Chutné krémové polievky

halabolka
5. nov 2020

Ahojte baby, dajte mi prosim tip na chutnu kremovu polievku. Bezne si varim hraskovu, hokkaido a cesnakovu, ale uz by to chcelo nieco ine. Viem, ze na nete je kopec receptov, ale mozno poradite nejaky vas vlastny recept ktory nikde nenajdem 🙂

adrianal
5. nov 2020

Ja robím aj cibuľovú, brokolicovú ,

ckatka
5. nov 2020

Akúkoľvek...ale vážne akúkoľvek zeleninu rozmixovat a ochutit....ja ani nezahustujem...len občas smotanou.

Napríklad včera sme robili -hokkaido, cvikla, mrkva, jablko...na cibuli otestovať a nechať dusiť (koriander, curry, garam masala, zázvor, škorica, klinčeky, citrón, soľ, korenie), rozmixovat s čerstvou bazalkou alebo bazalkovym olejom/pestom. Navrch tekvicové semienka/parmezan/tekvicovy olej.

Alebo na stránke tinkine recepty máš polievok na mraky...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
halabolka
autor
5. nov 2020

@ckatka dakujem za tip, ta cvikla v polievke by mi nenapadla, urcite vyskusam.

nelca0510
5. nov 2020

Skúste hokaido🙂 Hokaido + zemiak a mrkva🙂

halabolka
autor
5. nov 2020

@nelca0510 o tej som pisala v uvodnom prispevku, ze si ju robim casto 🙂

marca12
5. nov 2020

Zemiakovu,hribovu,fazulovu,sosovicovu,cviklovu

ckatka
5. nov 2020

@halabolka cvikla jej da takú peknú farbu 😉

choco6
5. nov 2020

Klasika paradajkova ? 🙈😁 Alebo ja hladam stale odvahu spravit mrkvovu s kari a kokosovym mliekom recept mam z kuchyne Lidla 😉

lucindav
5. nov 2020

@halabolka skus vela mrkvy, 1 zemiak, cibulka, šálka červenej šošovice, trochu kurkumy, mňam, ja ju milujem!!! Alebo este aj taka z pečenej zeleniny, mrkvu, zemiaky, petržlen, zeler, upiecť s grilovacim korením a potom este v hrnci povaríte s vodou a mixnut a zjemniť trochou smotany..velmi zaujímavá chuť..ale tu sa mi nechce často robit 😂

marca12
5. nov 2020

@choco6 ta je uzasna mnaaam. Namiesto kokosoveho mlieka davam slahackovu smotanu a aj tak je super. Och ake chute si mi spravila.

jasminet
5. nov 2020

Krémova z pečenej cibule, krémová z pečenej zeleniny, Cesnaková, kalerabova krémová, zeleninový curry krém - to varia u nás v reštike

ibrunova
5. nov 2020

Okrem vyššie spomenutých som robila krémovú cícerovú, krémovú z červenej kapusty.

nelca0510
5. nov 2020

@ibrunova môžem sa spýtať na recept k cicerovej? Ci je to rovnako ako napr. šošovicová?

ibrunova
5. nov 2020

@nelca0510 ja kupujem sterilizovaný cícer, sle môže byť samozrejme aj obyčajný. Uvarím ho s mrkvou, potom pár kúskov cíceru vyberiem, všetko rozmixujem, zriedim smotanou a dochutím a ten zvyšný cícer tam dám nakoniec na ozdobu.

jumama
5. nov 2020

Ja robim rozne kombinacie cicer/cervena sosovica + mrkva + cvikla - priblizne rovnake mnozstva + podla chuti rasca, kurkuma alebo kari, bylinky, cesnak. Z cervenej sosovice, stale muz chce ze v Turecku jedol /resp. v hummus a kuskus bare si dava... a tak so m si hladala na youtube recept, oni do nej davaju aj za dve lyzicky burgluru alebo ryze a rajcinove pyre, varia od zaciatku spolu, takze napokon pri rozmixovani to iba zahusti polievku. Napr. som videla brokolicovu a ako zavarka bol do nej nastruhany surovy batat nakoniec, a to sa mi tak zapacilo, taka prijemna chrumkava chut. Tak odvtedy do kremovej dam obcas nieco taketo surove iba nakrajane - napr. vela poru alebo mrkva, alebo aj ten batat. Alebo do hokaido polievky pridam zelene hrasky (mrazene, len tak nakoniec, aby rychlo sa prevarili)... Malokedy davam do tychto zeleninovych smotanu, staci take huste zeleninove ak su. Ale zase napr. svokra paradajkovu robi so slahackovou smotanou a moji ju chcu iba taku, ze je iba taka bledoruzova.

kikuska1010
5. nov 2020

Bryndzova z opečenou slaninkou a z opecenym chlebikom

kikuska1010
5. nov 2020

Brokolicova

kikuska1010
5. nov 2020

Mrkvova

kikuska1010
5. nov 2020

Cviklova

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
limetka69
6. nov 2020

@halabolka ja milujem najviac porovu. Na masle opecies por a zemiaky na kocky, trosku to tam premiesas, zalejes vodou tak tesne nad obsah hrnca, das bujon, ked su zemiaky makke rozmixujes a pridas sladku smotanu. Bozskaaaaaaa (cast obsahu mozes odobrať ak chces aby v nej nieco bolo, alebo mixnes celu)

janage
6. nov 2020

@lucindav tuto aj moje deti miluju akurat nedavam kurkumu ale normalne kusok cca 1/3 alebo 1/2 cervenej papriky a pomer tri mrkvy jeden vacsi alebo dva mensie zemiaky a mensia cibula a trocha solcanky alebo bio zeleninoveho bujonu.

janage
6. nov 2020

Este klasika spenatova. Zemiak, cesnak a pred dovarenim tri gule mrazeneho spenatu, ten uz varim kratucko aby bol pekny zeleny. A detom uvarim gulicky cestovinku do toho.

amelie2017
6. nov 2020

Vichyssoise- uplne najlepsia- porova. A potom z cukety. A uplne hocijaka zmes zeleniny. Co doma mame, to dame.

simca06022011
6. nov 2020

Zo všetkého 😂 napr aj z červenej šošovice... Hokaido zvyknem robiť aj na korenisto... S indickým korením, zázvorom a ak mám kokosový mliekom.

peternu3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz