Problémy po operácii slepého čreva

adikia10
14. okt 2016

Dobry den,

prosim Vas pred 3 tyzdnami mi operovali slepe crevo laparoskopicky, na druhy den mi vystupili teploty, mala som bolesti v pravom podbrusi, nasadili mi ATB liecbu, po 4 dnoch ma prepustili domov. Krvne testy boli v poriadku aj bolesti brucha ustupili.
Tyzden na to mi opat vybehli teploty nad 39 ale na pohotovosti vylucili suvis s operaciou na UTZ. Pravdepodobne to suviselo s virozou, ktoru sme v rodine mali.
Ale pravidelna mam pocity pichania (citlivosti) v bruchu v pravo dole, nie je to silna bolest, iba niekedy a pri urcitych pohyboch, aj pocas UTZ vysetrenia na jednom mieste som citila citlive miesto. Iba sa chcem uistit, ze tieto stavy su normalne a ze ste mali podobne problemy po operacii, aby som mohla byt spokojnejsia.

Dakujem.

janinah
14. okt 2016

Pokiaľ nevystúpi teplota,tak citlivosť je v norme,si po operácii ešte krátko.

hindakus
14. okt 2016

V oblasti operacneho zakroku sa vytvaraju zrasty, jemnejsie alebo aj hrubsie, to je individualne, ak sa hrubsie, mozu pobolievat dlho aj cely zivot. Ak nemas extremne bolesti,na ultrazvuku v tej oblasti nalez-absces, nemas teploty so zvysenim parametrov zapalu v krvi, skutocne s tym teraz nikto nic robit nebude..vyriesi to cas, ak nie, mozes ist na diagnosticku laparoskopiu, ci tam zrasty su...

adikia10
autor
14. okt 2016

Dakujem, mala som aj zvysene CRP 26 pocas tych teplot, na kontrolnom som este nebola, asi pre istotu pojdem na buduci tyzden. Teplota klesla na 37 vecer po ATB. Cez den bez teploty.

adikia10
autor
14. okt 2016

Verim, ze to bude vsetko ok, a uz ziadna laparoskopia, vsak ja som pred tym bola chora raz za 2 roky a terza hned po operacii a s teplotami...

hindakus
14. okt 2016

26 CRP je nic, pri vaznej pooperacnej infekcii byva aj 200... odpocivaj a iste sa to samo upravi. Ved telo si musi s niecim poradit aj samo, si mlada..

hindakus
14. okt 2016

Ja som po operacii mala slabe bolesti minimalne 3 mesiace...ale fakt slabe, zila som normalne, potom to uz nebolelo nikdy viac

adikia10
autor
14. okt 2016

Dakujem, velmi pekne, a to som is myslela, ze o tri dni som v praci 🙂 trosku som to podcenila.

lenkald
23. máj 2023

@adikia10 už si potom nemala problémy ?