Úzkosť a strach pred vycestovaním

7. jan 2022

O par dni mam ist do prace do zahranicia lenze naposledy mi tam prislo strasne zle asi panicky atak alebo ja neviem myslel som si ze odpadnem a cely som sa triasol..liecim sa na vysoky tlak ale vtedy som nemal moznost si ho odmerat..aj teraz ked beriem lieky a meriam si doma tak mi znizia tlak len malo..doktor mi zmenil uz 4 lieky avsak stale su tie iste len zvysoval davky ale nepomaha to..napriklad teraz mam vacsi tlak ako rano pred tabletkami...a moj problem spociva v tom ze sa strasne bojim mam uzkosti az strach ze ked pojdem do prace zas sa mi to stane a budem daleko od domova..prislo to z nicoho nic uz teraz doma 2 dni sa trasiem a bojim sa vycestovat..co mi odporucate?lebo ja uz neviem co zo sebou magnezium beriem denne 5 tabliet magnerot aj b komplex..

pribinak
7. jan 2022

Psychiatra

kitycat
7. jan 2022

Toto mamickovske forum sa snad mrni na psychiatricku poradnu.

Mladi ludia co sa boja zit... Divne az podozrive 🤔🤔🙄

yollanda
7. jan 2022

@kitycat skús to zažiť krasotinka. Potom by si ináč hovorila

autor
7. jan 2022

Doteraz som nemal ziadne problemy az na tlak ktory som ale necitil a zil som normalny zivot a teraz sa bojim ist do prace jak male decko..je to sila az mi slzy usli jak sa zmenil moj zivot z nicoho nic..

yollanda
7. jan 2022

Uzkost, panika - treba ist psychiatrovi

vler
7. jan 2022

@yollanda no ja s nou suhlasim. Autor nepise ze zazil traumu alebo nieco. V minulosti ludia zvladli extremy ako vojnovy stav, prezili koncentrak totalitu

autor
7. jan 2022

@vler traumu som zazil ked mi prislo z nicoho nic zle a som skoncil na pohotovosti z tlakom 180/110 a pulz 135

jana_eyre_2
7. jan 2022

@vler prečo tak ľudia podceňujete psychické problémy druhých ľudi.. nerozumiem preco to treba tak degradovať akoby nikto nemal nárok prežívať ťažké obdobie a myslíte si že ľudia nemôžu zažiť traumu bez vojny či koncentrákov.. keď vám vadia témy na MK stačí ho vypnúť..

mikadooo
7. jan 2022

Ahoj, príde mi to ako úzkostná porucha alebo tetania možno. Určite treba ísť za psychiatrom a popísať čo sa ti stalo, doniesť správu z pohotovosti kde ťa ošetrili, prípadne ju preložiť predtým. Skús zavolať do práce, že nie si ok, aby si nemusel stresovať ešte s tým že tam musíš ísť. Neviem nakoľko si závislý od toho príjmu, zváž možno aj ukončenie PP a nájdenie si práce niekde bližšie pri rodine... Lebo psychika, to je na dlho, nemusia ani lieky stačiť ak máš v hlave blok.

mikadooo
7. jan 2022

@vler to nemyslíš vážne🤦. Čiže vlastne psychiatrov ani netreba, veď ľudia to zvládli kedysi aj bez nich všakže... Načo si liečiť problém, veď môže mať chlapec aj dosratý celý život, lebo veď ľudia kedysi zvládli aj vojnu a koncentráky (zvládli ako zvládli ale o tom radšej pomlčím, nebudem mrhať energiou).

vler
7. jan 2022

@mikadooo viacere suhlasia s nazorom kitycat...mne sa zda ze ludia su menej odolni ako kedykolvek predtym a maju problem zvladat zatazove situacie a to neriesime problemy ktore riesili predosle generacie

manzanillaa
7. jan 2022

V prvom rade navstiv psychiatra, mne sa tiez po prvom zachvate zmenil uplne zivot, a to bolo pre 20timi rokmi😔ale po nasadeni liekov sa mi neskutocne ulavilo...hlavne sa nepozoruj, viem,je to tazke🙈zamestnnaj si niecim hlavu...a s tou cestou do prace...ja som vtedy cestovala pravidelne na VS ,to bol des a hruza,bala som sa aj do vlaku nasadnut,autobus este horsie,kolkokrat som proste do tej skoly nesla,lebo som nedala cestu😔doteraz s tym bojujem,ale je to uz ok

manzanillaa
7. jan 2022

A inak,tiez zachvat prisiel z nicoho nic🤷‍♀️ odvtedy uz nic nieje ako predtym

jana_eyre_2
7. jan 2022

@vler myslíš že keď je viac likeov, je to väčšia pravda alebo čo.. v minulosti sa o psychickych problémoch nehovorilo.. a tí ľudia čo prežili zverstvá a niesli so sebou neliečené traumy rodili a vychovávali deti.. a tie deti mali.dalsie deti.. a všetci si nesieme neriešené traumy svojich predkov.. konečne sa o tom hovorí, konečne sa ľudia neboja priznať problémy.. len nie každý tie problémy dokáže pochopiť.. ak nemôžeš podporiť, radšej sa zdrz..

luccija
7. jan 2022

Aj ten tlak máš vysoký z úzkosti a stresu preto Ti asi žiadne lieky nezaberajú.Kolko máš rokov?mladý človek nemá dôvod mať vysoký tlak.To máš uzkostnu poruchu bojíš sa čo bude, že sa to zopakuje a tak si v strese..nenastúpila by som, alebo keď ešte máš čas chod k lekárke pre lieky na ukludnenie.Musis sa naučiť s tým pracovať, lebo zase neda sa zavrieť doma....niektorí ľudia sa už potom boja všetkého aj ísť von.

luccija
7. jan 2022

@vler v minulosti boli ľudia odolnejší to máš pravdu, aj horšie zažili, ale dnes ľudia majú málo radosti, veľký tlak nemôžu zlyhať v práci, doma, sami pred sebou už aj na deti je vyvíjaný veľký tlak, skoro žiadny šport, zlá strava...nežijeme dobrý životný štýl je viac informácií, ľudia choroby hľadajú na googli...ja si niekedy hovorím aké budú naše deti, lebo psychická odolnosť deti je ešte horšia ako generácie 30,40 plus
Ale určite to nie je na výsmech sú ľudia, ktorí sú citlivejší a pandémia COVID úzkostné stravy zvýšila.

vler
7. jan 2022

@jana_eyre_2 podla toho co napisal autor neprezil zverstva a nema neliecenu trauma...a ano like znamenaju ze viacere zdielaju tento nazor...

jana_eyre_2
7. jan 2022

@vler ty asi nechceš moc čítať čo píšem však? Vieš, ani ja som nezažila vojnu ani koncentrak.. ale traumy mám.. nie každý je povinný vypísať ich na modrý koník aby ho nepodcenovali.. z tých dvoch príspevkov snáď vieš povedať čo zažil autor? To nemyslíš vážne fakt.. a môžem len zopakovať, ak je viac ľudí čo s nejakým názorom súhlasia, to neznamená že to musí byť nutne pravda.. máš veľmi divnu optiku..

autor
7. jan 2022

@luccija 23 rokov mam, lieky na tlak neucinkuju vobec a tlak som mal aj pred uzkostami vacsi

irusa
7. jan 2022

Úzkostná porucha s panickymi atakmi...

luccija
7. jan 2022

@vler nemusí prežiť žiadnu traumu možno má dlhotrvajúci stres, takú povahu labilnejsiu a to nad čím jeden mávne rukou môže byt pre druhého veľký problem.A takéto strachy sám o seba, alebo potom, keď niekomu ostane zle na nejakom mieste bývajú bežne.Podvedomie pracuje mne je dobre, pokým nemusím sadnúť na lanovku a to mám z minulosti, keď mi tam raz prišlo zle a odvtedy sa to so mnou ťahá.Staci, že v TV vidím pohľad z lanovky a budi mi srdce🙂a netrpim klaustrofobiou.A, keď je niekto citlivejší uzkostny typ ľahko sa dostane do tohto kolotoča.

kitycat
7. jan 2022

@yollanda nemusim si nic zazivat aby som mala svoj nazor. V poslednom case sem pisu mladi ludia co nikde poriadne neboli, nic tragicke ich za ich doposial kratky zivot nepostihlo, ale boja sa vyjst von. Len polutovanie, zvysenie davky liekov ale ani to nezabera a dotycny sa bude len viac a viac pozorovat az sa z toho zblazni.

Treba si trochu ten zivot aj odzit a nie sa utapat v sebachlacholeni a nepochopeni zlym svetom ved kolke zeny - matky a ze ich tu popisalo sa ppstavilo na vlastne nohy a to zili roky s tyranmi a mentalnymi mrzakmi a su tu ukazuju, ze sa to da ale ta sila prameni z vnutra cloveka.

Kazdy den tu je nejaky teen so strachom zo sveta..

vler
7. jan 2022

@jana_eyre_2 nuz ja mozem pracovat len s informaciami ktore autor poskytne

vilma7
7. jan 2022

a musíš ísť do toho zahraničia? Skús si nájsť prácu v okolí a možno tento problém vymizne sám od seba.
Mal si tam ísť prvý krát, alebo si tam už bol?

savanna
7. jan 2022

Ak mas tieto stavy naozaj len pri vycestovani, mozes si dat predpisat aj u obvodaka nejake utlmovaky, napr. Lexaurin a na tych par dni si ho das. Sam popisujes, ze budes daleko od domova, asi mas z toho stres a bude to psychickeho povodu.
Ak mas tieto stavy aj v beznych situaciach, tak by si mal navstivit psychiatra, ktory ti predpise antidepresiva a budes ich uzivat pravidelne.

edith34
7. jan 2022

Aj ja som takto skončila pred x rokmi. Musíš ísť za psychiatrom, porozprávate sa a nájdete vhodnu liečbu. Väčšinou sú to antidepresíva, ale budeš fungovat, dá sa to do poriadku a snáď po čase lieky vysadis.Z toho,čo popisuje s to vyzerá na panicku poruchu . Dá sa s tým úplne normálne žiť. Držím palce.

betka233
8. jan 2022

Autor neprekonali ste nedavno koronu? Presne toto skakanie tlaku a uzkostne stavy pri vybocovani z komfortnej zony som mala par mesiacov po prekonani korony... trosku mi pomohli betablokatory, ale hlavne to chcelo cas a trpezlivost... je to velmi neprijemny stav, drzte sa, nech sa z toho cim skor dostanete 😇

yollanda
8. jan 2022

Zlatíčko to sú psychiatricke poruchy. Už aj k dr!!!! Tu nejde o tlak ako taký, ale z čoho ten tlak je

yollanda
8. jan 2022

@kitycat bullshit! Ja mám krasny život a trpim už 20 r na ťažkú depresiu, panicke ataky, obsedantná porucha a extrémne úzkosti

jana_eyre_2
8. jan 2022

@yollanda ľudia si bohužiaľ vôbec neuvedomuju, že psychické ťažkosti sú reálne a vážne.. že to nie je len rozhodnutie človeka.. tieto nazory čo znevažujú a degraduju psychické problémy mi prídu ako z minulého storočia a sokuje ma, že v dnešnom svete informácií a technológií sa stále najdu ľudia čo o tom nevedia ani zbla..