Pôrod so zlatou žilou

1. jan 2024

Baby mám zlatú žilu veľku ako orech vonku už 7r od prvého pôrodu. Môžem s takou zilou znova rodiť prirodzene? Nie je to nebezpečné? A veľmi bolestivé ? Nie je lepší cisársky? Mám aj varixy na celej ľavej nohe .
Prosím tie čo ste mali skúsenosti ďakujem

babulkomale
1. jan 2024

Pôrod so zlatou žilou.

domka222
1. jan 2024

Rodila som prirodzene. Lekára si sa nepýtala?

pe_mi
1. jan 2024

Ahoj,aj ja mám varixy pod ľavým kolenom,v tej jamke.na pravej nohe menšie.
Plus po prvom pôrode zlatú žilu.obávala som sa druhého pôrodu a našťastie sa to nezhoršilo

egonsk
1. jan 2024

urcite sa da porodit, len pozor aby ti ju lekar nahodou nesmajzol, pr3dsalen podfinancovane zdravotnictvo mame...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. jan 2024

@miriam11 no tak to my chýba ešte operácia 😆

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. jan 2024

@miriam11 skúsim si vybaviť cisársky

trinityf
1. jan 2024

Myslim, ze zlata zila ta bude trapit najmenej pri tlaceni.

pe_mi
1. jan 2024

@trinityf potvrdzujem.ja som z tej zlatej žily mala riadne nervy, lebo som sa obavala, že sa budem strašne báť tlačiť.a bude to bolieť riadne.hahaaa,akoby som predtym už nerodila.jasme,že som na to ani nepomyslela,vonkoncom som to teda necítila
Ono sa to samozrejme ukáže až po pôrode.pri Tom hojení celého spodku.ale autorka sa boji tlačenia.ja som to mala tak isto.ale @autorka potvrdzujem,že to ani nezbadáš pri tlačení 🙏😇

michaela329
1. jan 2024

Ale vieš, že cisársky je veľká brušná operácia 🤦 Oproti tomu je operácia varixov nič. Zlatá žila nie je dôvod na cisársky, to musí zvážiť Dr a nie modrý koník. Čo sa týka cisárskeho, tam je hojenie o dosť dlhšie ako pri vaginálnom pôrode. Budeš sa starať o bábätko, jazvu, pichať injekcie...no neviem, či by som práve toto "vybavovala". A to mám zlatú žilu vyše 20 rokov.

ivangeline
1. jan 2024

Zhorsilo sa ale rodila som pohode. ;D

autor
1. jan 2024

@pe_mi mala si žilu ako orech? Ja nemám malý vyrastok vonku ale obrovský . Bojím sa že mi praskne a mám po vtakoch

autor
1. jan 2024

@michaela329 v prvom rade je to moje rozhodnutie a ako že čo mám sa báť že mi narezu brucho ? Ja som mala trošku iné operácie za sebou a nebolo to na umretie .
Pri prvom pôrode som bola šitá z vnútra z vonka
Po celej dĺžke a tu som . Ide o to že keď mi tá prašivá žila praskne po tlačení nebude to mať dobré následky . A nemienim ísť ešte na chirurgiu ležať keď budem mať doma bábätko .

pe_mi
1. jan 2024

Mám iba vonkajší , vnútorné nemám.mam veľkosť asi ako palec.

michaela329
1. jan 2024

Tak to si ešte nezažila komplikácie po cisárskom. Ale vieš čo, kľudne si to predstavuj ako Hurvinek valku.

nini1978
1. jan 2024

@michaela329 nemusíš hneď strašiť ,všetko je to individuálne
Aj po cisárskom môže byt absolutne bezproblémové a rýchle zotavenie(viem o čom píšem,mam ich 2 za sebou,žiadna pomoc s babatkami)
Tak isto môžu nastať problémy so zlatou žilou pri pôrode,práve preto sa toho autorka obáva
Autorka- ja by som sa poradila s lekárom jednoznačne,ale aj o tvojich pocitoch a obavách
Jednoznačne ,držím palce

michaela329
1. jan 2024

@nini1978 mne už ale zlatá žila praskla, nebolo to zďaleka také komplikované ako ošetrovanie mojej tety po cisárskom, keď sa jej zapálila jazva a rozišli svorky. Ale ako píšem, ak si niekto myslí, že anestézia, hlboký rez a 14 dní pichania fraxiku sú lepšie-to pri dobrom hojení bez komplikácie, nech si to užije. O tomto rozhodujú lekári, nie laici. A operácie mám za sebou 3.

nitka1157
1. jan 2024

Urcite sa porad s gynekologom .povedz mu ake mas obavy.neviem kolkatom tt si ale posledne mesiace sa to vie este zhorsit a nepomaha nic len porod.uvidis co ti povie gyn.podla toho by som sa zariadila bud k proktologovi alebo ked pojdes na prijem ak stihnes.tam ta vysetria a svoje obavy im povies.maju tam bohate skusenosti aj videli kade co

autor
1. jan 2024

@nini1978 áno áno každopádne to snim preberiem ďakujem

autor
1. jan 2024

@michaela329 anestézu som mala 4x fraxiparin som si tiež pichala .

autor
1. jan 2024

@nitka1157 zatiaľ len 11tt

betulinka1
1. jan 2024

@michaela329 operacia zlatej žily je nic 🙈🙈🙈🙈 neviem moja mama bola a ti poviem, ze vrieskala (nie kricala ale vrieskala od bolesti) mesiac od bolesti na zachode pri velkej potrebe. Povedala, ze nic horsie v zivote nezazila a to teda zazila toho dost. Ale tak je pravda, ze to bolo pred 15 rokmi a mozno sa medicína zmenila v tomto smere. Ale nikdy nezabudnem na ten krik 🙈🙈🙈. Ja som mala cisarsky ale nie kvoli zlatej žile ale teda som bola do tyzdna fit a jazvu mi neuvidis. Rodila som v NZ.

autor
1. jan 2024

@betulinka1 tiež bol kamarát na operácii zlatej žily ,je to chlap a plakal .
Že neskutočná bolesť . Skrz toho som si ju ani nedala vybrať . Lebo snou problémy nemám . Ale viem že budú akonáhle príde k tlaceniu

maryetta
1. jan 2024

Mala som pri druhom porode-prva bola sekcia.
Posledny mesiac pri tom druhom mi vyskocila zila. A rodila som klasicky. Sice vyslo zo mna cudo. Nooo za cca mesiac bolo vsetko v povodnom stave. Od vtedy ubehlo 6 rokov. Dalsie tehotenstvo a porod. A uz sa to neobjavilo. Neviem mam pocit akoby si proste hladala dovod na sekciu. Toto asi nebude i ked sama uvidis co to spravi pocas tehotenstva.
Ale za 7rokov si to neriesila? Ved celkovo je to neprijemne na bezny zivot.

janulka1802
1. jan 2024

Mne sa urobilaz dňa na deň v 5. mesiaci a pri pôrode som ju vytlačila ešte viac. Bolela brutálne, ako keby som s prepáčením mala v konečníku žiletky, ktoré režú, štípalo to. Vytrápila ma riadne po pôrode. Poplakala som si veru. Do mesiaca po pôrode sa mi stiahla. Používala som čapíky. Tá úľava potom bola na nezaplatenie. Avšak ani mi nenapadlo, že by kvôli zlatej žile mohla byť sekcia... a ani gynekológ nespomenul také niečo. Asi to nie je dostatočný dôvod. Ja som sa zase sekcie bála.

michaela329
1. jan 2024

@betulinka1 ja som bola laserom, a tiež je to pár rokov. No úprimne, pre mňa toto určite nie je dôvod na cisársky. Autorka si myslí, že to je ľahšia cesta, no nie je a fakt sa divím, že ju v Tom niekto ak podporuje a všetky rizika sa tu zľahčujú.

nini1978
1. jan 2024

@michaela329 nič nikto nezlahcuje,každá pridá skor osobnú skúsenosť
Ty píšeš,že zlata žila je nič a už tu napísali pár opačných názorov,že ľudia trpia neskutočným bolesťami s vrieskajú pri potrebe!
Pre mňa boli cisárske “brnkacka” a pritom si uvedomujem,aký je to zásah pre organizmus
Takže ty si ideš stále to svoje,pritom je viac ako jasne,že dopredu sa nedajú predvídať komplikácie ,nedá sa nič zaručiť ,práve preto je nevyhnutne’ prehodnotiť celú situáciu s lekárom

luccija
1. jan 2024

Choď k proktologovi kým je cas

pe_mi
1. jan 2024

@nini1978 👏👏👏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre