Druhé tehotenstvo. Cítili ste rozťahovanie maternice?

feb13
16. sep 2011

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste cítili bolestivé rozťahovanie maternice aj na začiatku druhého tehu, alebo nie??? Pri prvom som mala v prvých týždňoch neustále kŕče, ako keby mi mala prísť mrcha. Teraz mi mešká 5 dní a mám pozitívny test, nič ale necítim a testy sú v celku slabé, bojím sa, či je to OK... či to môže byť z toho, že som krátko po pôrode a maternica je "vycvičená", ani menštruáciu už nemám takú bolestivú, ako predtým... alebo je to zlé znamenie. Ďakujem.

anjelicek26
16. sep 2011

@feb13 - maternica sa neroztahuje - bolestivo - uz par dni po vynechani menstruacie ;) Takze klud, urcite je vsetko v poriadku. A tym, ze je maternica vycvicena - v tom mas urcite pravdu - moze aj inak zareagovat ako pri prvom tehotenstve.

Gratulujem k babu, budu fakt rychlo po sebe.

feb13
autor
17. sep 2011

@anjelicek26 Neviem ja som to citila asi cely prvy trimester, take jemne tlaky a krce. A odvtedy som uz mala jedno mimomaternicove tehotenstvo a to iste som citila, aj ked neviem ako lebo sa maternica roztahovat nemohla, ked tam plod nebol. 😅 Teraz sa bojim mozno preto lebo uz mam jednu slu skusenost a okrem toho este dojcim a to tiez moze zvysit riziko u niektorych zien.

miriamma22
26. okt 2013

Zdravim 🙂 moze sa maternica roztahovat uz v takom druhom-tretom tyzdni ci este nemusi?

schutzangel
21. dec 2013

baby ja mam podobny "problem" lenze..meska mi mrcha 5 dni tst mam negativny co pri prvom bolo tiez tak a test mi vysiel az po nejakzch 10 dnoch.lenze s priatelom si davame pozor takze nevieme ze by sa nam stalo nieco ajkd..vznimka potvrdzuje pravidlo..mozem byt tehotna aj ked priatel davavsetko von alebo je moznost ze ejakulat..?ale v podbrusku citim take tlaky trosku.

emmy12
30. dec 2018

Ahoj som emmy chcela bisom sa spýtať, či je môžne mať dieťa keď maš malu maternicu a meška mi nenzes 4dny priznaky nesu okrem toho že sa mi spravi zle raz a... Vlasne tužim po dietaty strašne ale neide to nieak tak vas prosim... Poradte mi či jeto môžne? Ďakujem z pochopenie
😊😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre