Najľahšie príjmačky na bilingválne gymnázium

16. okt 2021

Ahoj ahoj! Rozmýšľam nad strednou školou. A zaujalo ma bilingválne gymnázium. No ale ako vidím na dosť školách sú ťažšie príjmacke skúšky. Nemá niekto skúsenosť s bilingvalnym gymnázium kde sú ľahšie prijmacky? Každému ďakujem za ochotu. (Blbe komentáre si nechajte pre seba) 🙂

sisa_s
16. okt 2021

V bratislave ci kosiciach? 😀

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Obavam sa, ze o bilingvalne gymnazia je vseobecne velky zaujem, takze lahsie prijimacky asi velmi nebudu. Navyse, nepises ani o ake mesto sa jedna a ani o aky jazyk.

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Jazyk anglicky. A myslím na celom Slovensku.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. okt 2021

@lauricka A o aký gympel ide? Teoreticky mňa jazyky bavia čiže by mi nevadilo sa priučiť aj novému.

sisa_s
16. okt 2021

Gymnazii je stale malo na pocet studentov, ktore sa hlasia...a bilingvalne su ziadane, tam necakaj lahsie prijimacky..a to budes cestovat po celom slovensku len aby si sa lahsie dostala? 🙄

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Mne to sice moze byt jedno, ale ak chce ist niekto na gymnazium, tak potom by ho nemali odradit prijimacky, resp. ak nie je schopny sa na prijimackach presadit, tak je len dobre, ze sa tam nedostane. Co by tam potom asi robil? Pretrpel tie roky?
Treba si vybrat taku skolu, aby Ta nielen bavila, ale aby bola primerane narocna Tvojim schopnostiam.

ivaa_
16. okt 2021

Pred 7 rokmi som robila do Sucian a Čadce
V Čadci som potom aj skončila ale v Sučanoch boli podľa mňa veľmi ťažké prijímačky

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

@ivaa_ Tak o Sucany je velky zaujem.

ivaa_
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl to je pravda ano

vulka
16. okt 2021

V Ružomberku.

perthes
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
perthes
16. okt 2021

Moja dcéra sa pripravuje na prijímačky na bilingválne do kosic. Chodí na doučovanie z matiky a z angliny. Je to príprava aj na monitor, lebo ak napíše monitor dobré tak tie body jej len dopomôžu k bodom na prijatie.

deti95060810
16. okt 2021

Sučany robia každý rok deň otvorených dverí... nájdeš na ich stránke - na stránke školy. Tam okrem iného povedia, že robia pre ich nádejných študentov prijímačky na nečisto - píšu testy ktoré boli po iné roky , potom ich vyhodnocujú a študentom povedia kde robili chyby...Hlási sa tam cca 500 detí ročne - berú 96. pred 2 rokmi keď bola corona a neboli prijímačky, tak sa im prihlásilo 200 detí so samými jednotkami a mali si vybrať z nich 96...
Chodí dcérina spolužiačka - a je to veľmi náročná škola po každej stránke - aj po finančnej pre rodičov... 😉

deti95060810
16. okt 2021

@perthes no ak dajú monitor tak ako min. rok - v júni, tak akurát nepomohol vôbec nikomu...😉

zuzanockamt
16. okt 2021

@deti95060810 T9 už bude v riadnom termíne

thoughtfulweirdo
16. okt 2021

Robila som prijímačky pred 10 rokmi na francúzsky bilingvál v Trenčíne a prijímačky boli podľa mňa ľahké. Teda teraz už by som ich možno ani nespravila, ale vtedy mi boli ľahké 🤭😂 neboli žiadne vedomostné otázky, len formou IQ testu, doplňovanie číselného radu, vyberanie hodiaceho sa symbolu, vyberanie významovo správnych slov a podobne. Čiže ak na tú školu máš, je to ľahké, lebo sa na to nemusíš nič učiť. Ak na to nemáš, asi sú ťažké, ale v takom prípade tú školu neodporúčam. Mala som spolužiakov, ktorí napísali prijímačky horšie, ale dostali sa na odvolanie a u viacerých to bolo cítiť, nestíhali to tempo. Samozrejme to neplatí u každého, ale bilingvál nie je tak ľahký, ako sa môže zdať. Ani zďaleka to nie je len o cudzom jazyku. Aj ja som myslela, že s talentom na jazyky to mám čo vrecku a teda kámo, to bol najväčší omyl môjho života 😂 napriek tomu neľutujem a určite by som si vybrala bilingvál znovu.

perthes
16. okt 2021

@deti95060810 monitor nebude riadne ako má byť. Tuším 6.aprila

perthes
16. okt 2021

@deti95060810 bude v apríli. Niekomu pomôže niekomu ublizi. Niekto fľaška školu celý čas a niekto poctivo maká

luccija
16. okt 2021

Na bilingval sa robia iné typy prijímačiek ako klasická škola.Bud na to máš a spravíš, ak to nie je typ školy a učenia preto teba len by si sa trapila.Oni potrebujú študentov s "iným" myslením prijímačky siu skôr na logiku a myslenie nie tak vedomosti.Ja som videla tie otázky do Ba na bilingval a bola som prekvapená
Môžeš si vybrať gymnázium s rozšíreným jazykom...

zafir01
16. okt 2021

Nie, nemám tip na bilingválne gymnázium s ľahkými prijimackami. A vo všeobecnosti, si nemyslím, že žiak, ktorý na seriózny záujem a predpoklad študovať na takom type školy, hľadá ľahkú cestu, ľahších prijímaciek. Naviac, keď pozriem na tvoj príspevok, po pracovala by dom na gramatike, aby si sa zbytočne neprehnala ďaleko na prijímačky. Pretože, absolútne mi nezapadá do profilu žiaka, ktorý sa uchádza o daný typ štúdia. ( blbý komentár si nechaj pre seba 🙂)

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
perthes
16. okt 2021

@zafir01 presne tak. Mám taký istý názor. Ja som svoju dcéru odhovarala od tej školy, ale len preto že nám odíde na internát. Ale s manželom sme si povedali, že je to jej život, budeme ju podporovať. Dievča n sebe maká. Prioravu zobrala zodpovedne ako aj celé štúdium na základnej škole. My jej silno držíme palce a snáď uspeje na prijímačkach a bude prijatá.

zuzuliennka1
16. okt 2021

len tak rozmyslam, ak by niekde aj teoreticky boli lahke prijimacky, naco by ti bolo lahko sa dostat na skolu - ktoru by si potom aj tak nezvladala?

katym77
17. okt 2021

Syn mal aj rozhovor v rámci prijímacích skúšok , aj logické úlohy na ktoré sa nedajú nabifliť.

janage
19. okt 2021

Dcéra bola na 2 klas. a 2 bilingvalnych. Za ňu, bilingválne ľahšie ako klasika. Trebišovská napr. úplná pohoda aj podľa jej spolužiakov.

katym77
20. okt 2021

Syn začal chodiť na bilingválne, ale je nadšený, majú tam zaujímavé, predmety, páči sa mu tam.

perthes
21. okt 2021

@katym77 ahoj. Kde chodí syn na bilingválne. Dcéra je v 9 ročníku a chce ísť do Košíc, na Park mladéze. Edita Steinovej. Koľko prihlášok si môže dať na stredné školy ? Vraj bilingválne sa berie do inej kategórie stredných škôl. Že si môže dať na 2 bilingválne a na jedno obyčajne gymko. Neviem čo je na tom pravdy

janage
21. okt 2021

@perthes dcéra robila min.rok. 2 klasické gymka Poštová, Srobarka a 2 bilingválne Park mládeže a Trebišovská obe Aj. Bilingválne sa považujú za školy, kde sú potrebné talentovky, keďže robí skúšky na jazyk plus Trebišovská psychol.testy.