Červený melón v tehotenstve

janulana
19. aug 2013

Mamičky-tehuľky, jedávate v týchto letných dňoch červený melón? Ja si bez neho leto neviem predstaviť a strašne mi chutí. Ale vraj obsahuje veľa vitamínu A a ten je v tehu nebezpečný. Počuli ste o tom niečo?

elenka6
19. aug 2013

@janulana kludne ho jedz,nic sa tebe ani babatku nestane.

bosoriak
19. aug 2013

Vitamin A je nebezpecny iba v nadmernych davkach. Napriklad musela by si jest tak 5 kil mrkvy denne a dlhodobo, aby to malo vobec sancu na nejaky vplyv na dieta. Problem byva skor pri uzivani tabletkoveho vitaminu A, takze to rozhodne netreba prehanat s vitaminmi v tabletkovej forme.
Inak je vitamin A uzitocny a potrebny aj pri vyvoji plodu.

anjelicek26
19. aug 2013

@janulana - melon a vitamin A 😕 Pokial viem obsahuje vela karotenu, ktory moze byt v tele pretransformovany na vitamin A, ale len v spojitosti s tukom.. takze ak to nebudes zalievat olejom... tak to telo tolko neabsorbuje..

klincek
19. aug 2013

@janulana veruze som nepocula..ale od lekarky viem, ze prospieva krvotvorbe. a okrem toho obsahuje vodu a rozne mineraly - v uzasne chutnej forme (to je vlastne experimentalne zistenie 😀)
jedine, co z melonu hrozi, je, ze sa pocikas, ak to s nim prezenies a nestihnes dobehnut na wecko 😅
takze s chutou na melony!

janulana
autor
19. aug 2013

Zatiaľ na WC stíham, horšie je to pri kýchnutí 🙂 🙂. Som v 36. týždni.

mummy01
19. aug 2013

@janulana ked som cakala dceru tak som denne zjedla dvojkilovy melon...nikomu sa nic nestalo a ja som bola spokojna lebo som v tej dobe bez neho zit proste nevedela 😝

lalinko2010
19. aug 2013

@janulana budem hnusná - nejedz NIČ!!!!! aby si náhodou neublížila svojmu telu a bábätku. Ja nechápem tieto otázky!
jedz čo ti chutí!!!!!! nezamýšľaj sa nad tým čo koľko obsahuje, lebo budeš len hladná! tvoje telo - bábätko ti samo "povie" že toto nechcem!!!!
nezkladaj kvôli tomuto diskusiu!

patkobo
19. aug 2013

ja jedavam cervene melony na kila .. aj v tehu a po tehu .. je to najvacsia mnamka na svete podla mna .. ani som nevedela, ze jeho konzumacia v tehu moze byt nejak nebezpecna 😉

maria_ibrahim
25. aug 2013

ja som prve tri mesiace v tehotenstve musela zjest kazdy den jeden velky melon. moj muz uz bol zufaly, kazdy druhy den chodil na melony 🙂 no a potom z nicoho nic mi ta chut presla a odvtedy som ho nedala do ust. to su proste tie tehotenske chute. na co mi pride chut to si dam a nerozmyslam, ci su jahody alergenne a maju vplyv na dieta, alebo nieco ine.. predvcerom som zjedla pol pohara nakladanych uhoriek a ako mi je dobre 😀 keby clovek chcel vo vsetkom najde nieco.

sandrika1986
15. júl 2014

Jasné, že môžeš jesť melón.... 🙂

bobaska666
16. júl 2014

Ja ich jem tiez na kila, navyse jadierka z neho obsahuju vela zeleza a to mi tehulky potrebujeme,vit A je skodny v tehu len ako umely vitamin

zita19
16. júl 2014

@janulana Vitamin A retinol neobsahuje ziadna rastlina. Obdahuju proretinoly ako BetaKaroten a podobne. Telo si z týchto proretinolov (provitaminov vitaminu A) vie vyrobit A vitamin (retinol) ak ho potrebuje. Ak nie tak uklada zasoby preoretinolov do koze pre neskorsie pouzitie. Takze ziadne potraviny obsahujuce proretinoly nie su problémom ani v tehotenstve. Problémom su vitaminove doplnky a potraviny zivocisneho povodu s vysokym obsahom A vitaminu. Napr. trescia pecen ma vysoky obsah retinolu, ale pokial ju budes jest v rozumnom mnozstve bude ti to len na uzitok.
Takze v pohode mozest jest melony, mrkvu, cervenu papriku, marhule.... kolko tu hrdlo raci. Urcite sa nic nestane.

sadul
16. júl 2014

jooj, my sme melonova rodina, mesacne nam to vychadza aj 100 evri na melon, pocas tehotenstva som nic ine nejedla..a teraz som na tom rovnako, stale kojim, a neviem si predstavit bez melona leto.../aj pocas tohto pisania ujedam z melonu/takze len smelo..

ingapal
16. júl 2014

podľa mňa je melón veľmi dobrý. Čo je veľmi dôležité je správne skladovanie potraviny v letných dňoch. Aj melón môže byť pokazený (ja som bola vo vysokom štádiu tehotenstva, nevedela so prestať jesť melón a pokazila som si žalúdok...tri dni som zvracala a najbližší rok som nemohla ani cítiť melón)
Celý melón môžeme pomerne dlho skladovať pri izbovej teplote. Ak ho však nakrojíte, musíte ho odložiť do chladničky, kde vydrží čerstvý jeden až dva dni. A pozor na melóny kupované na trhu (kde je horúco) ktoré sú prikryté streč fóliou. Ak ich skladujeme pri vyššej teplote, dochádza k množeniu mikroorganizmov a následnému pokazeniu.

opica89
16. júl 2014

Ja som pocas tehu melony nejedla ale doslovne zrala kazdy jeden bozi den som si chodila kupovat. A maly je v poriadku a ok. Teraz melony velmi nemusim 😀

milota164
31. júl 2014

v tehotenstve v pohode ale pri kojeni som pocula ze dieta vracalo ked mama zjedla vela melonu

kiki68
2. aug 2014

@milota164 asi ako ktore, mojej kamosky mamka bola od tehu az do dvoch rokov na melonoch,lebo ta mala potvorka nechcela ziadnu inu kombinaciu nez cokolada,melon,pecivo, a jogurt...co dieta to ine chutky... 😀
Melon,cokoladu a jogurt ma kamoska oblubene doteraz...no cim to asi tak bude... 😀

mrva
11. aug 2014

@janulana môžeš 🙂 aj ja ho jem na kilá a všetky výsledky sú v poho 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre