Trombóza

monikatopolcany
15. jún 2022

Ahojte. Baby viete mi poradiť? Vcera sme prileteli domov, v noci som si všimla ešte pred letom že mi puchnu nohy. Ráno som mala opuchnutý len ľavý členok. Bez bolesti. Pila som veľa kávy, veľa slaných syrov som zjedla. Môžem byť aj zavodnena len ma zaráža že len na jednom lýtku a len trochu. Tiež mi včera začala mrcha, dnes už plno. V lietadle som bola pokrčené ľavý členok napnuty, spala na mne malá, snažila som sa čo najviac priestoru pre ňu na ležanie na mne vytvoriť. Nemám žiadne bolesti nič len ma to vyľakalo.. môže ísť o trombozu? Ďakujem za odpoveď

asia83
15. jún 2022

@monikatopolcany Môj otec mal opuchnutý pravý členok, diagnóza: trombóza. On to mal ako dôsledok koronavírusu. Určite s tým treba ku doktorovi, najlepšie ku cievnemu chirurgovi.

anonymnasnazilka
15. jún 2022

urcite zbehni k lekarovi. ocinovi opuchla ruka, najskor len zapastie, potom komplet cela. ine tazkosti nemal a je to tromboza..

asia83
15. jún 2022

@monikatopolcany Ešte jedna vec. Keby išlo o zavodnenie, opuchli by vám oba členky, prípadne celé telo.

luccija
15. jún 2022

@monikatopolcany chod k lekarovi

monikatopolcany
autor
15. jún 2022

Kočky idem mám zajednane stráženie na zajtra. Nedalo mi to.. len ma zaujíma ako sa to lieči?

akje
15. jún 2022

@monikatopolcany ahoj. Mne to liecili najskor injekciami a potom som brala kazdy den tabletku az kym sa zrazenina nerozpustila. Drzim palce

monikatopolcany
autor
15. jún 2022

Takže sa to dá aj ambulantne. Dúfam že áno. Dcérka je malinká, a poznáte to je moc naviazaná. Plakali by sme obe

akje
15. jún 2022

@monikatopolcany ibalgin si nahodou neskusala? Raz som letela 6 hodinovy let, spuchlo mi lytko, bala som sa, ze mam opat zrazeninu. Zviazala som si to obvazom, davala som si ibalgin, nohu mala v klude a za dva dni mi to odpuchlo. Bola to len zapalena zila pravdepodobne.

monikatopolcany
autor
15. jún 2022

@akje ďakujem, skúsim na noc tak urobiť. Ak by odpuchlo mohlo ísť len o niečo menej vážne? Takto by som asi trombozu tak rýchlo nevyliecila že?

akje
15. jún 2022

@monikatopolcany myslim si, ze ano. Ale viac ti isto povie zajtra doktor. Moc ti drzim palce, aby to bol len ten zapal a nic vaznejsie 🍀 Drz sa!

tanika
15. jún 2022

@akje ahoj veľmi ma zaujima vo vám povie mudr. Ja som maka pred menzesom tesne pred a aj cez menzes opuchnuté kŕčmi nohu v členku a po menzrse . 4 dni čo mám to same zmizlo . Myslím že pri tromboze je isto opuch ale bolestivý a červený ! Aspoň tsk dom počula od mudr.

jahodova01
15. jún 2022

@tanika ja som mala trombozu v lýtku, nebolo ani opuchnuté, ani teplé a ani červené alebo onak sfarbené. Len som cítila tahavu bolesť

akje
16. jún 2022

@tanika zdravim, to nie ja, ale @monikatopolcany ide k dr 😊

monikatopolcany
autor
17. jún 2022

Tak dr povedal že to tromboza asi nebude nakoľko to mám skôr členok a kúsok nad ním.. môže to byť že som sa moc spálila, do toho veľa slaného plus mrcha. Kázal počkať 3-4 dni ak neprejde mám prísť.. dnes už je opuch menší, začervenanie tiež slabšie tak dúfam že do pondelka už budem ok a na toto zabudnem 🙈 v každom prípade ďakujem za vaše názory a postrehy ❤️