Aké máte skúsenosti s pôrodnicou v Trenčíne?

nikolaap
19. jan 2017

Ahojte 🙂 viem, že sa tu táto téma už riešila, ale tá, ktorú som našla bola z roku 2007 a kedže som prvo rodička, chcem sa spýtať na pôrodnicu v Trenčíne. Lebo sa rozhodujem medzi PN a TN a neviem sa rozhodnúť 🙂 A ešte taká malá otázočka, počula som, že niektoré pôrodnice dávajú rodný list bábätka tam a mamička nemusí ísť na úrad, či to aj táto tak robí 🙂
Za všetky odpovede ďakujem ;)

lindesy
19. jan 2017

Ja mam s porodom v tn dobru skusenost, tak isto na sestonedeli ziadny problem.
K rodnemu listu pytali udaje, ale vyzdvihnut ho bolo treba na urade. Moze aj otec dietata, ale potrebuje tvoj obciansky.
Neviem ako ostatne poistovne, ale z dovery prisla pani za mnou a potom mi uz len postou prisiel malej preukaz.
Inak je tu aj skupina porodnica trencin, tam su aktualne informacie.

carmmen
19. jan 2017

Ja som rodila v oktobri 2015. Bola som spokojna. Tiez som sa rozhodovala medzi PN a TN. Ale v TN su podla mna lepsie vybaveni. Pristup sestriciek aj doktorov bol super. Vsetko povedali vysvetlili. Pre RL treba ist na matriku.

nikolaap
autor
19. jan 2017

@lindesy ďakujem pekne 🙂

alicka850
19. jan 2017

Ja som rodila v decembri 2014 svojho druheho syna a bol to uzasny zazitok. Po prvom hororovom porode v IL som uz nechcela deti, ale tu bolo uzasne vsetko. Od priestorov, cez pristup, po personal. Akurat strava bola zla, ale na tom nezalezi. Porod bol skvely, intimny, mam z toho zazitok. Urcite odporucam.

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap už si rozhodnutá pre TN, ja tiež zvažujem PN a TN, len som z HC a do PN to ej podstatne kratšie. Achhhh, o chvíľku sa bude pýtať gynekolog a ja stále nerozhodnutá, kedy máš termín?

stanushka10
19. jan 2017

@nikolaap ja som tiez rodila v marci 2015 v Tn. podla mna to bolo OK. super sú tie samostatné izby, vlastná sprcha, wc, súkromie. personál bol tiež ok, lekár na 1, sestricky mali trochu v pazi, ale mozno to bolo tym, ze som mala pri sebe manzela a nepovazovali za dolezite chodit casto za mnou. stale mali dojem, ze este mam cas, aj ked som mala pocit, ze mala uz zo mna vyleze aj bez nich. ale ked prisiel lekar (mna rodil Dybak) a zavelil, ze sa ide rodit, tak to lietalo. ja by som kludne isla znova do TN.

nikolaap
autor
19. jan 2017

@prhlavka ja už asi hej, TN 🙂 ja to mám tiež bližšie do PN ale pôjdem do TN... termín mám 27.3.2017 🙂 ty ?

nikolaap
autor
19. jan 2017

@stanushka ďakujem pekne 🙂 a tá samostatná izba je na požiadanie ??

stanushka10
19. jan 2017

@nikolaap nie, tam su 3 izby na rodenie, v kazdej je postel, wc, sprcha, lehátko na rodenie.mozno ti daju na vyber, ak zrovna nebude nikto iný skor rodit ako ty, do ktorej chces ist. v jednej je dokonca vana, ale neviem, ci ju vyuzivaju. a ked budes mat po vsetkom, ta prevezu na normalnu izbu. ziadne porodne boxy, kt. su oddelene len tak ledabolo.

nikolaap
autor
19. jan 2017

@stanushka10 aha... a táa izba po pôrode má wc a sprchu, či to je mimo ???

alenka235
19. jan 2017

Sú tam otrasné vrzgajuce postele spat sa tam vôbec nedalo a jedlo bolo tiež zle.aj niektoré sestričky česť výnimkám.

stanushka10
19. jan 2017

@nikolaap myslim, ze 2 izby maju priamo na izbe a jedna mimo izbu. ja som bola v tej, co ma mimo, ale vobec to nevadilo, lebo to bolo hned dvere vedla dveri. cize 2 kroky a bola som v sprche.

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap ja mám termín v apríli 18.4. tak to sa asi nestihneme

kirsstuy
19. jan 2017

Rozhodne TN. Ma lepsie vybavenie ako PN. Myslim ze v PN nemaju ani inkubator. Prevazali by ta do Trnavy. Rodila som v TN 2 krat a bola som maximalne spomojna. Samozrejme ze nejaka ta ,,sestricka neprijemna,, sa najde vsade. MUDr. Dibak aj detske lekarky ...... klobuk dolu. Mozem len odporucit. PN by som riesila len keby nestiham 😉

nikolaap
autor
19. jan 2017

@prhlavka nikdy nevieš 🙂 možno sa nám termín ešte zmeníí 🙂

nikolaap
autor
19. jan 2017

Ďakujem všetkým, ktoré sa vyjadrili a pomohli mi rozhodnúť sa 🙂

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap no mne možno o niečo skôr, zistili mi gestačný diabetes a pri ňom prenášanie nehrozí skôr skorší pôrod. Koľko to máš do TN km?

nikolaap
autor
19. jan 2017

Aha.. veď uvidíš 🙂 mne zas povedala gyn, že 27,3.2017, ale dala mi aj druhý termín 4,4.2017 ...tak uvidíme 🙂 takých 35 km ? 20 minút cesty asi... Ty ?

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap pre mňa by to bola hodina cesty po diaľnici cca 50km. Všetci vravia, že by som ako prvorodička stihla ísť rodiť aj do Prešova, ale stále mi ide hlavou, že kto vie či hned pustia chlapa z roboty ked to na mňa príde a podobné veci, plus chodiť za mnou každý deň hodinu tam, hodinu naspäť. Len mňa strašne lákajú kladné ohlasy na lekárov.

nikolaap
autor
19. jan 2017

@prhlavka noo s tou robotou veru sme na tom rovnako, a tak poprípade rodina to istí, a keď už tak, v termíne nech si v robote nahlási, že bude musieť ísť... ak má zhovievavých zamestnávateľov tak mu to umožnia... ale máš to veru dosť ďaleko... ale podľa mňa, niet nad dobrú starostlivosť... a tu podľa iných vieš, že je to tam ok, no je to na tebe 🙂

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap aj si chceš zajednávať lekára? ako od PN ma odrázda hlavne to, že tu bolo k PN pôrodnici veľa príspevkov, ale čo boli spokojné tak spomínali len Glesa čo je tam myslím primár a väčšina ho zajednávala a iného nikoho nespomínajú až na milé sestričky. Mne to potom príde, ako by tam iného lekára ani nemali, resp. dobrého lekára, iba fajn sestričky, tie bývajú síce pri pôrode viac ako lekár ten príde až na finále, ale keby boli nejaké komplikácie sestričky môžu byť 100 krát milé aj ochotné čo s tým spravia?

nikolaap
autor
19. jan 2017

@prhlavka Tak ako sestra rodila v PN, a nestažovala si,ale neviem kto ju odrodil ... ale moja skúsenosť s pohotovosťou na gynekológii nie je dobrá, tak vtedy som si povedala, že sem nepôjdem .... a v TN nemám zajednaného a asi ani nebudem mať... uvidím ešte....veď práve ony môžu byť milé, ale to asi nepomôže ...

prhlavka
19. jan 2017

@nikolaap ja ked som rozmýšľala nad TN nemala som v pláne zajednávať, bo nepísali o jednom dobrom lekárovi, ale že sú všetci profíci a plus v mojich očiach je množstvo prirodzených pôrodov bez nástrihu. ak ma obmäkčia na PN tak asi pre pokoj na duši si zajednám teda Glesa, lebo inak by som mala asi dvojnásobný strach.

mirunkad
19. jan 2017

Ja som bola s porodom v TN spokojna az na to,ze pocas kontrakcii,ktore trvali 12 hod nemohol byt mm somnou,kedze som bola cely ten cas na vzdycharni. Na salu ma dali asi hodinu pred samotnym porodom a az tam somnou mohol byt manzel.inak super,rodila som jul/2016. A dcerka musela po porode ist na jisku tak som bola rada,ze sme boli tam a hned dostala vybornu starostlivost bez zbytocnych presunov. Zachranili jej zivot.

prhlavka
19. jan 2017

@mirunkad máš nejaké inforámcie ohľadne vybavenia na porovnanie PN pôrodnice a TN?

mirunkad
19. jan 2017

@prhlavka to nemam,ale mozem povedat,ze vybavenie TN pre taketo situacie je vyborne,aj doktorka a sestricky na jiske boli velmi mile.

dagara
21. jan 2017

Ja mám tiež dobré skúsenosti s pôrodnicou v TN. Primár mi vyvolal pôrod, za čo som mu veľmi vďačná. A aj samotný pôrod prebehol bez komplikácii. Ústretová vrchná sestra a aj pôrodník bol fajn. Sú tam aj lôžkové izby pre partnerov, keď si človek priplatí.

nikolaap
autor
21. jan 2017

@dagara ďakujem pekne za info 🙂 už som rozhodnutá ísť tam 🙂

katushkaf
14. jún 2017

@nikolaap Ahoj Nikola, tak ako si dopadla v TN? Odporucala by si? pocula som, ze v TN idu za kazdu cenu prirodzenou cestou, aj na ukor dietata, ktore ma po dlhom porode nizsie apgar skore. Ze zenu nechaju vytrapit. Zas vybavenie a praktiky vyzeraju ovela lepsie ako v PN, nechce sa mi verit, ze v PN hned po porode odoberu matke dieta a cele dve hodiny su oddeleni. A povinne holenie ma fakt odradza. Ale ak to ma byt pre dobro a zdravie dietata.... neviem sa rozhodnut. ☹

nikolaap
autor
31. júl 2017

@katushkaf Ahoj 🙂 neviem či ti ešte teraz pomôžem,ale vieš čo, ja by som tam už nešla kvôli prístupu sestričiek... nehovorím, že každá bola protivná, ale natrafila som na 2, ktoré boli veľmi nepríjemné. A ako zákon schválnosti, jednu z nich som mala pri pôrode a dala mi to doslova vyžrať. Už aj priateľ ju chcel poslať kade ľahšie.... naozaj bola nepríjemná... ale akože vybavenosť pôrodnice vynikajúca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre