Sterilizácia - komplikácie

antonia008
20. jan 2015

Uz som dala podobny prispevok medzi temy, kde sa diskutuje ohladne antikoncepcie, no admini mi ho prehodili medzi temy "porod". Tam som sa odpovedi moc nedostala, kedze zeny, ktore idu rodit nie su po sterilizacii. Otazka sa tykala aj porodu, ale hlavne som bola zvedava ako je to so zdravotnym stavom zeny, ktora uz sterilizaciu podstupila. Ci ste niektora na sebe nezbadali nejake tazkosti, nejake bolesti v podbrusku a kedy sa moze zacat sexovat naplno bez toho, zeby si muz daval nejaky extra pozor.. Dr. som sa pytala, no on mi vravel, ze nezvyknu byt tazkosti, ale on to odkial moze vediet, ked nie je zenou po sterilizacii. Nie kazda zena sa hned ide stazovat k Dr. ked ma nejake bolesti a niektora moze aj nejake problemy zamlcat. Aspon ja nezvyknem hned vyklebetit, ze toto ma boli a hento ma boli a nejdem hned s kazdou blbostou k Dr. Dakujem za kazde odpovede so skusenosti..

jorika12
20. jan 2015

Ťažko odpovedať, pretože nikto nevie, či za daný problém môže sterilizácia. Štyri roky po mám cystu na vaječniku, ale tie sa robia bez ohľadu nato, či žena absolvovala tento zákrok. Bolesti žiadne, ostatné nepríjemnosti môžu byť spôsobené vekom, alebo hormonálnou nerovnováhou. Sex, ako za normálnych okolností, po šestonedelí, keď sa obaja na to cítia.

dionyzka
20. jan 2015

@antonia008 ... googli vyskumy, ktore boli prevedene. Sterilizacia sposobuje bolesti panvy, podbruska, psychicke problemy a vela inych problemov - lenze tak, ako hovori @jorika12 niektori odbornici tvrdia, ze za dany problem nemoze sterilizacia, ini zasa, ze moze. Je to podobne ako s ockovanim. Niektori su zastancovia, ini nie.
Takze predpokladam, ze niektore zeny nemaju ziadne problemy. A niektore budu mat. Je teda len na Tebe do akej hranice si ochotna pripadne problemy tolerovat. Ci ma sterilizacia pre Tebe vacsi prinos ako pripadne problemy alebo skor budes uvazovat o inom druhe antikoncepcie. Nikto nevie ako to zoberie Tvoje telo - vsetci mozu len statisticky prepokladat.

rencagombik
28. sep 2018

Ahojte ja som mala zvláštne druhé tehotenstvo fakt...keď som sa zobudila po nárkóze na izbe doktor mi povedal že mi podviazali vaječníky bez môjho súhlasu bola som prekvapená no neriešila som to vôbec veď som mala už dve detičky no odvtedy prešlo 15 rokov a ja by som srdcovo chcela ešte jedno no moja sterilizácia asi bola úspešná keďže prešli roky a tehotná nie som teda o tom neviem