Plná moc - splnomocnenie

dadik174
19. apr 2022

Ahojte, prosím o radu 🙏
Otca mám po porážke, ochrnutý pol tela, mozog vcelku ok. Je umiestnený v DSS. Potrebovala by som vybaviť splnomocnenie na vybavovanie vecí ohľadom jeho dôchodku a sociánych vecí atď lebo bohužiaľ ma nejaké problémy, ktoré keďže on neriešil kým bol zdravý musím teraz ja s 2 detičkami. Len na preukaz splnomocnenia z pošty ktorý mam môžem tak prd . Teraz mu stopli aj ten minimálny dôchodok ktorý má kým nedonesiem podpísané tlačivo od nich ktoré som im predkladala pred 2 mesiacmi . Lebo potrebujú opäť jeho podpis. Lenže on sa mi ani nepodpíše tak ako má na OP co s tým? Za 2 mesiace mu maju uplne zrušiť zasielanie dôchodku na adresu DSS lebo zas bude treba vybaviť to isté od znovu. Na pošte stále tvrdia že potrebujem plnú moc ak chcem ja riešiť inak musím len s ním aj keď som jeho dcéra nikde mi nič nepovedia nevybavia.
Dúfam že je to zrozumiteľne, ďakujem za každú radu 🙏 ako a kde tu plnú moc vybaviť aj keď podpis nemá identický
Prevážanie je dosť komplikované

peter0123
19. apr 2022

@dadik174 plnú moc môžete kľudne napísať doma, či stiahnuť vzor cez net, doplní sa čoho sa splnomocnenie týka, resp.existuje generálne splnomocnenie (na všade a všetko) to tlačivo overujú na hoc ktorom obecnom úrade či u notára. Otec sa preukáže op a podpíše (ako vie) dokument pred pracovníčkou na ou. Nemusí rovnako ako má v op.

nestastna21
20. apr 2022

Choďte k notarovy. On vám pomôže spísať plnú moc na všetky úkony a na podpis dôjde aj do DS (za poplatok). Co sa týka pošty a bank potrebujete plnú moc na konkrétne úkony, na poste vám dajú tlačivo a banky tiež neakceptuju generálne pm, treba na úkony co chcete robiť.