AAA auto - odstúpenie od zmluvy

23. aug 2021

Dobrý deň,
máte skúsenosť s odstúpením od zmluvy v AAA AUYTOBAZAR? Keďže v aaa mi predali auto ktoré bolo vraj v "bezchybnom motorickom stave" len s kozmetickými škrabancami. V servise však zistili, že brzdy nefungujú ako majú, podvozok je komplet hrdzavý, výfuk je prasknutý na troch miestach, pružiny treba vymeniť, je tam neodborný zásah a pod. Proste ma oklamali. Kúpila som 10 ročne Polo. S tým že do 7 dní mi vedia venit auto za iné. Ale to nechcem. Máte skúsenosť? Názorna ukážka. PROSIM vynechajte blbé komenty, že som z tamadial nemala nič kupovať, to už viem aj sama. Pochodím či nie? Vraj si môžem auto vymeniť za iné...

muz26
23. aug 2021

oni maju zmluvy spravene tak, ze nekupijes auto, ale v podstate vrak, t.j. subor nahradnych dielov. Toto plati pre akekolvek ich auto, preto je kupa auta u nich loteria.
Zostavaju ti 2 moznosti.
1. pripad medializovat (aj ked v mediach to uz bolo asi 1000x)
2. ak s tym budu suhlasit, tak si vymen auto. Horsie ako to co mas teraz uz asi nebude

vanda323
23. aug 2021

Ahoj, nepoteším ta , kamos môjho manžela si kúpil dosť drahé auto BMW nejaké SUV odtiaľ šlo mu asi 3mesiace...a nakoniec keď ho šiel reklamovať do Áčka tak mu odmietli vziať a jeden ich ďalší kamoš ktorý tam pracuje im povedal že to auto má stopku vo všetkých Ackach že to je poskladané a nabúrane auto, nepochodil vôbec

zabulienka266
23. aug 2021

Treba ísť a nenechať sa odbiť. Ja som pred mesiacom menila u nich auto. Tri týždne som chodila ako na klavír pre kolesá, čo ma naťahovali,a keď som už patrične pred ostatnými zákazníkmi zvýšila hlas, že ak viem nasrdená volať na Ministerstvo vnútra a som naštartovaná volať kamkoľvek, sa kolesá zázračne našli v sklade. Ale úprimne, ja som pod auto ľahla, aby som pozrela podvozok,na testovacej jazde som vošla do každého kanála, či niečo nezačne búchať, každú piaď sme s mužom pozreli, či sedia plechy a svetlá.... a ak by som si nebola istá, že to auto je ok, tak ho od nich neberiem.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
23. aug 2021

No my pred kupou sme sli stale do servisu kde dali na pocitac, hoci to nieco stalo.
Skusit vymenit auto, ...no 10r je dost samo o sebe ked sa onho nestaraju. Ja nemam rada Aaa, moj muz tam za slobodna robil, pozerali sme auto, ale ich pristup sa mi nepacil.
Ale svagor tam kupil pred asi 5r 7miestne a zatial v pohode funguje. Asi ste fakt zle trafili.

retatka
23. aug 2021

Koľko ste dali za auto ?Mne chceli vykúpiť takmer nové auto Opel Corsa ,najazdené 7000 km za 3000€

autor
23. aug 2021

@retatka 3500

autor
23. aug 2021

@retatka ale 2009, vw Polo, 1,2 60 000km

dominikasvince
23. aug 2021

Ahoj, ja som sa obrátila na právnika a auto si vzali naspäť a vrátili mi všetky peniaze.

hopsadobrandejsa
23. aug 2021

Sorry, ale s takym vyfukom to urcite nemalo malo najazdene.

Co sa tyka vymeny tak s tym by som nesuhlasil. Odstup od zmluvy musi byt mozny nezavisle od toho co za klauzuly tam nahadzali.

Realne sa jedna o podvod a nekale praktiky za ucelom oklamania zakaznika.

Radsej si zaplat pravnika, ziadnu alternativu od nich neber.

muz26
23. aug 2021

Ak suhlasili s vymenou tak nevahaj, a men..toto je vrak, moj názor - aj po burackre, lebo 10 rocne auto nemoze takto vyzerat ... ked uz pojdes menit auto, daj ti to pozret znamemu mechanikovi, alebo si zaplat prehliadku v servise, kde ti za 5 sekund odhalia chyby, ktore boli na tomto aute (napr ten vyfuk)

lusy1507
23. aug 2021

Ja som tiež tak kúpila z acka auto pred pár rokmi. Chcela som auto vratit lebo sa zasekával plynový pedál, viacero veci v aute chýbalo a nemohla som kvôli zmluve v ktorej bolo jasne napísané že je možné auto vrátiť do 7 dni a len v prípade že som nenajazdila urcity počet km teraz si nejsom ista koľko tam presne bolo… takze mi neostávalo nič iné než auto dať do poriadku za vlastne peniaze

autor
23. aug 2021

@lusy1507 áno do 7 dní, a 200km. To nemám prekročené.

peter0123
23. aug 2021

Síce to bolo už dávnejšie, starký mi chcel darovať auto po ukončení štúdia. Na dochádzku do nádejnej roboty. Niečo do tisícky. Vybrali sme si vw golfa, ani jeden z nás sa do toho ne vyznal, čo a kde má pozerať. Moje šťastie trvalo do rána, ten vrak sa ani naštartovať nedal. Nasledoval servis a ďalšie sklamanie. Samozrejme som chcela vrátiť, doslali na papieri všetky vady čo nebolo uvedené v zmluve. No nedalo sa s nimi. Ako mladé ucho ,bez skúseností no Katastrofa. Ponúkli výmenu ale bolo treba doplatiť len dedo nedal viac. Už ma ani nebavilo chodiť tak ako na klavír s ďalšími vadami. Nakoniec sa to doriešilo tak že teta doplatila a zobrala si škodovku. Ako čítam nič sa tam nezmenilo. Veľa šťastia pri riešení.

1katus1
23. aug 2021

Jedine ozaj sa skúsiť dohodnúť na výmenu pochybujem že by peniaze vrátili. Ale keď pôjdeš kupovať vezmi si sebou človeka ktorý sa tomu rozumie a pôjde on na testovaciu jazdu

olivia1425
23. aug 2021

Ooojoooj zena moja zlata 😑 toto je zmluva s diablom 🙈🤦‍♀️😁 ja viem, ze uz vies... pozri co mas v zmluve ci najdes nieco o tom co garantuju, o odstupeni...podla zakona podla mna nato narok mas asi len nenechat sa odbit a vziat so sebou niekoho kto v tom vie chodit...neviem ti sice podarit ale silno drzim prsty lebo to su hovada....ak budes chciet posli mi sukromnu spravu mam kamarata v aaa mozno by vedel poradit ako pochodit 🤷‍♀️

autor
24. aug 2021

@olivia1425 napíšem 🙂

hyta
24. aug 2021

To ma mrzí že máš takúto skúsenosť. Na AAA je veľa sťažností. To tvoje auto malo určite stočené km a najazdené oveľa viacej. Myslím si, že peniaze od nich už neuvidíš, tak skúsiť iné auto, no prizvať si k tomu automechanika, dať auto na rampu a poriadne ho popozerať . Prípadne to celé posunúť právnikovi, no to tiež dačo stojí. Držím palce.

autor
25. aug 2021

Nakoniec mi dovolili auto vymeniť za iné. Ale výber bol biedny. Skontroloval ho mechanik a snáď už bude ok. Ale AAA neodporúčam, to čo tam predvádzali... Fakt na zamyslenie. 🤦

muz26
25. aug 2021

a čo si si vybrala? čo také tam predvádzali? .. každopádne gratulujem, si asi jeden z tých šťastnejších zákazníkov AAA

enka81
25. aug 2021

len tak z čírej zvedavosti, ako argumentovali na dané chyby/nedostatky?

mariska1989
25. aug 2021

2009 rok a 60 000 km a ktomu taký stav ???? No to sú iné svine špinavé ,zlodejske a ešte toľké prachy , to za tie prachy a ešte menej som dala za oktaviu2

autor
25. aug 2021

Samozrejme povedali, že je motoricky úplne ok. Bez vád 😀🤦pritom brzdy v čude...žiadne chyby nevidia.ukazala som fotky, tak ževraj s tým som mala rátať pri staršom aute.Hlavná vec, že v servise mi povedali, že muselo dlhšie niekde stať, že by emisnou neprešlo lebo ma 4-nasobne vyššie emisie. Minula som 160€ plus malo takmer plnú nádrž. Nechceli mi to odrátať z ceny.
Tak mi jeden z nich dal na výber medzi hrdzavou škodou, vw Upom alebo mazdou. Volala som do servisu, nech mi ju pozrie mechanik. Takže Mazda z nich bola v najlepšom stave. Mala výmene tlmiče, pružiny, brzdy atd. Čiže z toho mega výberu to najlepšie.
Ale človeku sa zastavuje rozum aki sú vychcanci. Mohla som odstúpiť od zmluvy, s tým že sa čaká 30dni...a môžu mi to zamietnuť, s tým že mi šrot ostane a peniaze sú fuč. Alebo výmena auta.
Už nikdy viac.

autor
25. aug 2021

@mariska1989 veď...človek si myslí, že im môže veriť a oni odrbavaju a ešte ti do ksichtu klamu, že je to skvelý výber auta. Asi ich na to školia, ako klamať a zavádzať.

enka81
25. aug 2021

dúfam, že aj vďaka tvojmu príspevku sa pár ľudí poučí a zabudne, že nejaké AAA existuje.

mariska1989
25. aug 2021

Áno to oni vedia najlepšie .naj je kúpiť auto od súkromníka radšej dlhšie pozerať nekupovať to prvé auto ktoré si myslím že je ok ..treba teraz pozerať všetko aj v techničaku .lebo niekto zatají aj to že auto je 4 miestne a využije nevedomosť kupujúceho

autor
25. aug 2021

@enka81 snáď, nech odtiaľ idú preč. Človek si šetrí na auto a oni ho oklamu, okradnú. Nájdu škáru v zákone a sú vždy v práve. Mám znova garantovanú 7dnovu výmenu, idem s autom do servisu a pôjdem ho vymeniť opäť, ak má zase zavádzali. Ale naozaj vedia byť presvedčivi, dokážu vám to auto opísať ako úžasnú kúpu bez investícií..keď sa nevyznate a cítia príležitosť hneď si už mydlia ruky. Mňa ani nestve že som prišla o peniaze za servis, ale z ich prístupu k zákazníkovi. Drzi, odporni, budú sa oháňať tým, že to je v poriadku mať prehnite auto, ktoré je tak akurát do šrotu.

autor
25. aug 2021

A najhoršie je, že si človek môže ublížiť a im je to jedno. Kludne si predávajú ďalej a tvrdia si svoje.

hyta
25. aug 2021

Musia mať skvelých právnikov, keď po tých všetkých podvodoch ešte stále fungujú na trhu.

lolka2512
25. aug 2021

no vidis nakoniec to celkom dobre dopadlo. vzdy sa da nejako dohodnut...