Vyvolanie pôrodu - opakovanie

3. dec 2022

Ahojte baby , končím 39tyzden , dostala som na krčok gel (balónik sa nedal zaviesť keďže cesty sú úplne zatvorené tuhé ). Tak mi dali dnes ráno gel , chvíľku má boleli kríze inak sa nič neudialo ani nález sa nezmenil . Chcem sa spýtať vás čo vám vyvolávali pôrod koľkokrát a čo opakovali ? Balónik , gel, tabletku ? Mne povedali že zajtra sa uvidi .

Dôvod vyvolávania : takmer žiadna plodová voda a vyšší krvný tlak aj pri liečbe dlhodobej liekmi .

Moc ďakujem.

trgypadl
3. dec 2022

Ahoj, no to bude na dlhsie, ked si este uplne zavreta, telo nie je pripravene.. Prietoky a ctg zaznamy su ok?? Aky mas tlak?? , drzim palce

V kazdej nemocnici moze byt individuálne vyvolavanie, vsade to nemusí byť rovnake

jaroslavo
3. dec 2022

Tazko povedat.
Asi by som sa tym nezaoberala a nechala to na lekarov.. Vedia xo robia

Pri 1 synovi mi vyvolavali porod. Prenasala som týždeň, ale od 31 tt som s ni. bola na rizikovom ore sikne kontrakcie.
Prisla som. Do nemocnice v nedelu rano ako lekar povedal a zacali vyvolávať porod.. Porodila som o 16.30 podvečer
Pamatam si ze najprvmi zaviedli tabletu vaginálne... Potom klystir..neskor epidural. Potom kadejake infuzky..
Lekar mi všetko hovoril, opisal postup, pytal sa ci s danym Postupom suhlasim.. .povedala som iba ze on je lekar a vie co robi.

Pri 2 porode my odtekla voda v 39tt.. No neotvarala som sa.. Opäť pomahali ako sa dalo, lebo tobol dlhy porod..

marci77
3. dec 2022

a infuzku do zily nespominali?
ja som obidve deti rodila po termine
v prvom pripade mi pichli infuzku vyvolavacku.....ale porod sa hned nerozbehol.....az v noci som zacala mat bolesti, ako ked ma prist menstruacia, rodila som na dalsi den vecer

jari21
3. dec 2022

Ahoj, mne vyvolavali opakovane. Prvy den balonik - nezabralo, druhy den rano tabletka - ta zabrala, ale bolesti som nemala velke a okolo obeda mi odtiekla plodova voda a porod sa rozbehol a kontrakcie uz boli bolestive. O 5 hodin som potom porodila. Drzim ti palce, najma sa ukludni. Coskoro uz budes dietatko drzat v naruci 🙂

cezpat
3. dec 2022

Ja som bola skoro dva týždne v pôrodnici po termíne kvôli tehotenskej cukrovke a hustej krvi. Dávali mi opakovane 4krát infúziu oxytocínu, dvakrát gél, všetko každý druhý deň, nakoniec prepichli plodovú vodu a aj tak to skončilo akútnou sekciou. Každé tehotenstvo je iné, pýtaj sa lekára... Všetko nakoniec dopadne ok 😉.

sonka_miro
3. dec 2022

Mne vyvolavali ako druhorodicke , ale len kvoli tomu aby nebola sekcia lebo mala sa stale otacala , bolo to 2 dni pred.terminom. otvorena som.bola na 1prst. Dali mi cca okolo 14 tej balonik , citala som ze sa ma vela chodit do 20 tej som sa s malymi prestavkami stale prechadzala potom som.to vzdala. Rano vysetrenie, balonik sice nevypadol ale otvorena na 4 prsty,dali mi tabletku , do necelej hodinky po tabletke mi zacali uz take silne kontrakcie kazdych cca 30sekund . Mala sa narodila cca do 3 hodin od podania tabletky ani epi mi nestihli dat, voda mi na šupu praskla a uz sa mi tlacila mala.vom take kontrakcie ze aa nedalo netlacit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre