1,5-ročné dieťatko bude mať už celý mliečny chrup

5. mar 2023

Ahojte..máme takmer 19 mesačné dieťatko a práve mu idú posledné 3 stoličky a už bude mať kompletne celý mliečny chrup. Čítala som, že by mali mať deti kompletný mliečny chrup do 3 rokov. Máte s tým tiež skúsenosť že by malo dieťatko všetky zuby tak skoro? Neviem čo si o tom myslieť..mne sa to zdá rýchlo.. neviem či to je dobre alebo skôr na škodu lebo ako sa vraví: " čím neskôr zuby vídu, tým dlhšie vydržia ". Čo však môže byť pravda aj nemusí 🤦‍♂️.

pribinak
5. mar 2023

Dlhšie vydržia tie zuby o ktoré je postarané, teda tie ktoré sú pravidelne umývane

jazula
5. mar 2023

Rast zúbkov je individuálny asi ako všetko pri malých deťoch. Moja dcerka je na tom rovnako, posledná stolicka vyliezla v 20,5 mesiaci. Prvý zub mala v 4,5m. Podľa mňa tá nevýhoda skorých zúbkov je to, že je viac času na pokazenie. Moja dcerka ma už dva kazy na stoličkách 🤦‍♀️, nie sme veľmi úspešní v čistení.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovicka94
5. mar 2023

To vobec neni pravda ked sa poriadne o zubky stara budu zdrave nas malicky mal uz plny chrup tiez v 20 mesiacoch 🙂 prve zubky mal uz pred 3 mesiacom ale ked uz vysli stolicky treba pouzivat aj pastu na zuby.

tenerifka
5. mar 2023

moja dcera mala v 11-tich mesiacoch 16 zubov, do roka a pol jej vyrastli vsetky. NIKDY v zivote nemala kaz ani na mliecnych, ani na trvalych. Ma 20 rokov a perfektny chrup. Ked jej padali mliecne a rastli trvale, nesledovala som, neriesila.

autor
5. mar 2023

Každopádne mi je jasné že sa o zúbky treba pravidelne starať . My dobrovolne nasilu čistíme každý deň . Prvé dva vyšli v 6tom mesiaci čo podľa mňa nieje tak skoro..no len teraz už len tie 3 stoličky a s komplet. A to sa mi už zdá v 19tich mesiacoch rýchlo mať všetky zúbky. Čakala som ze pôjdu trošku neskôr no ale nevadí, nič s tým neurobíme .. už len čistiť a čistiť 🤷.

petamich
5. mar 2023

aj nas ma a ma 18M a tiez mu idu teraz posledne a teda vobec neverim na cim skor vylezu tym viac vydrzia, vsak tieto aj tak nevydrzia a skor je to o hygiene 🥴 kamoska ma rovesnika a ten uz ma vsetky zopar mesiacov a naopak v skupine na FB mame jednu mamicku, ktora tento tyzden pisala, ze im vysiel 1. 😂 nuz niektore deti nejdu podla tabuliek

alexka89
6. mar 2023

Susedina dcera je od môjho mladšia o 3tyzdne a už dávno mala celý chrup a to ma len tak ako tvoj.Minule som to pozerala v príbehoch čo pridávala a pozerám že tá malá má už skoro celý chrup môj ide mať 19m a má zatiaľ 9zubov ktoré mu ešte len teraz vyrasili.