Ako upiecť svoju prvú tortu?

marcela1992
17. jan 2012

Ahojte žienky.Môj priateľ bude mať o týždeň narodeniny a chcela by som ho prekvapiť tortou,lenže nemám žiadne skúsenosti s pečením tort.Mohli by ste mi povedať nejaký jednoduchý recept na korpus aj na nejakú dobrú plnku (len nie čokoládovú).Budem vdačná za každú radu 🙂

emily_666
17. jan 2012

pozri na túto temu, určite dievčatá radi poradia: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/marcipanove-torty-rady-a-postupy/

emily_666
17. jan 2012

alebo na nete - torty od mamy

levandullka
18. jan 2012

Ahoj 🙂. Ja mám presne tento istý problém 🙂. Ale skúsenosti ma už naučili, že najlepšie je robiť čo najjednoduchšie. Takže možno klasický piškótový korpus a potom napríklad orechovú plnku. Alebo, aj keď si napísala že nie čokoládovú, s čokoládou sa dá veľa vymýšľať. Tak napríklad čokoládovo - pomarančová? To je super kombinácia. Inak, aj ja sa chystám v najbližšej dobe niečo piecť (zrejme keď pominie skúškové). Blíži sa Valentín a aj narodeniny môjho priateľa... 🙂

erika115
18. jan 2012

ahoj ja si peciem torty rozne. neviem aku mas predstavu. napis asi aku a mozem ti poradit. nie je to take tazke. ak pecies rada tak sa ti to podari. mozem ti potom poslat postup.pridam ti fotky.

jania023
18. jan 2012

@erika115 ahoj ja by som potrebovala ci by si nevedela ako urobit krem na zdobenie napr na ruzicky a tak ale nieco biele podla moznosti 😉

erika115
18. jan 2012

@marcela1992 to su tie fotky.

erika115
18. jan 2012

@jania023 krem na zdobenie torty? 🙂

jania023
18. jan 2012

@erika115 ano na zdobenie torty 😉

marcela1992
autor
18. jan 2012

@erika115 Ahoj.No s korpusom by som nemala mat problem ale potrebovala by som poradit nejaku dobru plnku.Napriklad bananovu alebo ananasovu 🙂

erika115
18. jan 2012

@jania023 ja pouzivam dost vyslahanu slahacku s stuzovacom a ak by si chcela farebnu tak len vmiesas farbivo.

erika115
18. jan 2012

@erika115 preto slahacku ze ked mas plnku v torte tak je potom lahsia na jedenie.

erika115
18. jan 2012

@marcela1992 ahoj zalezi ci urobis len jemnz vanilkovy krem a banany nakrajas na jemno a poukladas na krem do torty alebo chces baban vaslahat do plnky. moja rada je radsej nakrajat. je to chutnejsie.

marcela1992
autor
18. jan 2012

@erika115 Tak skúsim aj ja nakrájať 🙂 a máš prosím ťa nejaký dobrý recept na vanilkový krém

erika115
18. jan 2012

pockaj chvilku idem to pozriet.

erika115
18. jan 2012

@marcela1992 ahoj tak ja mam takyto. 1 liter mlieka,4 zlate klasy,2 vanilkove cukry a podla chuti pridas kryst.cukor.(nie prask.cukor) das to varit na jemnom plameni a miesas aby to neprihorelo a neurobili sa hrudky. potom to nechas vychladnut ,aby to bolo vlazne nie studene! pridas bud: 250gpalmarinu alebo vyslahanu slahacku(33%) zo stuzovacom a dobre vymiesas. natieras na korpus a banany nakrajane poukladas.
korpus mam takyto: 6 vajec z bielkov urobis sneh,6pl cukru-dobre vymiesas,6pl mlieka,1 kypriaci prasok a 6pl pol muky. pecies na 150stup. asi 15-20 min. treba to sledovat.daj vediet ako ti to vyslo.

emily_666
18. jan 2012

ja som naposledy robila aj bananový korpus, len tam namiesto múky išli banánové pudingy a bol fajný s banánovou plnkou, prekladaný kakaovým korpusom

karinka2105
18. jan 2012

@emily_666 daj receptik milujem bananove veci

danu
18. jan 2012

@marcela1992 pokracuj v teme na ktory ti dala link emily_666