Žiadosť o invalidný dôchodok

12. júl 2021

Prosim, ako dlho trva, kym posudkovy. lekar (komisia) predvola ziadatela po podaní ziadosti o ID na soc. poistovnu? A vlastne predvolava sa teraz za tejto situacie - osobne?

harmona
12. júl 2021

Predvolavaju, ale len ohladne nejakych informacii ziadosti a tak podobne, potom to riesia bez teba, aspon tak to bolo pred mesiacom, ked svagrina bola. Jej to trvalo tristvrte roka, kym jej od ziadost prisli, ze ju predvolavaju.

autor
12. júl 2021

@harmona To vážneeeee???? Trištvrťe roka? No ja som myslela, že tak do dvoch týždňov. Lebo tento týždeň to budem mať od lekárov skopletizované a chcem ešte v piatok odniesť žiadosť. Takže nemám čakať že do mesiac to bude. A dovtedy bola švagriná zamestnaná či na PN? Lebo ja som vyčerpala ročnú PN a nedokážem žiť z ničoho, tak na pol uvazok, co dokazem si budem musiet nieco nájsťt

harmona
12. júl 2021

Ona to mala nejako tak, ze v novembri si ziadala, lebo v januari jej skoncil rok co marodila. Tak jej to dr kazal akoze skor aby sa do toho pustili. A vlastne od januara bola bez penazi, ale musela byt este doma ako na pn kedze cakala na schvalenie a teraz pred nedavnom jej to prislo, ze schvalili jej nieco, tak jej to doplatili od toho januara.

miskahrncarikova
12. júl 2021

Ahoj,ja som si poziadala 3.marca a 31.5 som bola na posudeni.A teraz zasa este stale cakam na vyjadrenie zo socialky.

autor
12. júl 2021

@harmona Ale už je to inak nie? Už nie je ani podmienka rok marodky, ani ze musi byt v tom case na PN. To bolo tak kedysi. Lebo ja nie som uz na PN.

autor
12. júl 2021

@miskahrncarikova a prosim co sa tam pytaju vsetko?

miskahrncarikova
12. júl 2021

V podstate som tam ani nemusela byt,bolo to bez pritomnosti posudkoveho lekara.Neviem,ci uz funguju inak.Len mi zo socialky volala pred tym pani,ake papiere mam priniest.Ona to vsetko sama spisovala a ja som cakala na chodbe.Povedala mi ,ze invalidny mi teda schvaluju,ale zasa maju 60 dni na vyrozumenie

zefyra
12. júl 2021

Ja som teraz čakala 7 mesiacov.

autor
12. júl 2021

Ale nie je prekážka ak pracujem v tom čase a nie som PN, čiže to neovplyvňuje nejakým spôsobom možnosť priznania-nepriznania. Lebo som bola rok pn a lekárka mi až potom toto navrhla, keď už som bola na úrade práce. Ak nechcem skoncit chora a este aj na ulici,tak aspon nieco si môzem nájsť?

havranka31
12. júl 2021

Nie nie je podmienka byt PN, mozes normalne pracovat.
Co sa tyka lehoty, tak pred par rokmi som cakala na predvolanie 4 mesiace. Potom 60 dni na rozhodnutie. Peniaze samozrejme doplatia spatne od vzniku invalidity (max 3 roky dozadu).

333levica
12. júl 2021

len davaj pozor ,neviem aku mas diagnozu. pracu ktoru budes robit aby si to ,,zvladala,, s tvojou chorobou. mna ked hodnotili,obul sa do mna ci vladzem robit upratovacku ked chcem invaildny. obhajila som sa.

peta2202
13. júl 2021

@333levica presne ako pises pre toto je lepsie nerobit a pockat, ale ked jej hrozi ze nebude mat z coho platit ucty a tak, tak nie je inej moznosti len aby isla do prace, len treba brat ohlad aj na tie problemy co clovek ma to je fakt aby si tym zbytocne este problemy nenarobil.

333levica
13. júl 2021

@peta2202 presne,ja som v tú dobu robila 1 hodinu denne,tak mi to uznali. Robiť môže len dávať pozor na diagnózu a.pracovné zaradenie.

katulienocka999
13. júl 2021

Mamka si dala vo februári žiadosť, vsetko bolo ok vyplnene a doplnené a cakala do 24 maja kedy isla podpisat papiere na podanie pred posudkovu komisiu a teraz caka uz 8 týždeň kolko % jej uznali.. Pan zo socialky jej povedal, ze ma očakavat, ze vybavenie bude trvat 6 az 8 týždňov 🤷‍♀️ tak som zvedava ci nie dlhsie.. Momentálne je na urade prace a poberá podporu co dávajú 6 mesiacov ak ma odpracované roky

kibuk
28. júl 2021

ja som podavala v januari a odpoved mi dosla v juni s tym ze som sa odvolavala a vcera mi volali zo socialnej priamo dr ktora ma ma na starosti ze mi zvysuju a priznavaju ID teraz uz len musim pockat kedy mi pridu papiere

kibuk
28. júl 2021

a bola som posudena len cez "papiere" ktore som poslala ,priamo som predvolana nebola koli covid19

autor
28. júl 2021

@kibuk takže posudkový lekár ťa osobne nevidel?

kibuk
28. júl 2021

nie ani prvy krat a ani druhy

kibuk
29. júl 2021

@anonym