Môže byť priateľ pri pôrode?

janka098765
11. jan 2023

Ahojte chcem sa spytat už som spominala že o necele tri tyždne mam ist rodiť. Chcela by som vediet či priatel môže byt pri pôrode či je to vlastne teraz dovolene a ako sa to vybavuje jeden gynekolog mi povedal že to stači nahlasiť pri hospitalizovani stači len povedať a že sa podpišu len papiere partnerovej pritomnosťi mate niektora skusenosť? Je to môj prvy pôrod tak budem rada ak niektora pomôže ktora rodila teraz niekedy dakujem .

mima172
11. jan 2023

@janka098765 Myslím, že väčšina pôrodnic má teraz sprievodnú osobu pri pôrode povolenú. Niekde môže byť stále zakázaná kvôli chrípke. Kde budeš rodiť? Ja som napr rodila a aj budem rodiť v TN a len si sledujem stránku nemocnice na fb + tu na MK je skupina "Pôrodnica Trenčín". Pozri medzi skupinami, možno je tu aj skupina ohľadom tvojej pôrodnice a tam určite nájdeš info. A manžela som spomenula len pri príjme, vypísal nejaký papier ale to bolo "skrz koronu" vtedy. To bolo všetko.

tyaja5
11. jan 2023

jasne, ze moze. ale teraz to tusim funguje za nejaky ten priplatok. treba si to pozriet, istotne sa to da niekde vyhladat.

pukina
11. jan 2023

uz je to uzakonene, ze rodicka ma automaticky pravo na sprievod pri porode, nesmu si nemocnice za to pytat ziadny poplatok, ak to nie je sukromna klinika samozrejme.

jaskolka
11. jan 2023

@pukina nie je to ešte platné zo zákona , bol schválený len návrh novely zákona o zdravotnej starostlivosti, ale samotný zákon príde do platnosti až 1.6.2024

jaskolka
11. jan 2023

Väčšina pôrodnic má sprevádzajucu osobu povolenú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre