Kto má zvýšenú redukciu štítnej žľazy?

alexa257
25. apr 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či tu nie je náhodou niekto kto ma zvýšenú produkciu štítnej žľazy a ak by mi vedel povedať v koľkých rokov napríklad alebo aké príznaky ste mali. Vopred ďakujem za odpoveď.

ivett29
25. apr 2021

@alexa257 v nadpise máte redukciu ☺️Príznaky sú búšenie srdca a zrýchlený metabolizmus teda výrazne chudnutie, potenie

unicornlady
26. apr 2021

áno, búšenie srdca, vysoký tlak, vysoký tep, zlý spánok (časté budenie), zhoršenie zraku (ale ja som mala tú hyperfunkciu autoimunitnú Graves- Basedov typ), dokonca mi istú chvíľu aj krvácalo z nosa (čo sa mi nestávalo)
z toho všetkého plynúca vnútorná nervozita, nepokoj, ja som napr. vtedy začala cvakať zubami (teraz už nie, ale už je to pár rokov, čo mi museli štítnu vybrať, tak sa telo postupne upokojilo)

mala som 25 a nejak som vždy bývala všade najmladšia

lulula12
26. apr 2021

Babina moja to mala od asi 50tky, chudla, priberala ako na hojdacke. V noci nemohla spavat, obcas jej byvalo tak na odpadnutie. Az teraz napokon bola na zakroku a vyberali jej ju.

alexa257
autor
26. apr 2021

Ďakujem za všetky odpovede. Z týchto príznakov mam jedine to priberanie na váhe aj keď jem v podstate primeranú porciu, neprejedam sa a jem tak ako doteraz dokonca aj cvičím ale váha sa mi neuberá. Pocit na odpadnutie mam skoro každodenne aspoň raz. To mam uz aspoň rok. Takže neviem ci to súvisí s týmto. Ale večer sa mi začnú triasť ruky. Nie je to nič strašné ako keby som bola len vystresovana lenze ruky sa mi trasu aj keď som v pokoji. Prehltanie mi tiež robí problém lebo mam pocit ze niečo mam v hrdle. Začala som si zisťovať čím to môže byť a nasla som toto. Ako čítam objavuje sa to v staršom veku a ja mam 16 rokov takže najlepšie by bolo keby idem za doktorkou.

unicornlady
26. apr 2021

priberanie býva pri zníženej funkcii

dasika83
27. feb 2024

@alexa257 ahoj, ako si dopadla so štítnou žľazou? Mne ju v 16tich vyoperovali a som teda doživotne na hormónoch, ak by si chcela info 🙂