Môžem si zazmluvniť pôrodníka (primára)?

2. jan 2024

Dobrý večer mozem si zazmluvnit primára a poprosiť ho či spravi sekciu ? Prvú som mala ale druhu už nechce urobit chce aby som šla prirodzene. Tak či nepomoze takéto niečo si ho zazmluvnit a poprosiť ho o to aby mi ju urobil znovu ďakujem krásne 🙏🏻

domka222
2. jan 2024

Akože chceš mu dať € legálnou cestou len aby spravil sekciu? Však to sa musíš dohodnúť s ním, nie tu

autor
2. jan 2024

@domka222 áno normálne si ho zazmluvnit. Len či nemá niekdo stym skúsenosť či sa to tak da 😊

nikpa
2. jan 2024

To záleží čisto od lekára. Jeden nemá problém spraviť sekciu bez zdravotnej indikácie a len preto, že si to žena želá. Ďalší zase bude vyčkávat pomaly do nešťastného konca len aby bol prirodzený pôrod lebo nie je za sekcie.
Podľa mňa ak sa raz vyjadril, tak by si mal za tým stáť ci bude zazmluvneny alebo nie. A co spravíš keď si ho zazmluvnis a aj tak ti povie, že sekciu nespraví? Povieš mu ze tak nič, idem skúšať šťastie ďalej 🙂 Ja by som si skôr zistila ktory lekár je ochotný mi vyhovieť a išla by som na istotu..

zuzanka.zuzu
2. jan 2024

a so zazmluvnenim musí súhlasiť 😉 nájdi si niekoho kto s tým nebude mať problém už od začiatku.

anavixy
2. jan 2024

To sa musis pytat konkretne, vseobecne sa to neda povedat, niekde ano, niekde nie. Nie vzdy to musi byt prave primar, niekedy mozno prave naopak. Pokial primar v tvojej porodnici odmieta urobit sc, ako pises, tak jeho zazmluvnenie podla mna nepomoze. Ale skus sa spytat konkretne a mozno ti zeny poradia prave podla skusenosti s tym dotycnym lekarom.

petamich
2. jan 2024

zazmluvnenie lekara predsa nerovna sa sekcia, zazmluvnujes si ho, aby bol v case porodu k dispozicii a s tebou pri porode bez ohladu ci vaginalne alebo sekcia, ak nesuhlasi so sekciou, tak zazmluvnit si ho oficialnou cestou ti je na dve veci

maryetta
3. jan 2024

Ono to mozno zalezi aj od nemocnice. Ja som mala prvu sekciu a pri druhom porode sa ma pytali ci chcem sekciu alebo prirodzene. Ja som ale isla prirodzene.
Zase kamaratka hovorila ze ak druhe tak sekcia. Noooo mala “problem” ukecat nejakeho dr co by jej spravil sekciu.

moneequa
3. jan 2024

Mne Dr povedal, ze ked som mala prvu sekciu, tak ma nemozu nutit do prirodzeneho ak nebudem chciet, tak som zvedava ako dopadnem 🙄. Aj na internete som sa docitala ze indikacia na 2 sekciu je aj prianie rodicky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre