Ahojte ženy od akého mesiaca ste začali davať svoje drobce do športového kočíka?
@lara45 nas od cca 4 mesiaca ale tiez v uplnom lahu... tiez sa do vanicky nezmestil a ani tam byt nechcel.
Ahoj, my od šiesteho mesiaca. Vo vaničke sa jej nepáčilo, stále dvíhala hlavičku, športový sme len mierne zdvihli, aby viac videla a bola spokojná. Počula som, že dieťa patrí do športového až keď samo sedí, ale ak nezasahuješ do vývoja, dieťa samo začne sedieť niekedy okolo desiateho mesiaca, to už by sa asi máloktoré zmestilo do vaničky.
Od 10.mesiaca a to už dávno sedela. Narodila sa na konci mája a do konca februára si spinkala vo vaničke, či na prechádzkach, či na balkóne. Vanička je na nezaplatenie. Do športiaka má ísť dieťa až keď samostatne sedí.
3,5mes, nakloneny lah
5 mesiacov lebo sa už nezmestil do vaničky do zimy, inak by som ho nechala az do 9,5 kym samostatne nesedel. Bol ale v úplnom ľahu.
od ukonceneho 5m, uz nechcela byt vo vanicke. to bol vzdy polhodinovz zurivy rev, kedsme sli von.
Od 5-teho mesiaca, lebo sa synovi nepacilo v hlbokom kociku. Ale az kym nezacal samostatne sediet (10m), tak tam len lezal. Nam sa dala sportova cast polohovat do uplneho lahu.
Moji obaja isli do sportaka behom piateho mesiaca, ale len na spanok a v sklopenej polohe.
Od 5 mesiacov, samozrejme som mala kocik ktory sa dal dat do uplneho lahu a tak sa v nom aj vozila kym nevedela sediet
Ďakujem ženy mi mame ešte len 4 mesiace takže máme čas len ma to zaujimalo pretože mi mala vôbec nechce sedieť na prechádzke vo vaničke aj keď jej trochu nadvihnem vrch.
@riamia91 ja neviem co som si myslela a muz ma nakoniec ukecal na ten Britax, lebo v teme kocik sa velmi angazoval a maly vyhodnu viac-kombinaciu 🙈 tak asi mu diery vyrezeme a nasadime snehule 😂😂 inak je to super kocik, aj super vec, ze vsetko so vsetkym je kompatibilne ale teda....pri dietati co ma necele tri mesiace a miery na 6-9 🤷♀️
mne sa pacil aj ten ABC cierny, ten sa mu nepacil, ze cierny a letne dieta....no uz sa "stalo"
@petamich mne sa veľmi páčil dizajn Britaxu, konkrétne Smile III, ťažké sú rovnako s ABC, aj pevná konštrukcia, krásny dizajn... len tá vanička, ja mám šedý, konktétne Asfalt, nechcela som čierny, že vybledne a bolo v kombinácii so zlatou alebo ružovou konštrukciou a to mi príde také dievčenské, radšej neutrálnu striebornú som vybrala.
@riamia91 ja som bola presvedcena, ze cakame dievca 🙂 tak mi ten cierny s ruzovou padol do oka a potom, ze chlapec a na muza vyskocila na FB reklama na Britax a ze aj autosedacku ma dobru ta kombinacia atd. ze to je super kupa a ano aj sa mi pacil 🙈 no nic, este ze sa ten sportovy da dat na lezato, keby v 4. mesiaci maleho kupujeme novy hlboky asi by ma zaskrtil alebo ja jeho
ten sedy je velmi pekny! 😃
v mojich ociach dizajnovy je synonymum pre Bugaboo a Cybex 😂
@lara45 samozrejme ze “nechce”, lebo to v prvom rade este nevie, 4 mesiace? to je nic, kam sa ponahlas?
pokial sa ti do hlbokeho zmesti, tak v hlbokom… v decembri bude mat pol roka, je nejaka mala sanca, ze bude uz sama sediet, tak by teoreticky mohla ist do sportiaka..
ak by aj nahodou nesedela a vanicka bude uz tesna (kvoli fusaku), tak moze ist do sportiaka - uplne nalezato, inak sa ale nemas kam ponahlat
ja som tak syna dala do sportiaka ked mal cca 7mesiacov, jul, do vanicky proste nevosiel, bol proste na nu dlhy, cely cas mu kupujem oblecenie o cislo vacsie (teraz ma 3r10m a nosi oblecenie velkosti 5-6 rokov, niektore tesco teplaky z bazaru aj 6-7 rokov)
do sportiaka isiel 7mesacny, uplne naplocho nalezato celom ku mne
@riamia91 @petamich inac baby cybex priam je dizajnovy, ale je aj super funkcny 🙂 ja som s nim spokojna, mala ma 20 mesiacov a stale sa v nom vyvaza, nemusela som kupovat dalsi sportak atd 🙂 a teda vanicka bola velka a ked sa nudila na chrbte, vozila som ju na bruchu, lebo sa z nej da stiahnut potah a je tam na sietka cez kt videla von 🙂 ale je pravda, ze ich je zrazu nejako vela :D si robime srandu s muzom na prechadzkach, ze slovaci nebudu asi az taky chudobny narod 🙈
@natalala mne sa velmi pacil aj Cybex aj Bugaboo Fox - len som si povedala, ze kedze planujeme jedneho drobca mozno to nie je uplne ekonomicke a vtedy som este zastavala nazor, ze z bazaru nie - dnes by som mozno inak rozmyslala 🤨
@natalala dolezite je, ze si spokojna. Ja som hladala nieco neobpozerane, a v mojom okoli momentalne hlavne Bebetto, to je asi top Poliak, potom Moon a Cybex. Popravde ked som ja kupovala kocik, tak som ho len zahliadala, ale neoslovil ma. Ale sto ludi, sto chuti. Je krasny to sa mu musi nechat 😉.
zalezi od toho ake mas sedenie - nam sa trojmesacny uz pomaly nezmesti do hlbokeho, tak ho ideme prelozit do sportoveho ale vieme ho dat uplne na lezato, ked mas korytkove sedenie alebo 45 stupnovy uhol, tam by malo byt cca. od 6teho ukonceneho mesiaca a posediacky samozrejme az ked bude samo sediet 🙂