Zuby tesne pri sebe u 27-ročnej

18. dec 2023

Ahojte, mám 27 rokov a začína ma trápiť, že mám zuby pomerne tesne pri sebe. Vzhľadovo to vyzerá v pohode, takže som to nikdy neriešila, ani zubárka mi nikdy nič na to nepovedala. Je pravda, že od detstva mám pomerne dosť kazov a plombovanych zubov, hlavne vzadu, ale s vekom si začínam čoraz viac uvedomovať, že sa to môže zhoršovať. Najmä kvôli tomu, že sa proste medzi zuby nedostanem ani s medzizubnou kefkou či niťou, je mi nepríjemné tlačiť tam niečo medzi ne, nechcem si ich poškodiť, na druhej strane sa však bojím kazov. Aké máte skúsenosti s podobným problémom? Riešili ste niečo také alebo máte zuby natesno a neriešite to? Vďaka

vanilkovazmrzka
18. dec 2023

Mas osmicky?

nairobi
18. dec 2023

Riešim to práve teraz, prvý týždeň nosím invisalign 🙂

miskaska
18. dec 2023

Tiez som si myslela, ze mam zuby veeeelmi blizko pri sebe. Spravili sa mi hlboke medzizubne kazy, zubarka si ich nevsimla, lebo mi nerobila RTG. Zacala som sa starat o medzizubne priestory. A nakoniec tam vopcham sablicku s nitou a aj medzizubnu kefku. Najskor dasna krvacali a bolo mi to neprijemne, uz su OK, ako si to pravidelne a dokladne cistim. Tak byt tebou by som to skusala, najskor sablickou a potom najuzsou medzizubnou kefkou a mozno budes prekvapena, ze to pojde.

autor
18. dec 2023

@vanilkovazmrzka ano, už všetky

vanilkovazmrzka
18. dec 2023

Nitou sa medzi zuby urcite dostanes.

A ked tak si daj vybrat osmicky, zuby sa stale hybu, tak budu mat viac miesta, pripadne si daj nejaky strojcek, ak to velmi tuzis rychlejsie -upratat- a mat nejake vacsie a pohodlnejsie medzery medzi zubami

autor
18. dec 2023

Niť som skúšala párkrát, medzi zuby sa mi síce podarilo dostať, ale bolo to nepríjemné, hlavne ten pocit po. Mala som pocit ako keby sa mi zuby hýbali, aj keď to bolo asi len pocitové. Keď čítam, že si na to musia zuby resp ďasná zvyknúť, možno by bolo najlepšie v tom pokračovať.
Strojček som pozerala, len neviem či to je skutočne taký problém, že by som to musela takto riešiť. Mám už taku staršiu zubárku, v podstate od detstva, veľmi mi zatiaľ neporadila, len rieši kazy - nie ich vznik.

miskaska
18. dec 2023

Určite pokračuj a bude to lepšie.

simsalabim
19. dec 2023

S tu nitou urcite pokracuj, ono sa to podda. A zdrave osmicky by som si urcite nedala vytrhnut.

h2
19. dec 2023

Zubnú sprchu si neskúšala?