Rozmer panvy a pôrod

kristina16996
8. feb 2017

Ahojte ,chcem sa opytat ze pri prvom tehotenstev som mala panvu 16! Ziadnom pripade som rodit nemohla normalne ze vraj . Teraz mam tie iste rozmeri pri druhom tehu....a chce aby som rodila normalne. Tak som taka z toho.
Aky mate nazor nato vy? 😨

bienennest
8. feb 2017

@kristina16996 Ahoj, netusim ake velke je tvoje babatko v brusku, to vie najlepsie posudit lekar ci ho dokazes s tvojou panvou aj normalne porodit. Ak si si neista skus sa opytat este nejakeho ineho lekara (napriklad priamo v nemocnici kde chces rodit).
Ak si mala prvy porod cisarsky tak nic nebrani tomu aby si porodila druhe babatko normalne. Aj ja som mala pri prvom synovy z medicinskych dovodov cisarsky a druheho som porodila normalne. Cisarsky rez prinasa pre babatko mnoho nevyhod (deti narodene cisarskym su omnoho nachylnejsie na ochorenia dychacich ciest, astmu, alergie, atd.) takze pokial to nieje medicinsky nutne, skusila by som prirodzenu cestu. drzim palce

mon29
8. feb 2017

Ahoj..chybaju ti dalsie 3 cisla panvy..
Dolezitost tohto rozmeru nie je dolezity..u vacsiny zien sa to ani nerobi.. neviem preco ta vystrasili.. su to rozmery vonkajsej panvy, ktora vobec nehovori o velkosti vo vnutri panvy.. ak bude dieta primerane velke tak v pohode porodis..ak by bolo dietatko velmi velke a hlavicka by nepresla kanalom.. urobia cisarky.. kludne mozes rodit normalne..

lovely_choice
8. feb 2017

Ahoj, ja som tiež po sekcii chcela rodiť normálne a som šťastná, že sa to podarilo. Pri prvom pôrode som mala panvu (najmenší zo 4 rozmerov) 19 a syn mal 4400 g a pri druhom 21 (že by sa zväčšila alebo to bude meraním odlišnou asistentkou?) a dcéra mala 3650 g. Neviem, či by som bola tak tvrdohlavo (ako teraz pri druhom porode) za prirodzený pôrod, ak by som mala užšiu panvu. Možno ak by to malo byť o kilo menšie dieťatko. Uvidíš, čo ti napovie tvoj materinský inštinkt, ale skús sa aj poradiť s viacerými doktormi.

kristina16996
autor
8. feb 2017

Dakujem...ale aj tak som nepokojna . Zle sa mi spava , blbe sny mam co od kazdeho pocuvam co sa stalo babatku atd....tak preto sa pytam . O mna nejde ja bolest vydrzim ale aby sa babatku nic nestalo 🙄

bienennest
8. feb 2017

@kristina16996 Pokial rodis v nemocnici a nie doma tak sa nemas coho velmi obavat. Lekari su super rychli a ked porod neprebieha optimalne, vzdy dokazu rychlo zakrocit. Aj moj prvy mal byt porodeny prirodzene a ked zacali koplikacie tak bol rychlo urobeny cirasky a sups, vsetko bolo zas v poriadku 🙂. Nemaluj certa na stenu a radsej si vychutnavaj posledne dni pred porodom.

el_j
9. feb 2017

ja mam tiez velmi uzku panvu ( cela som mala a chuda) a porodila som normalne dieta s hmotnostou 3460 g. Lekari mi hovorili, ze to sa vobec neriesi iba v pripade ak by som mala predpoklad, ze dieta by malo nad 4 kg - potom by sa tym zacali zaoberat a mozno by mi odporucali sekciu...

0silvia0
9. feb 2017

@kristina16996 ja mám tiež úzku panvu, dokonca lekár, ku ktorému som chodila na konzultácie pri pohľade na mňa povedal: nechápem, ako ženy ako vy dokážu porodiť...
Prvé dieťa malo 3660, normálny pôrod. Syn mal stlačenú hlavu, ale vytlačila som ho v pohode a hlavička sa rýchlo dala do poriadku. Nikto ma nikdy do cisárskeho nenútil.

lolilata
10. feb 2017

myslím si že to nie je problém.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre