III. pilier Ing Tatry Sympatia. Oplatí sa prestúpit na nové podmienky?

stankai
1. mar 2014

ahojte môžete mi poradit ak zrusim III.pilier ing. Tatry Sympatia , podla davkoveho planu 4 Z ked mi vyplatia 80 percent sumy a mozem potom zalozit opat novy?Ak tomu rozumiem ten novy podla zakona s platnostou od 1.1.2014 nemozno zrusiť iba vyberat po 10 rokoch svoje peniazky a zamestnavatelove iba po naroku na dochodok, zrusit ho nemozno vobec? oplati sa mi skor zrusit a vybrat podla stareho davkoveho planu 80% a zalozit novy alebo prestupit na novy dodatok? dakujem

deniskag
5. mar 2014

Ahoj, tak toto by aj mna zaujímalo. Dúfam, ze sa nájde niekto, kto sa tomu rozumie 🙂 a poradi.

mirkace
14. mar 2014

prave som aj ja dovolala s nimi, lebo som tiez chcela zrusit a vyplatit to. ja mam davkovy plan3Z. a mi povedala, ze zrusit sa zmluva neda, ze jedine si prestanem prispievat, akoby bol ten ucet zamrazeny. vyplatit mi to nemozu. jedine, ak podpisem tu novu zmluvu - dodatok teda a mozu mi vyplatit po 10.rokoch (co uz by som tento rok splnila) nasporenu sumu, ale len tu, ktoru som si sporila ja, tu sumu od zamestnavatela nie - cize by som dostala len polovicu penazi, co tam mam. druhu polovicu az v dochodkovom veku. ked zmluvu nepodpisem, mozem si peniaze vsetky vybrat vo veku 50 rokov ☹ no coteraz??? dufam, ze niekto poradi. viete niekto k tomu povedat viacej? vyznate sa niektora? budem vdacna za kazdu radu

maha1331
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sssimi
24. mar 2014

Ja len viem, že na výber je tam podmienka mať viac ako 40 rokov.

diana70
25. mar 2014

Učite vám neodporúčam pristúpiť na výhodnejšie podmienky. Podľa starého dávkového plánu ho môžete zrušiť už v 50-tke, podľa nového až po 55 veku. A tie prísľuby výhodnejšieho zvýhodnenia? Koľko reálne zarobili DDSky? 0,5-1%, veď je to menej než inflácia.

Aj ja to už nechávam "dobiehať", ešte keď som bola zamestnávateľ nám na 3.pilier prispieval, teraz keď robím pre Allianz už tam prispievam symbolicky len 10 eurami a hneď ako to bude možné bez odplaty vybrať, tak to ruším, t.j. po 50-tke adiós.

Prečo im chcete darovať tých 20% percent z vašich peňazí, ak to zrušíte teraz, tak im ich darujete, sú to predsa vaše peniaze. Doporučujem "vydržať", prispievať minimum a hneď ako to v zmysle platného starého dávkového plánu zrušiť (pozrite si, je tam presne uvedený vek, možno máte iný ako ja).

miuska29
2. jún 2015

Milé dámy vstúpim vám do konverzácie... asi keď ste zakladali zmluvu zakladli ste ju s titulom že to budú peniaze na dôchodok, ako tak čítam nemáte ani jedna ešte dôchodkový vek tak sa pýtam prečo silou mocou chcete ukončiť 3 pilier. Ľudia si to veľmi milia s bežným účtom kedy si môžete kedykoľvek našporené peniaze vybrať, ale správcovské spoločnosti vedia presne prečo sú na 3 pilieri také podmienky aké sú, a aby boli výhodné len pre spoločnosť je totálna hlúposť, to by sme si asi potom ani jedna z nás nezaložili. V DDS sa oplatí dlhodobo sporiť aby sa ukázali výsledky a preto sú úplne v pohode nastavené roky aj percentá, aby nebol dôvod rušiť DDS ale ponechať si ho do dôchodku a až potom sa tešiť s nasporených penazí. Ktorá z vás vie s istotou povedať že sa o ňu štát postará že jej pošle viac ako 500 eur v čistom na dôchodku a budete si spokojne žiť, oslovte dôchodcov vo vašpm okolí a pýtajte sa ako sa im žije z dôchodku, kedy musi uvažovať či si zaplatia nájom alebo urobia nákup aby sa najedli, a nehovorím o liekoch na ktoré nemajú peniaze. Každá koruna ktorá je odložená bokom na ktorú nemôžete šahnúť a ešte sa aj úročí je dobra koruna. Ak potrebujete peniaze na plastové okná, alebo nové auto, alebo novú strechu použite iné zdroje, ak chcete dôstojne na dôchodku žiť a neživoriť pekne sa šetrtite na 3 pilieri.

https://tatrysympatia.nn.sk/doplnkove-dochodkov...

pekný deň
Janka

wilkova
23. feb 2017

@mirkace Ahoj, sú to síce už tri roky, ale podarilo sa ti ten pilier zrušiť? Ja mám tiež plán 3Z a povedali mi na infolinke, že až v 50tke sa to dá zrušiť... Ďakujem.

mirkace
26. feb 2017

@wilkova ahoj. Nie, nezrusila som ho, ze sa to neda. Tiez ki povedala nieco take, ze aj neskoro, uz ani neviem v akom veku...Len by som si mohla vybrat nejaku cast penazi, myslim, ze tie, co som si tam vkladala ja ale tie od zamestnavatela nie.