Kto sa vyliečil z úzkosti a panických atakov pomocou liekov?

6. sep 2023

Je tu niekto kto ma uzkosti a panicke ataky a pracuje v zahranici?Ja to mam, v zahranici som mal silne ataky myslel som ze su to moje posledne minuty, odvtedy mam blok ist spat do zahranicia.Kedze som nebol poisteny nesiel som ani k lekarovi vsetko som to musel pretrpiet a odvtedy sa bojim ist aby sa mi to zas nestalo aj ked teraz by som sa dal poistit v pripade l, ze by som musel ist za lekarom, aj ked viem ze to je "len" atak, ale istota je istota kedze priznaky ataku su podobne infarktu a v tom stave clovek zaziva stavy akokeby to boli posledne minuty..Lieky by som mal brat, ALE mam velky respekt pred nimi nechcem byt ako zombie a bojim sa ze mi pohorsia..Preto sa pytam a potrebujem podporu ze niesom sam kto toto zaziva a dokaze pracovat v zahranici aj s tymto problemom. Popripade je tu niekto kto sa vyliecil z uzkosti a panickych atakov pomocou liekov?Dakujem za rady a odpovede.

slovakboy
6. sep 2023

Ja som to zažil síce nie v zahraničí ale mal som ataky take silné, ze som buď upadol do bezvedomia oči stropom na 1,5 minuty, alebo som len odpadol na 15 sekund alebo som sa pocikal. Proste taký obrovský strach až človek zomiera. Našťastie mi to potom psychologovia aj lekári vysvetlili, že atak ma nemôže zabiť a dve minuty v bezvedomí sa mozog len resetuje. Ja som si to zhoršil hyperventilaciou, ktorá paradoxne dusí človeka veľkým množstvom CO2. No ani zadusiť sa človek pri tom nemôže. Lieky treba brat a chodiť na psychoterapie. S úzkosťami a atakom sa dá naučiť pracovať ale musíš si dať niekoľko mesiacov pauzu a liečiť sa aspoň doma. Určite maj po ruke Neurol ktory ti predpise lekár. A ak psychiater rozhodne ze ti treba antidepresíva nešpekuluj, pomôžu ale len v kombinacii s psychoterapiou. Nehladaj teraz príčiny z čoho to máš na to prídeš neskôr.

deti95060810
6. sep 2023

Ad pekne liečia úzkosti...
ak nič iné tak aspoň konské dávky magnézia...

slovakboy
6. sep 2023

A nebudeš ako zombie. Antidepresíva už 17 rokov nie sú ako zombie. Ešte Richard Muller bral chudák také staré AD. Teraz to už predpisujú ako lentilky aj ľuďom čo by to zvládli bez nich. Aj tak to má vvyznam pretože funguju aj preventívne. Je to najváčsi objav vedcov za posledne desaťročia.

autor
6. sep 2023

@slovakboy Myslis ze tie nove AD su lepsie?Mne predpisala Paretin a Xanax..

autor
6. sep 2023

@slovakboy a ake AD beries?beries este stale ci si vysadil?

slovakboy
7. sep 2023

Ja som bral Escitalopram 16 mesiacov a Neurol len v akútnom stave napríklad pri silnej úzkosti alebo po ataku. Na začiatku keď bolo najhoršie som bral jednu tabletku Neurolu denne a plus podľa potreby. To trvalo asi 3 týždne. Xanax je niečo podobne ako Neurol. Paretin nepoznám. Nepozeraj správy nepocuvaj hudbu ani filmy. Celkovo musíš znížiť prísun vnemov. Podľa toho aké to máš silné a časté. Každý deň prechadzka minimálne 40 minút po prírode najlepšie. Môžeš relaxačnú hudbu počúvať ale inú nie. Ani klasickú nie. Aspoň mne len relaxačná robila dobre. 5 mesiacov som maródoval a úzkosti ma úplne prešli asi po roku ale to už boli len také raz za niekoľko týždňov a neboli to ataky. Cvičil som aj jógové dýchanie to určite rob. Počas ataku sa snaž kontrolovať dych a spomaliť výdych je to ťažké ale ked to ovládneš uľaví sa ti. Ked to príde nebojuj s tým a nechaj to prejsť telom zmier sa s bolesťou povedz si že bude dočasná. Ono ťa to neprejde uplne ale uľaví sa ti. Ďalej rob myšlienkové cvičenia počítaj farby v byte a zvuky rôzne. Alebo počítaj 999-17 a výsledok vždy -17. Amigdala nedokáže myslieť na dve veci naraz a musi opustiť zlú myšlienku. Všetko je o myšlienkach akurát že ti prichádzajú z podvedomia a nevieš na čo myslíš a z čoho máš strach. Preto tie psychoterapie sú dôležité a pozitívne myslenie. Potrebuješ sa zvnútornit (ja) a spritomnit (ja teraz tu) venuj sa svojmu vnútru a menej vonkajšiemu svetu. Ak tak len zvieratkam a prírode myšlienkami. A všimni si ako sa správajú malé deti. Ber si z nich príklad. Oni len sú a nepotrebujú riešiť svet. Len pozoruj ako pozorujú deti. Nehodnoť veci udalosti ľudí. Nesúď. Vyhybaj sa konfliktom. Vyrovnaní a, alebo veriaci ľudia praktizujúci vieru a modliace sa majú malo kedy tieto problémy. Ti čo cvičia jôgu alebo meditujú rovnako.

Neurol som vybral dokopy za celé liečenie asi tri krabicky.

slovakboy
7. sep 2023

@slovakboy ešte skús si upravid denný režim. V rovnaký čas spať a vstať, pitný režim musí byt aj stravovací. Mne napríklad atak spúšťalo jedlo hoci som nikdy nezvracal. Keď som jedol pomaly a pravidelne a neutrálne jedla a dobre som ich požul tak bolo to lepšie.

katkaluky89
7. sep 2023

Ja som brala 3x denne magnerot a vit D 2000UI A UPOKOJIT SA..ja som musela dva týždne ostať doma upokojiť sa a hlavne nečítať internet čo keď niečo pichne zabolí..a naučiť sa dýchať. Úplne teraz mám pokoj a ani neviem že to mám

timea179
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timea179
9. sep 2023

@slovakboy môžem sa opýtať či teraz niečo berieš alebo si úplne bez ad , ďakujem

slovakboy
9. sep 2023

@timea179 nič neberiem. Bral som len tých 15 mesiacov a potom už nič. Mám medzi dokladmi jeden blister Neurolu ak by niečo ale už je tam vyše roka a nepotreboval som ho.

timea179
9. sep 2023

@slovakboy hlavne že pomohlo ak bolo treba