Pôrodnica Trstená

kika_76
4. okt 2022

Ahojte , žienky kde nájdem zoznam veci ktoré mi treba do pôrodnice v Trstenej , nemôžem to najist .. ďakujem

zuzinka888
4. okt 2022

2 podlozky na postel na salu uterak toaletak a mydlo . + na izbu podla uvazenia 1/den podlizku Vlozky- beznu hygienu, papuce, nocne kosele- aj ti daju. Pre babatko len balik plienok tie najmensie + utierky a veci ked pojdete domov. + doklady a inak vsetko co potrebujes kex ides na 3 dni prec.

paulahr
4. okt 2022

@kika_76 toto majú na stránke 🙂

kri_stin
4. okt 2022

Ahojte, sú povolené návštevy v pôrodnici?

mariaholesova
12. okt 2022

@kri_stin ahoj, netuším. Teraz neviem aká je situacia s Covidom, no najrozumnejšie je spýtať sa priamo v nemocnici na najbližšej kontrole

mariaholesova
12. okt 2022

@kika_76
doplnila by som ešte - hroznový cukor. Mne to odporučila doktorka a musím povedať že mi to zachranilo život hlavne pred porodom (bola som bledá a bez energie).
Maj ho vždy pri sebe, zíde sa. Na rýchle doplnenie energie sa zídu aj detské ovocné kapsičky. ešte k tomu porodu - nauč sa správne dýchať, rob dychové cvičenia, ja som sa s tým zoznamila až na sále a bolo to velmi neprijemné aj pre mna aj pre personál. (možeš mať vedľa seba odložený balzam na pery aj hroznový cukor)

Nezabudni si vitamínový komplex ktory užívaš počas tehotnestva. Ja som rodila v piatok, puštali nás o 5 dní pretože cez víkend tam nie su hlavni doktori ktorí musia posudiť tvoj stav. To znamená že si do batožiny pridaš niečo navyše.
Ak si ešte nekojila, určite maj po ruke Chrániče na bradavky značka MAM. Nie len že chránia, ale malé sa ti lepšie prisaje (ak budu s prisatim problémy) pri najhoršom si ich vieš kupit od laktačnej poradkyne. Tá ti dá aj priestor na otázky, niekde si ich spíš, všetky a maj poruke. Podprsenku nepouživaj ak ťa má zbytočne tlačiť. Ja som to zvládla aj bez nej. Koj striedavo, pravidelne. možeš si na kontrolu pomocť gumičkou na ruke.
Budu od teba chcieť aby si pila veľa tekutín, pomáha to na tvorbu mlieka.
Intimna hygiena - možeš použit aj jemné detské mydlo a odporučam ešte špongiu - na stehná a pod. (zaschnuta krv) a aj 2 'intimne' uteráky (stačí stredná velkosť, najlepšie také čo možeš potom vyhodiť) To, či ťa budu zašívať, zistíš až po porode a bohužial sa na to nedá pripraviť. Pytaj si od doktoriek masť na lepšie hojenie jazvy. Ja som si ju kupovala v deň odchodu, pretože ju nemali.
Ponožky! nie kotnikové, ale teplé, vyššie. maju tam kachličky a budeš chodiť v šlapkách no aj tak je to prijemnejšie. Netuším či budu tento rok kuriť, čiže rátaj aj s tým.

Starostlivosť o malé : ak to bude dievčatko, do 3 mesiacov sa odporuča baliť na široko. V nemocnici to bude starým sposobom ale normálne ti stačí dať 2 plienky namiesto 1nej. Na prebalovanie použivaju svoju masť - rybiu. ani neskušaj použivať niečo iné, to až doma 🙂 ukažu ti aj ako malé kupať iba vodou, ale to budeš robiť doma. vyzerá to naročne čiže ak si sebou nebudeš istá, zaobstaraj si podložku do vane. Ukážu ti aj ako zaväzovať do klasickej povyjačky, starostlivosť o pupok, genitalie... ak by ti to nedali vedieť pytaj sa!

vezmi si sluchadla s mikrofonom pre pripad že by si dlho volala, aby si nemusela držať mobil pri uchu. aj to vie vyčerpať :D vezmi si aj zapisník. Píš o svojich pocitoch alebo si nahravaj hlasovky. Pomože ti to a ani nevieš ako.