Trojkolka verzus klasický kočík

matusamajka
15. feb 2015

Ahojte aky je vhodny kocik trojkolka alebo klasika ? Vela som citala a ze vraj trojkolky su slabo stabilne? Ake mate vy s tim skusenosti? Trojkolka sa mi velmi paci ale ci je aj prakticky to neviem

miku1
15. feb 2015

@matusamajka Ja som mala trojkolku a bola som spokojná. Jediná nevýhoda je tá, že keď napr. ideš cez obrubník musíš dať pozor a proste držať kočiar oboma rukami. To je tak celé.

siska53
15. feb 2015

@matusamajka ja som mala klasiku,spokojnost velka. Zvladol kazdy teren uplne bezproblemovo.
Takze ja hlasujem za klasiku.

lejlla
15. feb 2015

Ja som mala dve trojkolky a nemala som najmensi problem...ale to asi musis vyskusat sama vsetky pre a proti 🙂...kazdej mamine vyhovuje daco ine.

mimla
15. feb 2015

Mala som dve trojkolky. Super. Mala som tie s väčšími kolesami. Perfektne zvládali zákruty. Ja som mala jedný problém, a to nájazdy. Ak sú niekde tie zastaralé typy nájazdov, ako koľajnice, tak treba kočík nakloniť a ako už bolo spomenuté držať oboma rukami (kto by už viedol košík po nájazde jednou rukou). Problém so stabilitou bol možno u tých maličkých, ja som mala také robustnejšie. Netuším ako by mohli byť nestabilné. Iba ak by ich niekto vedome silno naklonil.

siska53
15. feb 2015

@matusamajka a hlavne - kup si kocik s poriadnymi kolesami ci to uz bude trojkolka alebo nie. Tie krpate kolesa nestoja za nic. Mame aj sportiak s malymi kolieskami, navyse robi 4stopy a teda to viem porovnat s inglesinou magnum,co je klasika,niekto by povedal,ze retro.. A takisto vidim ako (ne)kocikuju maminy v urcitych podmienkacj terenu. Staci trosku viac snehu ako to bolo pred par dnami a kocikovat nemohli.
Inak nic proti trojkolke,ale mam tu znamu - maminu, co ma trojkolku s vacsimi kolesami,no ked sme sa bavili,tak mi vravela,ze sa jej velmi tazko kocikovalo,ledva to zvladala,radsej ostala doma. Odvazila sa, az ked to trochu vyzeralo s chodnikmi inak.
Ale je to na tebe..jedine,na co urcite dbaj,su tie vacsie kolesa...

zdena12345
16. feb 2015

nie je kocik ako kocik a teren ako teren. ak sa prejdete maximalne po upratanej ulici v meste kludne 3kolku, ak mate najblizsiu asfaltku (aj to rozbitu)50m od domu tak klasiku, hlavne velje kolesa

matusamajka
autor
16. feb 2015

Dakujem

nuska
25. apr 2016

Ja som teraz rozmýšľala, či golfový kočík alebo trojkolku. Pri prvom sme mali trojkolku a kočík som takmer vôbec nepoužívala. No teraz som kúpila golfový kočík, lebo chodím so starším na krúžky a to autom a trojkolku do auta nakladať je nepraktické. Tak mám ju len na prechádzky po okolí a golfák na cesty autom. Super sa nakladá, zvládne to aj starší 5-ročný syn. Dieťaťu sa určite viac páči trojkolka. Všetko má svoje plus a mínus. Na http://www.market24.sk/?utm_source=aff&utm_medi... majú teraz akcie na trojkolky ale aj na kočíky.