Čo varíte na Silvestra?

29. dec 2023

Ahojte, večeriate spoločne na Silvestra? Ak áno, čo také zvyknete pripravovať? Možno ma inšpirujete 🙂

veronika_sk000
29. dec 2023

moji rodicia zvyknu mavat na obed udene a cibulovo-zemiakovy salat a vecer sa jedia uz oblozene misy a jednohubky..muz bude robit hovadzi gulas s knedlou a vecer skoncime zase na jednohubkach a inych smakocinkach 😃 takze my neveceriame

babababka
29. dec 2023

Na obed hov.pol,plnená kapusta,večer rezeň,cestovinový šalát,slané,sladké pochutiny.

zeldia
29. dec 2023

Ja robím na obed rezne a zemiakovu kašu plus kyslá uhorka a vecera bude losos s holandskou omáčkou a zelenina na masle.

malav
29. dec 2023

Ano veceriame tak slavnostnejsie, pekne prestriem stol, slusne sa oblecieme, bavi nas to tak 🙂 minuly rok som varila hovadzi vyvar a bravcovu panenku preliatu smotanovo-sampinonovou omackou, opekane zemiaky, salatik, tento rok bude sosovicova polievka a rezne a zemiakova kasa, uhorky.
Kazdy rok nieco ine, na co mame chut 🙂

marca12
29. dec 2023

Mavame kapustnicu,kde sa vari udene maso,klobasa. Tento rok budeme mat oblozene misy,rezne,udenu sunku,syrovu roladu. Minuly rok som robila pecene zemiaky a panenku s omackou so zelenym korenim. Veceru mavame slavnostnu a po veceri este zobkame jednohubky,slane s listkoveho cesta a podobne somarinky.

oli18
29. dec 2023

Zo Silvestra ziaden sviatok nerobim. Kedze tento rok bude nedela, uvarim nedelny obed.
Vecer presedime len pri vine. Bezne chodime spat o pol noci a naveceriame sa o 17,30-18,00 hod. Potom uz nejeme nic, neviem, preco by malo byt na Silvestra inak. Ak sme chodili na zabavy, zjedli sme veceru a svedske stoly sme ani neochutnali. Na Silvestra nemame predsa 2 zaludky 😅 Zato nemame problem s chudnutim po kazdych sviatkoch.

alickapusinka
29. dec 2023

Ja nedeľný obed a potom puding studený s ovocím a šľahačkou a piškotami a z lístkového cesta na slano slimáky a chlebíčky a očka tie musí byť vždy.

1ryba
29. dec 2023

Pre mňa je silvester bežný deň. Varíme, čo nám chutí. Navečeriame sa ako vždy a potom si už len dzobneme ovocie, oriešky.

sense
29. dec 2023

Fondue chinoise, ale tak nebudeme Všetcia doma, tak uvidím na čo bude mať dieťa chuť, predpokladám ze ako zvyčajne keď dostane na výber tak to bude pizza

nwnw
29. dec 2023

Bravčové rezne a cibulovy salat. U nas najhorsi den v roku. Deti ako kedy zvladaju to sialenstvo, ale psa treba strazit az do rana v garazi. 😩

tykat
30. dec 2023

Nasi si objednali bryndzaky, ze uz maju masa po krk 😁 a na vecer chlebicky a asi urobim puncak.

zeldia
31. dec 2023

Tak u nás zmena na objednávku. Rezne obed, palacinky vecera. A oriešky na to aby sme sa dorazili.

h2
31. dec 2023

Na večeru budeme aj so synom u mojej mamy, lebo môj muž robí do 22:00 ☹️. Mama robieva na Silvestra pizzu, už asi 50 rokov, tak to je už tradícia, ktorá musí byť. Kým nás u nej po práci muž vyzdvihne a prídeme domov, bude tak 23:00, tak to už len narýchlo urobíme zopár jednohubiek (chystám sa teraz predpoludním urobiť 2 nátierky) a to je všetko.

zeldia
31. dec 2023

@h2 aké robíš natierky? Ja by som este spravila jednohubky z rožkov, nikto nechce ale ja by som si dala🙂

1fifinka1
31. dec 2023

Ja som teraz spravila parizsky šalát, to na večer bude k telke s pečivom. Varím slepačí vývar z domácej sliepky, hovadzi guláš z domáceho hov. mäsa, domácu knedľu k tomu. Dúfam, že sa všetko vydarí. Inak večer už nerobím žiadne misy, potom to musíme všetko zjesť a návštevy sme zrušili. Tak načo. A koláčov mame ešte tiež veľa.

maminkadeticiek
31. dec 2023

Mne sa uz nechce nic vyvarat.Vcera sme.vecer postavili na hovadzi vyvar,urobime si nieco lahke k tomu a dovi 2023.

bessie12
31. dec 2023

Konečne nemusím nič variť na Silvestra 😁 Dnes budeme mať tradičné holandské posedenie / párty tzv. Gourmetten. Každý si ugriluje na čo má chuť. Jedno čo som urobila, sú 2 druhy koláčov. Šamrole a tvarohový s ovocím.

reddflowerlife
31. dec 2023

chlebičky

h2
31. dec 2023

@zeldia Napokon som robila len jednu, lebo chlap sa mi motal za zadkom a že načo ďalšiu, táto stačí. Robila som takú "čo dom dal": vajíčka na tvrdo, šunková saláma, kyslé uhorky, surová mrkva - toto všetko nastrúhané na jemnom strúhadle. K tomu na jemno nakrájaná jarná cibuľka aj s vňaťou. Posoliť, okoreniť, malá lyžička horčice, veľká lyžica majonézy, veľká lyžica tatarky, pol črievka bambina. A štipka čili. Druhá, ktorú som chcela robiť, mala byť syrovo cesnaková.

zeldia
31. dec 2023

@h2 myslela som že také niečo to bude len ja nemam doma horčicu, majonézu, taveny syr ani tatárskou. Mám iba klasické a nátierkové maslo. Nic spravím očká maslo saláma tvrdý syr, varené vajce a mám olivy a kyslé uhorky. Toto mi zjedia ale dobrú nátierku by som si dala. Idem guglit aspoň vajickovu.