Vyvolanie pôrodu balónikom

malycka
14. máj 2024

Dobrý deň idem si po vaše skúsenosti dneska som bola na poradni už som dva dni po termíne lekár má vyšetril a vôbec sa neotváram ani krčok sa neskracuje vôbec nič sa nedeje povedal mi že pondelok budúci týždeň ráno mi vyvolajú pôrod pomocou Balonika máte stim skúsenosti pomohlo vám to bolelo to zavádzanie myslíte že sa mi pôrod do pondelka môže spustiť aj sám bez toho vyvolávania prirodzene aj napriek tomu že sa neotváram toho vyvolania mám dosť strach rada by som sa tomu vyhla ďakujem za radi

haraburdova
14. máj 2024

@malycka Ahoj, ja som bola vyvolavana balonikom, za mna to bola najhorsia skusenost v zivote. Sialene to bolelo, spustilo mi to akurat kontrakcie ale aj tak som nakoniec sla akutnou sekciou. Ak neprenasas nejako velmi dlho, babatko ma normalne ozvy a si v dobrom zdravotnom stave, zvazila by som to, lebo to naozaj nie je prijemne, ani zavedenie ani ked tam ten balonik je. Taketo veci by mali davat podla mna ked je zena otvorena tak na 3 cm minimalne, nie skor. Moja kamoska na izbe na porodnici mala tiez balonik na urychlenie porodu ale zaviedli jej ho ked bola na 3,5 cm a do 2 hodin sla na salu rodit, nebolelo ju to. Ja som bola na spic prsta, mala som stuhnuty krcok a myslela som ze oskrabem steny. Tot moja skusenost. Zvaz podla svojho prahu bolesti a hlavne podla vysetrenia ktore bude pred zavedenim.

malycka
autor
14. máj 2024

@haraburdova
@haraburdova práve že mi na výber ani nedal rozhol on že balonikom vy to urobia a otvorená vôbec niesom

klaudia1702
14. máj 2024

@malycka aj mne vyvolávali balónikom, tiež som nebola otvorená, možno tak na 1 cm, zavádzanie bolo možno trochu nepríjemné, ale potom už v pohode, malá sa narodila za pár hodín. Ja si o sebe myslím, že mám nízky prah bolesti a zvládla som to. Takže druhý krát by som sa nebála do toho ísť znova, ak by bolo treba.

martyzpp
14. máj 2024

Aj mne vyvolavali porod balonikom. Mna zavadzanie nebolelo vobec, snazila som sa byt co najviac uvolnena. Moja spolubyvajuca bola na tej osetrovni so mnou a davali jej ho predo mnou a ju to velmi bolelo. Ale ona stresovala a uplne sa stiahla. Mala som ho zavedeny 24 hodin. Bolo to neprijemne mat tu hadicku nalepenu na stehne ale nic hrozne. Nepomohlo to vsak a aj tak mi nakoniec urobili sekciu. Spolubyvajucej vypadol este v ten vecer, tak ju brali na salu ale aj ona nakoniec rodila sekciu. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo 🙂.

jasminkaj
14. máj 2024

Aj mne vyvolávali pôrod balónikom. Zavádzanie vôbec nebolelo. Len keď som mala tú hadičku zalepenú až na stehne, bolo to značne obmedzujúce. Zaviedli mi ho o 15h poobede. Ráno o 7h som bola na 7 cm otvorená. Za mňa lepšie vyvolanie takto ako rôznymi tabletkami 👍 Neboj sa toho 😉 Držím palce 🤞

anjelicek26
14. máj 2024

Mna zavadzanie absolutne nebolelo... krcok bol este 3,5cm a uplne zavrety, vyvolavali mesiac pred terminom (maly prestal rast), bol este vysoko, takze ziaden tlak na to... po 12h bol krcok otvoreny a balonik spolu zo zatkou vypadol... kontrakcie sa spustili len mierne, dali gel, potom burka kontrakcii, museli to po 40 minutach seknut sekciou, co malemu padli komplet dole ozvy. Presne ta katergoria odserinkat si kontrakcie a ako bonus jazvu cez pol brucha...

majlo1234
14. máj 2024

Presne ako pisu zeny, moze boliet a nemusi. Je to v podstate nehormonalne vyvolavanie(akoze setrne). Mne tym tiez zacali, vobec to nebolo prijemne ale ani to nebolelo. Spolubyvajuca sa za noc jeho pomocou otvorila, sam jej vypadol a sla rodit. Mne ho museli vytiahnut, vobec nepomohol a po piatich dnoch som skoncila sekciou.

malycka
autor
16. máj 2024

Ďakujem všetkým za radí sňať do stredy sa mi sám spustí sám pôrod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre