Zlomený zub a panická porucha

lillymich
5. júl 2023

Liečim sa niekoľko mesiacov na depresiu a panickú poruchu. Beriem antidepresíva 2 druhy, a k tomu Neurol na ukľudenenie. Pred pár dňami sa mi odlomilo kus zo zubu, už som objednaná k zubárovi.
Ako zvládnuť panicky záchvat, ktorý najčastejšie prichádza keď som v strese, mám neskutočne obavy že práve vtedy keď budem sedieť v kresle u zubára ma chytí panicky atak. Ako to zvládnuť? Ďakujem za odpovede.

kacena4
5. júl 2023

zvys si davku pred sedenim, dohodni sa s psychiatrom co si dat aby si predisla zachvatu drzi sa

luccija
5. júl 2023

@lillymich berieš lieky tie Ta podržia.Mavas ešte záchvaty?

lillymich
autor
5. júl 2023

@kacena4 ďakujem za odpoveď, so psychiatričkou som to už prebrala včera, zvýšila mi dávku sedatív.Ale zaujímajú ma skúsenosti tých, ktorí s tým tiež bojujú. Ja totiž na každú stresovú situáciu reagujem panickými atakmi, aj keď si dám ten Neurol navyše.

lillymich
autor
5. júl 2023

@luccija áno, žiaľ mám, aj keď sa už objavia len sporadicky, keď som napr. v strese, alebo keď nastane nejaká väčšia zmena v živote.

kacena4
5. júl 2023

@lillymich sak dom ti odporucila postup zo skusenosti ak je slaby liek zvysit kvoli predchádzaniu zachvatov u nas zabralo. v stresovom obdoby dr zvysuje k nestresovom znižuje davky

luccija
5. júl 2023

@lillymich neboj sa...pri najhoršom to predýchas do úplného ataku Ta lieky nepustia.Skus odpútať pozornosť počítať násobilku, hovoriť si ako to zvládneš a zub bude v poriadku.je to len tvoj strach a ten vieš aspoň trocha ovladat lekár Ti chce pomôcť.Daj si viac neurolu a bude to dobre🙂