa nedá, ale keď sa už vyhodí, čo najlepšie zaberie, aby čím skôr zmizol. Poteším sa všetkým radám, babičkovským, domácim receptom, aj výrobkami z lekární... Vopred ďakujem za každú odpoveď.

vivusika
2. nov 2012

mne zaberá jedine B-komplex a mastička zovirax, tiež mávam s herpesom problémy už roky a vyskúšala som x vecí 😉

bubelko
2. nov 2012

@emyly mne najlepsie zabera fenivir - hned ako citim alebo aj ked uz mam vyhodeny 😉

evulienka22
2. nov 2012

mne zabera zovirax vyborne..

chichinka
2. nov 2012

My ficime na Epigen masticke (z lieciv pre mna najucinnejsie) a na vnutornu posilu lecitin, idealne od Jamieson - ked citim ze uz ma "hryzka" tak nasadim konske davky a zatial vzdy odvratilo vypuknutie. Daj si ho aj ked je to rozbehnute. Tento lecitin mi poradila kamoska a skvele nam v rodine funguje.

andrejka1983
2. nov 2012

@emyly mne zabera klasická zubná pasta na to 🙂alebo mam doma taku vodičku, vola sa že Herpíik, kupila som to v lekárni, trocha to štípe ale tiež to pomohlo , je to na herpesy, kutiky a afty.....a moja svokra používa iba propolis, a tá máva herpsy veru často ....

dasiacik
2. nov 2012

Ahoj 🙂 Ja som mávala herpesy pravidelne asi každé 2
mesiace.Jeden mi skončil druhý začal.Bola to katastrofa.
Prešla som asi všetkým od bravčovej masti,zubnej pasty,
všeliakých mastičiek a vodičiek.A vieš čo mi nakoniec
zabralo?Doktorka ma preliečila Herpesin tabletkami a
odvtedy mám pokoj.Tak vyskúšaj 🙂

majolenka11
2. nov 2012

Manzel používa vectavir,je super len treba ho použiť hneď ked herpes cítiteže sa robi

lenuska1991
2. nov 2012

mne zaberie len HERPIK hned v zaciatkoch ako citim, ze sa mi vyhodi si to potriem a do dvoch dni zmizne

ileas
2. nov 2012

Mne zabera Herpesin.Hneď ako cítim,že sa začína robiť natriem a do dvoch dňoch je preč.

veronika164
2. nov 2012

@emyly ahoj, ak ešte stojíš o radu... predstav si, že herpes sa dá liečiť. Každý z nás ho v tele má, ale nemusí sa navonok prejaviť, to závisí od tvojej imunity. Všímaj si, kedy sa herpes objavuje. Ja osobne s tým problém nemám, ale poviem ti, ako sa mi ho podarilo zlikvidovať manželovi, ktorý s tým mal problém pravidelne na jar a na jeseň (čo sú dve záťažové obdobia na imunitu...) Keď je herpes už vonku (prejavený na koži), zvonka pomôže tea tree olej (najlepšie od australian bodycare - dostať ho v lekárni, pýtaj si ten v hnedom obale, ten je najlepší, o jeho účinkoch je hodne v príbalovom letáku, je to taký všeliek). Podobne ako ti radili ostatné dievčatá, keď je to už vonku, treba to preliečiť aj zvnútra b-komplexom, alebo aj v lekárni dostať magné B6+ si prihoď Céčko. Na môjho manžela to zabralo priam skvelo. A keď sa zbavíš vonkajšej príčiny, urob všetko pre posilnenie svojej imunity. Potrebuješ vitamíny :o)) Tak hodne šťastia a daj vedieť, ako si zabojovala a či sa podarilo!
A počítaj s tým, že tie dva dni minimálne bude trvať, kým to ustúpi, to za každých okolností. Rozdiel je v trvácnosti účinku. Ešte raz hodne zdaru v liečbe!

mateson
2. nov 2012

ja som vyskúšala už snáď všetko. Až som našla takú vodičku volá sa to Cannadent. Je to výťažok z konope, čisto prírodný. Stojí to okolo 3€. Je toho ale iba 1 ml. Kúpiš normal v lekárni. Vyrába to Cannabis. Oni vyrábajú aj inú kozmetiku z "maryšky" a čo som počula ,tak majú dobré výrobky napr. na akné.

mateson
2. nov 2012

@veronika164 súhlasím, predovšetkým treba začat z vnútra. Ja beriem Isoprinosine a je fakt , že od tej doby to mám menej. Dala mi to alergologička, keď som jej spomenula časté herpesy. Emyly sa pýtala ,čo na to, keď už ho má.

lucina7
2. nov 2012

@emyly
mávala som strašné herpesy, raz na jednej strane potom na druhej strane. a bolestivé už niekolko rokov. raz mi doniesla kolegyna tabletky s hlivou ustricovou, ktoré som brala asi tak 3 mesiace a odvtedy sa mi moje herpesy zmenšili a dokonca sa mi už ani nerobia. mne totiž nezaberala žiadna masť, a to som skúšala všetko čo je v lekárni v reklame a pod.

emyly
autor
2. nov 2012

Ďakujem všetkým za odpovede a rady. Veľa som si zapísala... Potrebujem to pre priateľa, celú spodnú peru ma opuchnutú a veľmi mu v tom brní...za posledné dva týždne to je už druhý krát :(
@veronika164 b-komplex už užíva, ešte by to chcelo niečo na odpuchnutie...ste veľmi zlaté, ešte raz ďakujem.

tadaminka
2. nov 2012

@emyly homeopatika mezereum a rhus toxicodendron 9ch ale najlepsie je pri herpese posilonovat imunitu, ako hovoris toho sa uz clovek nezbavi a ked je imunita oslabena opakuje sa herpes casto

evabb35
2. nov 2012

v úvode zovirax a B vitamíny - tie čo obsahuje B-komplex, len užívať vo vyšších dávkach a ku tomu zinok a kyselinu listovú .A k tomu na kilá čerstvej zeleniny a ovocia /jablká, orechy, banány, pomaranče, pomelo.../, aj piť veľa čerstvých ovocných a zeleninových štiav..vyradiť zo stravy sladkosti, menej mäsa, menej mliečnych výrobkov, pečivo celozrnné.

evabb35
2. nov 2012

@emyly a dostatok spánku. Herpes - nechytať, udržovať v suchu.

anduk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luba41
3. nov 2012

prvá pomoc - potierať octom a dopovať sa C-kom 😉
@emyly

lentuska
4. nov 2012

@emyly
Ahoj, tak ja ti za seba poradim jedno vysetrenie u doktorky Tomovej. ja som mavala opakovane herpesy, kazdy mesiac pomaly, stacilo,ze mi bolo trosku zima a herpes bol na svete. Tato doktorka mi urobila celkovu diagnozu organizmu, kde mi bola zistena totalne znicena imunita, helikobakter (vyhla som sa neprijemnemu vysetreniu na gastre), hemoroidy a toto vsetko sa mi dalo behom par tyzdnov do poriadku. Ona totizto po zisteni problemu vyhodnoti a vypracuje cielenu liecbu prirodnymi preparatmi a po dvoch mesiacoch sa ide na kontrolu. Teda helikobakter a hemoroidy boli v klude a mam pokoj hned po tyzdni, s imunitou to je trosku na dlhsie ,kedze ja som aj tazky alergik az astmatik....ale viem si predstavit, ze s tymto problemom by ti vedela rychlo poradit. Vies ono nie je dobre si dat akoze nieco uz na herpes, treba preliecit to co treba, aby sa herpes nevyhadzoval, a to si myslim spociva v posilneni imunity. ale ktovie, tazko povedat, moze to byt hocico, co tvoj organizmus oslabuje. Treba si zajst na taketo vysetrenie. Cena za taketo vysetrenie je iba 15€ u tejto doktorky, lebo co som si robila prieskum, tak u nas v nemocnici , chcu az 70€....ak by si sa rozhodla, ze to vyskusas, daj vediet, poslem ti na nu kontakt, kde sa objednas na vysetrenie, ona chodi po celom SR za pacientami, treba si len zistit kedy bude najblizsie pri tebe. ...

veronika164
6. nov 2012

@lentuska perfektné! Tak predsa existujú aj skvelí lekári, ktorých ich profesia fakt baví a dajú si záležať na zdraví pacienta, nie na farmakologickom lobby! Teším sa, ak by sme niekedy potrebovali pomoc, budem ťa otravovať aj ja! papa

veronika164
6. nov 2012

@mateson však som napísala, Céčko, Magné B6 a potierať tea tree olejom. Papa

lentuska
6. nov 2012

@veronika164
Kludne pis, ak budem schopna ti poradit, rada tak urobim 🙂
Aj mna tesi,ze takyto lekari su, uz som ich chcela hadzat vsetkych do jedneho kosa. U nej je dobre to, ze je to studovana psychologicka, popritom ma vystudovanu celistvu medicinu a cinsku medicinu, prednasa, no u mna je to priklad pre vsetkych lekarov. A okrem toho, okrem tela prelieci aj dusu a to za tych 15€ 😀 U mna sa vzdy zapoti, co ja mavam s nou rozne diskusie , chudera, niekedy mi jej je az luto 😀 Ale tak aspon sa na mne moze zdokonalovat ,nie?!