Rosím o referencie na bilingválne gymnázia v Bratislave.

felycity
28. sep 2019

Ahojte, rada by som poprosila o referencie a názor na bilingválné gymnáziá v Bratislave. Dcéra by rada išla na nemecké .Má vybrané Bilíkovú, máte niekto skúsenosti alebo bližšie info o iných nemeckých bilingválnych školách v BA / viem, že je obchodná akadémia a Gercenova - nejaké referencie na tieto školy? /, druhú školu na prihlášku zvažuje nejaké anglické gymnázium, tu sa nevie rozhodnúť, či skúsiť J. Hronca alebo gymnázium Grosslingová.
Za každý názor , či skúsenosti s bilingválmi anj a nj v BA budem vďačná. Ďakujem.

deti95060810
28. sep 2019

prosím z ktorého ročníka idete? Je možné ísť ešte z 8 tr. ZŠ?
Dcéra má záujem, len my na výber nemáme - máme až jedno biling. gymn.

felycity
autor
28. sep 2019

@deti95060810 vraj zatiaľ tento rok áno

ehja129
28. sep 2019

@felycity známich dcéra chodí na bilgym, to je bohužiaľ ale anglické. Inak neviem

mmacka76
28. sep 2019

@felycity mame skusenost s nemeckym bilingvalnym na Bilikovej, mozem odporucit. Moje dieta potom pokracovalo na VŠ vo Viedni. Treba brat ale do uvahy, co by chcelo Vase dieta dalej studovat. V pripade, ze medicinu, chemiu atd. A bude pokracovat v studiu v Cechach alebo tu na Slovensku a bude robit prijimacky, bude sa musiet doucit odborne predmety potom v rozsahu gymnazialneho uciva v slovencine.

mmacka76
28. sep 2019

@felycity pokial viem, Grosslingova nema bilingval a ak si vyberie Hronca, tak vela stastia. Je tam velky natresk a patri k najtazsim, aj ked je jednoznacne urcite jedno z najlepsich anglickych na Slovensku. Aj Bilikova ma anglicky bilingval, na akej urovni, to netusim. Kedze mame skusenost s nemeckym, ktory tam ma dlhorocnu tradiciu, to viem odporucit. Moje dueta islo z osmej triedy a pripravovala sa aj individualne na prijimacky.

namornicka
28. sep 2019

Hronca je velmi narocne najma na matematiku, prijimacky dost tazke a zvyknu otvarat iba 1 triedu. Ale prihlasky si moze dat 2, takze skusit moze. Treba si pozriet aj kolko tried kde otvaraju, cim viac tym vacsie sance.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
29. sep 2019

Bilíkova je fajn, len teda absolventi, čo chceli isť na CZ/SK medicínu VŠ, mali problém s terminológiou. Hronca by som až tak neodporučila, je to zvláštna škola, ktorá svojich študentov dosť formuje aj po ideologickej stránke, aspoň tak sa mi zdá, čo poznám odtiaľ rovesníkov absolventov. Ale ak vám to nevadí, tak kľudne.

lulamx
29. sep 2019

@felycity grosslingova otvorila bilingvalnu sekciu len tento skolsky rok. skor mam pocit, ze je to reakcia na obmedzovanie poctu deti na osemrocnych gymploch. po mesiaci sa asi neda povedat, aka je uroven. ucia tam v anglictine predmety ucitelia z normalneho gympla. cize ta uroven bude zavisiet od urovne jednotlivych pedagogov. kazdopadne, je to gympel s dobrym menom a historiou.
syn to mal minuly rok vymyslene tak, ze si da prihlasku na gympel, ktory chce (anglicky) a na nemecku obchodnu akademiu. ak by sa dostal na obchodnu akademiu naucil by sa za rok po nemecky, lebo nemcinu nikdy nemal, ak by sa mu pacilo, zostal by tam, ak nie, pokusil by sa urobit po prvom rocniku prijimacky opat na gympel. na oa sa nejak nedalo pripravovat, tam sa robil len test vseobecnych studijnych predpokladov. dostal sa na obe, siel na gympel, ale mne trochu luto, ze nedal nemcine aspon sancu.
u nas zavazilo to, ze jeho gymnazium, saru aj metodka mali v jeden den prijimacky, inak by bol siel skusit saru asi. tento rok vraj budu vsade dva terminy, tak tato volba odpadne.

xxxkatka
29. sep 2019

@felycity s AJ a NJ bilingvalom neporadim, moja bola prijata na Saru (TJ) a Lorcu (ŠJ), vybrala si Lorcu bilingval a velka spokojnost. Ucia rodeni spanieli, takze uroven velmi dobra.

ehja129
9. okt 2019

Sestrin kamarát išiel na Hronca a hovoril, že škola okej, ale matika hrozne ťažká. Ako.. spravil prijímačky ale netušil, že budú takto rýchlo pokračovať

tykat
9. okt 2019

@felycity dcera chodila na bilingval na Hronca GJH, minuly rok maturovala. Mozem odporucat, dcera si velmi chvalila. A ci je tazke neviem, mala vzdy ciste jednotky ale je pravda ze sa dost vela ucila.

