Kedy si partner/ka zaslúži facku?

24. nov 2020

V zasade asi kazdy odmietne nasilie vo vztahu. Ale ako tu obcas citam komenty uz parkrat som citala, ze vyprovokovala som ho, alebo mama vecne otca provokovala. Neviem posudit, co kazda z nas vnima ako provokaciu, asi aj na to su hranice, ale kedy si podla vas zasluzi zena facku od muza, pripadne aj naopak muz facku od zeny? Ktore situacie by boli pre vas akceptovatelne ze su uz fakt daleko cez ciaru?

jaskolka
24. nov 2020

? Keď padne otázka, kedy by mala padnúť facka, vo vzťahu.. Tak tam už ani vzťah nie je...

dominika_sk
24. nov 2020

Nikdy, preferujem psychicky teror 😂 ( to je for samozrejme )

hederamonstera
24. nov 2020

Nesuhlasim s fyzickym nasilim ani u deti ani u dospelych, uz by sme z toho mohli vyrast a dospiet.

7ammy7
24. nov 2020

Nikdy. Násilie do vzťahu nepatrí vôbec. Svojho muža som nikdy neudrela a ani on mňa-ľúbime sa a máme k sebe úctu, tak sa predsa nebudeme otlkať.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makova333
24. nov 2020

Kedy? V roku 1885 napriklad.

autor
24. nov 2020

Nikdy ste neboli taka nastvana, ze ste muzovi povedali nieco nepekne?

autor
24. nov 2020

Alebo naopak? Ak sa dvaja lubia, nemozu si povedat nieco zle? Co sa druheho hloboko dotkne? Nestava sa to?

selest
24. nov 2020

Pre mna jedina akceptovatelna facka by bola keby partner/partnerka neumerne fyzicky ublizila dietatu. Tym nemyslim ze mu da klasicky po riti ale ozaj ublizila. V tom momente by sa dalo pochopit ze sa ten druhy neovladne ale bola vy to prva aj posledna facka vo vztahu. Pre mna do vztahu facky nepatria ani ziadne strkanice a podobne veci.

hederamonstera
24. nov 2020

ale to nie je fyzicke ublizenie, ked niekto nieco povie (cim nehovorim, ze psychicke tyranie je menej horsie ako fyzicke)

jaskolka
24. nov 2020

Nie, nemalo by. Lebo základom skutočneho vzťahu je úcta a tolerancia. K tomu vulgarizmy, nadávky a hrubé slová nepatria. Zažila som to, ex pri každej hádke chrlil tie najhoršie vulgarizmy, urážky a ku koncu už aj útočil. Poviem ti, s každou jednou urazkou som si ho vážila menej a menej, ku koncu už nim len opovrhovala, vzťah bol dávno preč.. Ale napriek tomu ja som mu nikdy nenadavala. Neznížim sa na takú primitívnu uroven

lypka
24. nov 2020

Nikdy. Sme spolu 10 rokov a nikdy mi nepovedal ani len krava, nieže horšie, mne raz vyletelo debil. Facku by som nedokázala odpustiť a ani dať, lebo keby spravil niečo také čím by si ju zaslúžil tak by ma načisto sklamal a nemalo by zmysel zaoberať sa ním.

makova333
24. nov 2020

autorka: a co ma spolocne "povedat si nieco zle" s fackou?

terezka1947
24. nov 2020

Facku si nezasluzi nikto.
A akceptovatelna nie je.
Ale....zacnem asi menit nazor,paradoxne,pri niektorych zenach.
Pretoze ak este facku od muza nedostali,tak ich muz ma nasliapnute na nebo,direkt,bez medzizastavky ocistec. Aj keby neviem aky zly bol.

tani777
24. nov 2020

Nikdy..tak,ako pisu zeny hore,do vztahu (ziadneho) nasilie nepatri..tak ako nebijem deti,a nenadavam im,tak isto to nerobim muzovi..este nikdy ma tak nevytocil,ze by som musela,a bozechran,aby sa daco take stalo..ak som sa aj nahnevala pre nieco,vzdy som si dala odstup,predychala,a tak sme si to vykomunikovali,nikdy sme sa ani nehadali..
A clovek,ktory by ma bil,pripadne mi nadaval/urazal ma,nema co v mojej pritomnosti robit,takeho by som hned poslala do prec..

petamich
24. nov 2020

je normalne si vymenit nazor (hlucne, nehlucne uz ako to kto ma) ale nie je v poriadku, aby sme z akehokolvek dovodu vztiahli ruku jeden na druheho alebo si skaredo nadavali, to je pre mna skratka neakceptovatelne 🙂

nela6
24. nov 2020

nikdy, nie je to riesenie ničoho, ked mas toho dost v hadke, odid, neriesit nasilim

amelia000
24. nov 2020

Ziadna facka ani nadavky, nikdy. To je chore.

diewcatqoo
24. nov 2020

Nikdy by som nedokazala vztiahnut ruku na cloveka, ktoreho milujem a vazim si ho. Sme s muzom velmi dlho, mali sme vela vymien nazorov a nikdy som mu nepovedala ani len to, ze je debil. Ani on mne krava alebo podobne.
A keby sme zacali pouzivat vulgarizmy, bola by to pre mna konecna - rovnako ako facka. Neviem si predstavit nazvat osobu, voci ktorej mam uctu, takymto titulom.

elizabeth88
24. nov 2020

O com je tato tema,neviem...No za seba-asi nikdy a aj ked sa tro stane,je to zlyhanie,nie facka s dovodom.

elizabeth88
24. nov 2020

Nie ze by som uz dala facku,len moj nazor...🙂

simca06022011
24. nov 2020

povedat nieco nepekne a dat facku niekomu je uplne diametralne odlisna vec. Samozrejme ked je blbec, tak mu to patricne poviem, ale neznamena to ze sa budeme fackovat. To je skok od teroru, bitiek... ja som proti nasiliu a je mi smiesne ked mi napr. kamoska opisuje ako po chlapovi hodila pohar s kavou, ako mu strelila lebo prisiel neskoro domov, ale ked jej on jednu slahol späť pri jednom jej amoku, tak to bola celá pohoršená a sťahovala sa k mame... násilie z jednej strany, nemusi vyvolať poslušnosť, nápravu... a ani strach.. može to byť zvýšená agresivita aj druhej strany. Čiže je to neprijateľné od kohokoľvek, kedykoľvek, za čokoľvek...

banderaska29
24. nov 2020

dostal by po papuli keby zistím, že ma podviedol. To by bola prvá a posledná zároveň ale taká, žeby si ju pamätal nadosmrti. Alebo valčekom či panvicou 😀 inak to je bezpredmetné sa o niečom takom baviť, myslím si, že nám pán Boh dal na to ústa a rozum aby sme si všetko vedeli odkomunikovať 🙂

tosomja
24. nov 2020

U mňa ako posledné zbohom. Nemyslím na rozlúčku. Ale by to bolo posledné,čo by urobil. Ak raz zdvihne ruku na ženu, už bude hľadať dôvody.
No zase moja mama hovorí, že radšej jednu facku, ako bolestivé slová.
Vo vzťahu sa nemá ubližovať ani fyzicky ani psychicky.

leuchtturm
24. nov 2020

nikto si nezasluzi facku...ked uz mas potrebu fackat partnera, zacni rozmyslat, ci je to ten pravy pre vztah a ci chces pokracovat v takom vztahu, kde sa uchylujete k nasilnostiam.

autor
24. nov 2020

@jaskolka To je super. pises ze základom skutočneho vzťahu je úcta a tolerancia. A teda aj laska, ci ta nemusi byt? A naopak, ak je laska, ale chyba tolerancia a ucta? Ja neviem, kazdy mame asi inu hranicu tolerantnosti, kde su jej medze? A co ohladuplnost, respekt?
@makova333 To bol priklad, nic ine ma nenapadlo. Ja osobne som mala situaciu, ze som mala hadku s partnerom, bola som velmi nahnevana. Chcela som sa postavit a odist do vedlajsej izby sa ukludnit a v tej chvili bolo posledne aby som to vysvetlovala. Lenze on ma zdrapil, objal a nepustil ma. Ale ja som citila inak, chcela som sa vymanit ale nepustil, poziadala som ho aby ma pustil, ale nespravil to, tiez nic nevravel. Zacala som sa mykat, jednoducho som mala pocit ze ma fyzicky obmedzuje, nevnimala som to vobec ako akt nejakeho ukludnovania, ale ako akt nejakej moci. Mozno som mohla ostat kludne stat a cakat, ale aj ja som mala emocie, bola som nahnevana. Ked som sa vzpierala a nepustil ma, udrela som ho. vtedy ma pustil. Zle si spominam na celu situaciu. Mrzelo ma to. Nejdem sa ospravedlnovat, to v ziadnom pripade.
Ale nutilo ma to zamysliet sa, ci existuju situacie, kedy je facka na mieste.

@leuchtturm Ano, preto zalozena tema.

fadama
24. nov 2020

@dominika_sk 😂😂😂

kittykat22
24. nov 2020

Neexistuje situacia, provokacia ani dovod aby partner napadol partnera. A je jedno ci je to z dovodu provokacie, nevery, slovneho utoku. Akonahle pride k momentu, ze jeden udrie druheho, je cas na odchod. Neexistuje pokracovanie v takom vztahu. Tam nejde len o tu facku, ale o princip. Viem ked som bola mala (80'-90') tak sa toto spravanie povazovalo za "nie prilis vhodne" s tym - ved stat sa moze. Dnes som dospela, mam vztah a teda je mi jasne, ze sa to stavat nesmie. A nepoznam ani vo svojom okoli nikoho kto by taky druh vztahu mal.

nominativ
24. nov 2020

Fyzické napadnutie by si zaslúžil, keby ho nájdem znásilňovať naše deti. To by som už neváhala ani streliť do hlavy. Vždy inokedy je to len moje zlyhanie. Samozrejme, teoreticky. :D

kittykat22
24. nov 2020

@nominativ tak teoreticky. A aky to bude mat zmysel? Ty ho zastrelis, on pojde do vazenia a deti co? Ostanu same? Ked ta najviac potrebuju tak ostanu uplne same. To by asi nebolo moc rozumne. Vo vaznici si uz spolubyvajuci s pedofilnou sortou poradia.