Bezdetné manželstvo

29. jún 2022

Pekný deň baby,mám na vás takú otázku neviem či sa tu už takéto niečo rozoberalo,alebo nie,ÚPRIMNE...je mi to jedno,to len preto píšem,aby ma tu nevymazali že spamujem.Tak k veci,čo si myslíte o manželstve,kde sa dvaja rozhodnú že deti v tom manželstve nebudú.Lebo vo svojom okolí mam take pary,co su zobrati,ale deti tam su.Hovoria,ze ved na to sa ludia beru aby mali deti.Je to vraj ploD ich lasky,ze to je prirodzene a normalne. Ako to vidite vy?Dakujem za nazory🙂

andrea_82
29. jún 2022

môj syn má takú krstnú mamu, ktorá nechce deti. Má ich v rodine dosť, má ich rada, ale po svojich netúži. Nemám s tým absolútne žiadny problém, je to dobrý človek a jej rozhodnutie.

Ale u nás sa na takýchto ľudí pozerá tak, že ISTO deti mať nemôžu. Automaticky sa očakáva, že každý bude mať deti a keď ich nemá, tak je niekde problém. Skôr tento pohľad sa mi zdá čudný, veď nie každý vidí v deťoch svoje naplnenie.

zuzanka.zuzu
29. jún 2022

zase ty co nezakladas duplicitne temy? ty ozaj nevidis ze sa to da lahko identifikovat? toto je tvoja tretia za dnesok 🙈😂 za ciarkami nedavas medzeru, ukoncujes prispevok uplne rovnako, temu si zalozila hned ako ti v tvojej druhej vytkli ze uz mas prvu... bublinka nasa 😘

laurita285
29. jún 2022

Ľudia sa berú na to aby spolu šťastne prežili život. My sme bez detí, dobrovoľne. Používame 2 druhy ochrany len aby sme zostali bez detí a napríklad my osobne považujeme práveže ľudí, čo deti majú za divných 😅, že načo si komplikujú život a načo privádzajú život do tohto sveta.

monika_mt
29. jún 2022

Podľa mňa je úplna ľudská prirodzenosť že dospelý človek túži po rozmnožovaní a po deťoch, to je nastavené samotnou prírodou. Preto ženám tikajú biologické hodiny okolo 30 roku života, telo im oznamuje že je čas na potomka. V mojom okolí nepoznám nikoho kto by sa dobrovoľne rozhodol že deti mať nechce. Tí čo deti nemajú, tak ich nemajú preto lebo buď nemôžu otehotnieť alebo nemajú vhodného partnera /partnerku. Ak sa nejaky pár dobrovoľne rozhodne nemať deti - hm, pre mňa divné, proti prírode a zaváňajúce sebectvom, pohodlím, nechuťou vzdať sa svojho slobodného života bez záväzkov.

martinmmartin
29. jún 2022

Problem je ludsky mozog- Ak urobis zivotne rozhodnutie co sa neda vratit tak ta vlastny mozog bude chranit pred vecnym rozmyslanim coby keby a proste ti naprogramuje ze to tvoje rozhodnutie bolo dobre....Preto sa nestaviame kriticky voci svojim detom, preto ostavame v toxickych vztahoch, preto nemenime zamestnania, byvanie atd aj ked su otrasne.
Scasu na cas pride ale nieco co na tuto situaciu poukaze...napr bezdetny par
Zrazu vidis niekoho co toto rozhodnutie urobil inak ako ty a vidis ze sa svet nezrutil a toto je situacia co vacsina mozgov proste nespracuje. Pud kaze "double down". Mozog sa chce vratit do stavu ked o tomto nepochybujeme a preto hlada kazdy mozny aj neexistujuci argument preco to ine rozhodnutie je zle, aby bol pokoj v hlave. A preto su nazory vacsiny na bezdetnych take ako su. Sebeckost, pohldnost atd aj ked sa kazdy rakyto nazor da uplne vyvratit, nikdy to neprestane lebo je to ako droga. Ak mam taketo nazory mam krajsi zivot lebo nemusim pochybovat o svojich rozhodnutiach.

jana_eyre_2
29. jún 2022

Názor mám taký, že si každý môže robiť tak ako uzná za vhodné.. keď sa dohodli že nechcú deti, je to čisto ich vec a nikto treti na to žiaden názor mať nemusí, lebo sa ho to nijako netýka.. pokiaľ nikto neubližuje druhému, nech žije tak ako chce..

martinmmartin
29. jún 2022

@monika_mt Ja poznam takych ludi vela. Ide o to ci si dokazes vyplnit zivot niecim co ta naozaj dokaze naplnit. Nie na oko, nie aby to dobre vyzeralo, ale naozaj.
Tuto vlastnost ma ale minimum ludi a mat dieta je vlastne riesenie na otazku co so zivotom. Ak mam dieta nemusim robit rozhodnutie ako si nepremarnit zivot.
Problem je ze velmi vela ludi to dieta ma a aj tak tie zivoty premarnia lebo sa spoliehaju ze mat decko na stastny zivot uplne staci a absolutne zanedbaju povinnost trenovat schopnost naplnit si ludsky zivot niecim co nieje dieta a robi ta stastnou a ma zmysel. Deti maju casom vlastny zivot a je tragedia ked rodicia nic ine okrem toho naozaj vlastne nedokazali

kvetinka75
29. jún 2022

poznám také manželstvá. Je to ich vec, nezamýšlam sa nad tým. Mňa sa to netýka a keĎ to im vyhovuje, prečo nie.

maranta_leuconeura
29. jún 2022

Mam v okoli vela dobrovolne bezdetnych parov, manzelskych aj len partnerskych. Preco by bolo manzelstvo o detoch? Manzelstvo je z pohladu statu o nejakych vyhodach financnych, zakonnych... Z pohladu paru je to najjednoduchsie riesenie uznania partnerstva (miesto chodenia po uradoch, spisovania plnych moci, vybavovania zavetov a pod mas jeden papier-sobasny a zakony riesia ostatne veci automaticky). Za mna osobne-nebrala som si muza, aby sme mali deti, hoci ich chcem, ale preto, ze bez ohladu na okolnosti som da rozhodla s tym clovekom prezit zivot. Nech by bol aj neplodny 🤷

mandzula
29. jún 2022

Ak máte pocit, že váš život bude naplnený aj bez detí, respektíve máte pocit, že deti vyslovene nechcete, urobíte dobre, ak ich mať nebudete, je to oveľa lepšie, ako nechať sa do niečoho dotlačiť spoločenskými konvenciami. Ja sa na také páry pozerám ako na akékoľvek iné, ich život, ich rozhodnutie, nezdá sa mi na tom nič zvláštne. A je úplne jedno, či ste manželia, alebo nie, to s deťmi nemá žiadny súvis.

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2022

Kolegyna ma take manzelstvo-dobrovolne sa rozhodli pre bezdetne. Oni su spokojni a zvysok sveta neriesia. Ja si to sice predstavit neviem (ani vtedy, ked ma deti vytocia), ale preto mam manzelstvo aj s detmi.

bajka16
29. jún 2022

Nechápem..tak najprv sa zhodnes s mužom, že deti nechcete..potom ťa serie ,že ten tvoj nie je vyzretý na dieťa a téraz vlastné máš z toho komplex, ako vyzeráte že ste bez detí. 🤦🏻‍♀️ Tak sa rozhodni žena.

autor
29. jún 2022

@bajka16 neries blbosti...pred chvilou tu riesili tvoju fotku a to iste robis aj ty...Co riesis hluposti.

ddaassuullaa
29. jún 2022

Zase raz ukazka toho, ako hladat alibi pre svoje rozhodnutia. Raz ked sa pre nieco v zivote rozhodnem, alebo v tomto pripade manzelsky par, obaja sme s tym stotozneni a nejde o jednostrannu "dohodu" (take nieco je absolutny oxymoron), nemusim hladat podporu na internetoch 😉 ked som si vsak ista nie...(nie ja samozrejme, ja toto nerobim), pytam sa vsade mozne. Ci?

7lenka11
29. jún 2022

A sú to len ľudia, ktorí nechcú mať deti alebo nemôžu? Lebo zdanie môže klamať. My s mužom sme manželia 4 roky, nedarilo sa nám otehotnieť a tie otázky o deťoch mi išli na nervy, lebo nikto nevedel, čím si prechádzame a každý akosi automaticky čakal, že po roku príde dieťa, potom druhé. Dokonca nás obviňovali, že sme materialisti a karieristi a to nikto netušil, že v skutočnosti sa tri roky pokúšame o dieťa. Z každej strany som mala pocit, že dieťa sa považuje za akúsi povinnosť, že pár bez detí sa nepočíta. Ja som tomu naozaj nerozumela, lebo my sme boli šťastní aj vo dvojici a mali sme bohatý spoločný život. Teraz čakáme bábätko vďaka umelému oplodneniu.. Samozrejme, veľmi sa z toho tešíme. Rodina zatiaľ o tom nevie.

bajka16
29. jún 2022

Sak buď normálne napíš aký máš problém a nezakladaj témy ktoré sa navzájom vylučujú 🤷🏻‍♀️

danica2711
29. jún 2022

čo je ťa do toho, či ľudia majú deti alebo nie?! Ich život, nie tvoj, ty si rieš svoj, zdá sa, že tam treba poriešiť kopu vecí

h2
29. jún 2022

Vôbec nič si o takých manželoch nemyslím. Ľudia sa neberú len preto, aby mali spolu deti. Teda, ako ktorí, ale nikde nie je napísané, že do manželstva musia vstúpiť len ľudia, čo chcú deti. Navyše, každý môže časom zmeniť názor.

alchemilkazltozelena
29. jún 2022

@laurita285 divná si ty 👍 keď dokážeš niečo také napisat

janickacrazy
29. jún 2022

@laurita285 no načo? aby sme nevymreli predsa! 😀

mamutka
29. jún 2022

Ja to beriem ako ich rozhodnutie, je mi to jedno, skôr nechápem, na čo sú deti ľudom, ktorí sa o ne nestarajú.
No neviem prečo sú takýto ľudia na fóre pre mamičky, pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť a pre všetkých čo riešia problémy súvisiace s deťmi. Co ich k tomu vedie 🙂
To keď som nemala auto, tak ma ani nenapadlo ísť na nejaké moto fórum pýtať sa co si o mne myslia autickari

bajka16
29. jún 2022

Ja ti dám príklad. Moja sestra nemá deti. Deti ani nechce. Ja mám deti dve. A akože čo si mám myslieť o nej?? No nič je to jej život. Radšej cestuje a kariérne rastie. Je to moja sestra ale v živote som sa jej neopýtala "a ty prečo nemáš deti? Prečo nechceš deti?"
Proste jej vec. A tak isto má pekný plnohodnotný život ako ja. Len rozdielny.

lara45
29. jún 2022

@laurita285 je mi vás ľúto.Obidvoch!

stanulienkat
29. jún 2022

@lara45 a preco ti je ich luto??????? Taketo zmyslanie ako zo stredoveku. Mam okolo seba vela takych parov a su mozno stastnejsi ako ty. Maju konicky, cestuju, venuju sa sebe. Nie kazdy je sliepka domaca. Deti nie su jediny zmysel zivota. Mozno maju plnohodnotnejsi zivot ako vacsina ludi.

andrea_82
29. jún 2022

@monika_mt "Ak sa nejaky pár dobrovoľne rozhodne nemať deti - hm, pre mňa divné, proti prírode a zaváňajúce sebectvom, pohodlím, nechuťou vzdať sa svojho slobodného života bez záväzkov." - no a čo, že sa nechcú vzdať života bez záväzkov? Je to ich vec. Keď to tak necítia, prečo by mali mať deti? Bolo by lepšie, ak by rodili každé 2 roky, lebo "sa to patrí"? Aby vychovávali deti, ktoré vlastne ani nechceli? Na svete je dostatok ľudí, naozaj nám nehrozí, že vymrieme, takže nech si každý žije, ako chce.

viky173
29. jún 2022

kazdeho osobna vec, ak niekto tuzi mat 5 deti a je to jeho zmysel zivot, kludne nech ma, nie je na tom nic zvlastne, rovnako ako nie je nic zvlastne na tom, ked sa niekto dobrovolne rozhodne deti nemat a nazory tipu, ze ludia, co nemaju deti su pohodlni a lenivi akoze amen tma, keby to radsej napises o asocialoch, co ich zivi cely zivot stat a pritom ani prstom nepohnu, tak ano ti lenivi su, ale myslim, ze ti ani nudzu o deti nemaju a maju ich aspon 10

1angelika
29. jún 2022

@7lenka11 udivuje ma, že stále je toľko doslova hlúpych ľudí čo kladú také otázky alebo rovno hodnotia druhých akoby žili v inej galaxii kde nikto nemá problém otehotnieť..resp nie otehotnieť ale donosiť a priviesť na svet zdravé dieťa...

alchemilkazltozelena
29. jún 2022

@mamutka a ešte dotyčná je v skupine mnohodetné rodinky 🙈

klaridka
29. jún 2022

@laurita285 Podľa mňa je divné, prečo ľudia, ktorí sú presvedčení, že deti nechcú, používajú dva druhy ochrany, aby ich nepočali.... čo tak sterilizácia, alebo vazektómia ??? Či ešte je tam nejaké "ale"???

lujza123
29. jún 2022

Záleží od situácie, teraz tu všetci píšu ze dobrovolne bezdetne manzelstvo je v pohode, ale keby sa to ma týkať rovnakopohlavných párov tak by sa zas všetci rozculovali ze zmysel manželstva sú jedine deti