Pečatenie zúbkov

vieruna
30. jan 2014

Ahojte.
Chcela by som vediet vase nazory, skusenosti a postrehy s pecatenim zubkov. Mojim chalanom uz narastlo par trvalych zubov. Nie su 100% pedanti pri cisteni. Ked im pomaham, napina ich. Uz mal kazdy aj mliecny plombovany, tak som rozmyslala, ze by som im tie najviac kazove zubky dala zapecatit. Blbost, alebo pomaha to?

zutera
30. jan 2014

@vieruna já jsem dcerce nechala pečatit.Dvě spodní stoličky, říkal doktor že u ní bylo vhodné že má dost hluboké rýhy. Už to má asi rok a zatím dobrý. MM říka že ty peníze za to stojí, lepší než ju pak nechat trápit kazem a platit majlant za plombu

kia241
28. feb 2014

ahoj ja odporucam my uz mame vsetky trvale maly ma 9r.vsetky stolicky zapacatene a zatial ziadny kaz...klop klop🙂 jedno pecatenie 8e🙂 ale radsej teraz ako potom 31e za plombu ako ja u svojej zubarky:(

luciask
28. feb 2014

@vieruna pecatit sa daju iba zubky bez kazu, takze najprv 100% si byt isty(ja by som pred pecatenim odporucala aj rontgen), ze tam este nie je kaz a rychlo zapecatit, pretoze ak bude uz kaz, pecatit sa neda.
@zutera u nas sa prave kvoli hlbokym ryham uz nedalo pecatit- akonahle im vysli nove zubky, hned sa im urobili kazy- ale zubar ma potesil, ze to nie je kvoli tomu, ze by sme nespravne umyvali, ale kvoli tomu, ze sa tam nema ako zuzna kefka dostat, proste anatomicky je ten zub taky, ze bude podliehat kazu. Holky zdedili zuby po otcovi, aj on mal v detstve take iste problem, vela kazov, ale akonahle bol zaplombovany, uz bol bez problemov, teraz len musi po case vymienat plomby.

sisaka
28. feb 2014

@vieruna ja som sa pytala mojho aj synoveho zubara, ani jeden z nich to neodporucal, vraveli, ze sa to rychlo zosucha a tiez to zvykne praskat a vytvarat kaz pod tou "pecatou", taktiez vacsina kazov vznika z boku zuba (teda strana medzi zubami) pretoze tam sa je tazko dostat pri cisteni, hlavne ked su zuby na tesno, tie horne plosky zubov byvaju najlepsie cistene - zijeme v Kanade a ide o vybornych, skusenych zubarov, nie su vsak z tych, ktori by chceli pacienta vyzmykat za kazdu cenu, takze som si nechala poradit a synovi som nedala zapecatit. Skus sa poradit u viacerych zubarov a podla toho sa rozhodni

luciask
28. feb 2014

@sisaka ak vznika kaz pod pecatenim, to znamena, ze ten kaz tam uz pravdepodobne bol v case ked sa pecatil zub- preto sa musi davit ozaj pozor, aby tam ozaj kaz nebol,, ak tam uz bol, tak sa vlastne zapecatuje kaz, ktory ma akurat sancu sa zvacsit.

sisaka
28. feb 2014

@luciask ja som pisala, ze ten kaz tam vznikne lebo tie sealants = pecate praskaju, tymi malymi trhlinkami sa tam dostanu bakterie a tak vznikne kaz aj pod pecatou. Tymto nechcem od toho nikoho odhovarat, je to len nazor 2 zubarov, ktori pecate neodporucaju

mariuskaa
28. feb 2014

@vieruna syn ma takisto veľké ryhy v Zubkoch okrem iného som mu dávala v jednom roku sušené hrozienka a brusnice a som si myslela ze je to zdravé. Nikdy nemal cukríky ani gumené tak dlho sme nevedeli prísť na to ako je možné ze mal v 3 rokoch 4 kazy. A boli to práve tie hrozienka.
8eur za pecatenie zubu by som dala hneď. Ja som platila (v USA) $65/zub.
A to mam super poistenie toto som musela zaplatiť ale v hotovosti je to mimo poistky
Dali sme pecatit ostane stoličky takze 6 zubov. Je to určite velky obchod.
Fluór ja nedávam a ani som mu nedala rengen zatiaľ. Takze moc nie je zo mna nadšená lebo nema kde účtovať a zarábať peniaze.
Od vtedy co sme pečatili 1,5 roka nemal uz ziadny kaz!!! Takze nám to pomohlo.

baby222
22. apr 2014

Veľmi dobré odporúčam ! 🙂

melisaaa
13. aug 2014

chcem sa opýtať, daval niekto pečatiť aj 4 a 5, či sa davaju len 6, 7,8

kittykat22
6. dec 2019

Baby kto ma pecate, mozete mi nieco napisat? Akej farby je pecat vasich deti? A mali ste nejake doporucenia nieco nejest? Vcera sme boli pecatit 6.ku a synovi som dnes cistila zuby a ta pecat je orandzova 😖 mali ste nejake doporucenia co nejest po pecateni a ako dlho? Nam zubarka nic nepovedala. Po 30 min po pecateni som prisla domov a syn dostal zachvat ze ho boli hlava a dala som mu panadol sirup - biely - uvazujem ci to moze byt z neho.