ruzicka1974
11. okt 2019

@basska_b V akom zmysle ideologicky, prosím? Tiež nad ním dcéra uvažuje..

ruzicka1974
11. okt 2019

@ehja129 Hronca bilingvál, či normálne gymko?

basska_b
11. okt 2019

@ruzicka1974 No, priemernemu človeku to asi nevadí, ale teraz tam bol škandál, že robili gender swap day, že oblečte sa ako opačné pohlavie. Na facebooku bola udalosť od rady študentov, ale potom na nátlak to bolo vymazane.
A od kamarátov som počula, že robia aj nejaké debaty v poobedných hodinách na politické témy alebo pozývajú "politológov" a novinárov, samozrejme len typu Denník N a podobne. Ale mam to tak z druhej ruky, len sa mi to nepáčilo :/

tykat
11. okt 2019

@basska_b tak dcera tam chodila este minuly rok, nic ideologicke tam nebolo resp. nicoho takeho sa nezucastnila..."gender swap day" bola tema ktora vzisla od studentov, mali take tematicke stvrtky tusim ze vzdy bola nejaka tema (neviem ci len oblecenie) a "na natlak bolo zrusene" znamenalo ze sa to nekonalo kedze mali info ze im tam chcu okolo skoly kvoli tomu nejako protestovat nacionalisti (LSNS) tak to zrusili. Info som mala z prvej ruky od dcery. Inak skola organizuje vela prednasok a diskusii ktorych sa student mozu zucastnit (vsetko na principe dobrovolnosti a po vyucovani)...dcera sa tiez niektorych zucastnila, vyhradne to co ju zaujimalo a bavilo.

basska_b
11. okt 2019

@tykat Sak mne je to jasné, ono aj mnohé iné školy tak funguju, majú všelijaké podujatia, výlety, diskusie... už potom podľa chuti rodičov, niektorí to vítajú, niektorí skripu zubami. Celkovo decká si v puberte aj tak vyberajú svoje názory, svoju cestu. A ovplyvnia ich najmä rovesníci. Takže nehovorím nič zle na tú školu, len sa mi to trochu nepáčilo, ale tak aj moje gymnázium robilo veci, čo sa mi nie všetky páčili, v súlade s politickým zameraním zástupcu riaditeľa školy, člena istej politickej strany, napríklad návšteva Kisku a podobne... ale tak rozmýšľajúci aj mladý človek si urobí názor sám, máme pluralitu názorov, tak nech sa zoznámi, pre mňa za mňa

kitti0503
26. máj 2020

Dobrý den som zufala mamina prosim napiste mi niekto kto s tym mate skusenosti popripade niekoho takeho poznate.Dcera sa hlasila do Nitry na bilingvalne aj na 5 rocne aj na 4 rocne plusobchodna akademia na ktoru ju prijali no tam nechce ist.na 5 rocne ani na 4 rocne ju neprijali kvoli nedostatku miesta. Na 4 rocnom je pod ciarou 143 ale ked som volala na gympel ze co mi poradia ci sa oplati odvolat alebo nie,pani tvrdila ze ano ze kludne mam podat.Pýtam sa podla vas je to mozne ze sa moze dostat tam?? Samozrejme viem že ti ktory su prijaty neznamena ze to aj prijmu,tym padom ide postupne ten kto je pod ciarou,ale spominala mi ze uprednostnení budu ti ktory podaju odvolanie.Dcera sa dobre ucí mala len tri 2 na vysvedceni cize sa mi nechce verit ze len cisto jednotkaov prijimaju.Prosím vie mi niekto nieco napisat?? Dakujem

namornicka
26. máj 2020

Podať odvolanie je najmenej, hoci to číslo pod čiarou je dosť vysoké. Poslať jeden papier ti už nezaberie veľa času a možno motyka vystrelí.

ruzicka1974
27. máj 2020

@kitti0503 Neviem, ako to je s tymi odvolaniami tento rok, mne ista riaditelka bratislavskeho gymnazia vravela, vraj to tento rok vymysleli na ministerstve tak, ze po prijati na skolu treba do toho 4. 6. potvrdit nastup, a potom uz sa nesmie podavat odvolanie na inu skolu, [ze by ste sa este prip. po uspesnom odvolani prehlasili na tu inu skolu, tak ako v minulosti]. O tom neviete nieco?

kitti0503
27. máj 2020

@ruzicka1974 prestúpiť sa dá samozrejme, dajme tomu október november toto na isto viem,jedno ešte čo neviem či môžeme podať odvolanie na dve školy ešte do toho 3.6 aspoň.

esmera50
24. sep 2021

no vidíte a ja som chcela ísť na bilingválko,a le naši nemali epnaize mi tto tm paltiť do BA 5 rokov, a to má obrovský talent na jazyky...to je férovosť, čo? mám banovať či nie?

rainee
27. júl 2023

Ahojte, dcéra by chcela ísť z 8ky na bilingválny anj gympel, najskôr asi vazovova sa mi pozdáva ale na 2 si vraj moze dat prihlasku, tak roznyslam ze ktore bude ako druhe.. Mate prosím nejaké referencie, skusenosti? Prijímačky sú ťažké na matiku a jazyk, neviem ci to zvládne z 8r aj keď sa učí dobre.