Dojčenie počas tehotenstva

helena220
6. mar 2014

ahojte mamky. Som v krasnom 6.tt a prave som uspala svoju 6mesacnu dcerku🙂 Zaujima ma vas nazor na dojcenie pocas tehotenstva. Pediatricka nam od aciatku odporuca dcerku dojcit, kvoli urcitym zdr.problemom s imunitou. Okrem kasiciek je teda vylucne dojcena. Chela by som ju dojcit nadalej, co najdlhsie. Ale moja gyn.razne striktne odmietla aby som dojcila pocas teh.-rizikove,moze sposobit potrat v prvom trimestri atd atd. Dalsi nezavisly gyn.mi ale povedal ze miliony matiek na svete dojcili pocas teh. a amaju krasne zdrave deti. Moje prve teh.bolo rizikove,caste tvrdnutie brucha, bolesti ...no..ja neviem,poradte, co myslite vy?je to skutocne take riziko?

jul11
6. mar 2014

@helena220 skus sa obratit na laktacnu poradkynu z mamily.tie maju skusenosti a su medzi nimi aj lekarky a urcite poradia. napriklad MUDr. Ivana Kušnierová 0907 724 009 je to novorodenecka lekarka

lulubenc
6. mar 2014

Dalej dojcit urcite 🙂

adka173
6. mar 2014

ahoj, ja som prve 4 mesiace druheho tehu dojcila mojho drobca a gyn sa ma pri poradni len opytal ci sa este dojcime alebo uz nie a poznacil si to... potom sa sam drobec rozhodol ze dost a jednoducho sa oducil sam. inak som bola az na vysoky krvny tlak povazovana za norm.tehu 😉

maca242
6. mar 2014

kamoske okamzite zakazali dojcit, ako ostala tehotna, pretoze je tam vraj riziko potratu. ona mala problemy aj pocas prveho tehu, tak malu bez vahania odstavila (ma 1,5r).

martynnka
6. mar 2014

Pises, ze si mala rizikove tehotenstvo, takze asi tam vidi lekarka dovod na ukoncenie dojcenia. My ti tu mozeme povedat svoj nazor, ale tym sa nemozes riadit ☹ Musis zvazit svoj zdravotny stav. Ja myslim, ze kontaktovat laktacnu poradkynu je dobry napad.
Moja lekarka nema ni proti dojceniu v tehotenstve. Ja tiez tak momentalne fungujem. A asi ani tvoja nema nic proti, len s prihliadnutim na tvoj osobny zdravotny stav ti povedala, ze je to velke riziko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre