Halo a glare efekty po implantácii vnútroočných šošoviek

mino18
26. sep 2020

Ahojte,v juni som podstupil implantaciu vnutroocnych sosoviek na iclinik v Bratislave a vsetko je v poriadku az na odlesky ked je silne svetlo a halo efekty okolo svetiel.V noci ked soferujem to nie je moc prijemne ale da sa.Na klinike mi povedali,ze vraj bi to malo casom zmiznut a moj mozog to prestane vnimat no ja tomu moc neverim je to uz tri mesiace po operacii a stale to trva.Povedali,ze to moze trvat pol roka a aj rok,chcel bi som sa spytat ci niekto z vas s tim ma skusenosti,dakujem..

janeninka
26. sep 2020

@mino18 ja mam skor take do cervena "podsvietenie" ked mi pod istym uhlom svieti slnko a to nevnimam uz vobec. Par mesiacov to urcite trvalo. Hm mozno skus aj nejake dioptrie ak nevidis svetlo ostro?
Ja som napr niekolko rokov nosila slabe dioptrie lebo mi stale vraveli ze dokonale to nebude, silnejsie mi uz nemozu dat - s cim som sa zmierila a potom sa prislo na chybu...tak ich s tym skus otravovat casom...

mino18
autor
27. sep 2020

vies keby si dam dioptrie tak bi som videl rozmazane lebo vidim dobre na vsetky vzdialenosti,akuratmam a tie halo a glare efekty...uvidim mozno to naozaj casom odoznie ved ine mi neostava len cakat..

snehovakralovna
30. júl 2021

@mino18 Ahoj, ja som nieco vyse mesiaca po implantacii vnutroocnych sosoviek. Halo efekt mam taktiez, je leto, svetlo, ten mi zatial az tak nevadi, uvidim, ake to bude napr. pri soferovani na jesen a v zime. Glare efekt neviem co je.
U mna je problem s pocitacom, bolia ma od neho oci a hlava, zial pouzivam ho denne v praci. Taktiez som si vsimla ak sa napr. pozriem od pocitaca do papierov, mam ako keby take mihanie v ociach. Bola som aj na kontrole u mudr. vsetko je v poriadku vraj, avsak zistila som, ze pismena do dialky, ktore som mala citat som precitala s tazkostami, boli male. Inak vidim perfektne do blizka. Pred OP som bola dalekozraka. Ako si na tom teraz, zmenilo sa nieco u teba?

client33
21. sep 2021

@snehovakralovna Ahoj upravili sa ti tie oči?
Som tiež po operacii halo efekt mam stále po práci ešte väčší.

mino18
autor
22. sep 2021

@client33
Ahoj,nie som na tom stale rovnako..

snehovakralovna
18. okt 2021

@client33 ahoj halo efekt mam stale. Budem si musiet kupit okuliare na soferovanie po tme su tie svetla strasne.

snehovakralovna
18. okt 2021

@mino18 vadi mi akurat soferovanie po tme, svetla aut,lamp. Inak je vsetko ok vidim dobre na pc, citat.

mino18
autor
18. okt 2021

Ahoj,daj mi vedieť či tie okuliare na nočné videnie pomohly.Ja som jedny skúšal a bolo to ešte horšie skoro nič som nevidel..

snehovakralovna
18. okt 2021

@mino18 ake si skusal? Jasne dam vediet. Velmi zle sa mi soferuje po zotmeni.

33mimi
18. jan 2023

Ahojte, nasli ste prosim niekto spravne okuliare na soferovanie vecer kvoli tomu halo efektu?

mino18
autor
19. jan 2023

No ja som zatiaľ žiadne nenašiel,asi ani take nebudu čo bi pomohli na tie efekty..