Mám ísť na pohreb?

lubikan
19. jan 2014

MM zomrela pred par dnami babka.....videli sme ju naposledy asi pred 3 rokmi..nebyvaju daleko,ale muzova strana akosi nema zaujem o neho,nasu rodinu....svokru taktiez sme (aj s MM) videli pred asi 2-3 rokmi,on chce mat od nich pokoj (ale podla mojho nazoru je to trucovanie)..ale to je o inom...akurat svokor sem tam zavolal,ze co a ako a potom si poziciaval peniaze...

Tak vseobecne nie sme vobec rozhadane obe strany,len si kazdy zijeme svoj zivot...

A teraz....mam ist na pohreb?? S MM som to nejak nepreberala,mali sme totiz tichu domacnost.....

Viem,ze tato otazka urcite vyznie maximalne zvlastne,viem ze ako muzova manzelka by som mala byt po jeho boku,ale ide o tie vztahy,ze naco sa lucit s niekym,koho som videla dohromady 4 x,nemal o mna(moje deti a MM) zaujem....na druhej strane mne ked zomrela babka,muz bol so mnou,ale zase moja strana sa s nami stretavala casto,a ohladne pohrebu opora od muza ziadna....este mi aj nadal,ze co tolko revem ☹ ☹ ☹

Dakujem

brnka
19. jan 2014

ja by som nesla. Nech ide manzel sam.

anniera
19. jan 2014

Pohreby nie sú povinné aj keď niektorí ľudia si myslia že áno. Je len na tebe, či sa so zosnulou cítiš potrebu rozlúčiť sa alebo nie. Všetko ostatné okolo toho je nepodstatné. Takže urob tak ako to cítiš a nie tak ako sa od teba očakáva.

magic08
19. jan 2014

a pytala si sa muza, ci na pohreb chce ist? podla toho co pises, je mu to jedno a na pohreb sa nechysta... takze, ja by som urobila to co moj muz... vzdy je to jeho rodina... ty si sice jej sucastou, ale ako to cches urobit, ked on na pohreb odmietne ist... pojdes sama... to sa mi zda zvlastne... bud obaja alebo ani jeden... si myslim... 😔

latvia
19. jan 2014

mate tichu domacnost....asi by som neriesila veci, ktore by mohli tichu domacnost este viac "stisit" 😅 ked je to tvojmu muzovi jedno, a ty chces ist, tak chod. ak tvoj muz nechce, aby si sla a tebe je to jedno, tak nechod.

dahra
19. jan 2014

Ja som nikdy nevidela mm starku, zomrela, ked sme boli 4 roky uz manzelia. On ju naposledy videl zivu par dni po nasej svadbe. Ani som nesla na pohreb, hoci s mm stranou mame dobre vztahy. On siel na pohreb sam. Ani nechcel aby som sla, ze naco.

cerez
19. jan 2014

Myslím si, že postoj rodiny z manželovej strany k vám nemá nič s nebohou babkou z jeho strany. Je na vašom svedomí a rozhodnutí, či ju chcete ísť odprevadiť na poslednej ceste. Patrilo by sa. Je ešte jedno riešenie, zapáliť si sviečku doma v deň jej potrebu.

awalancha3
19. jan 2014

@magic08 to napisala dobre..............poreb ma dve roviny, predovsetkym duchovnu...(ta je u teba vo vztahu k babke nulova) a spolocensku(a tu ries tak ako uviedla magic08)...mozno sa na pohrebe nejake veci pohnu dopredu...... sama nechod....

evelynm
19. jan 2014

urcite by som to prediskutovala s manzelom a rozhodnutie nechala na nom. Ak pojde, sla by som aj ja, ak nie, sama by som nesla.

tykat
19. jan 2014

Babku nech riesi muz. A ty ries muza (ticha domacnost, nepodrzi ta na pohrebe)
Babke podla toho co pises by bolo jedno ci prides ci nie. Pravdepodobne by si ani nepamätala, ze vobec existujes.

saska88
19. jan 2014

To musiš ty cítiť, či tam chceš, alebo nechceš ísť. Ale ja by som šla.
A mysli na to O mŕtvych len v dobrom 😉

anima9
19. jan 2014

Môj byvalý šef chodil na pohreby veľmi rád. Stále si vopred prečítal noviny, kto umrel. Či náhodou niekoho nepozná. Ak áno, tak potom si zobral v práci voľno a šiel. Ten by určite išiel rád aj na ten Váš 😅

nikolka2
19. jan 2014

Urcite by svokra bola rada aj ked sa nebavia , ze prisiel aj s tebou sa s Babkou rozlucit 😉

anavila
19. jan 2014

hmmm..neviem, ale mne to pripadá, ze na ten pohreb nechces ísť, a len si hľadáš dôvody a chceš počuť od nás, aby ti väčšina dala za pravdu...to je taký problém tam ísť? veď je to vzdanie poslednej úcty tomuto človeku, ktory je vlastne rodina. Myslim ze tie dve hodinky z vasho zivota mozete babke obetovat....budu posledne ☹ niekedy sa divím, čo ľudia riešiA

mirkapatko
19. jan 2014

ja by som nesla.

h2
19. jan 2014

Ahoj, čítam tu v odpovediach, že "rozlúčiť sa s babkou", "odprevadiť ju na poslednej ceste"... ale faktom zostáva, že dotyčná babka už nežije, nemôžete sa s ňou rozlúčiť naozaj. Za života ste za ňou nechodili, tak teraz už načo?

carmella
19. jan 2014

Jednoducho sprav tak ako sa citis a uvidis ze sama budes spokojna ako si sa rozhodla.. ty vies najlepsie.

aneri66
19. jan 2014

ja som moju babku videla za 17 rokov 3x a bola som na pohreb...tiež rozhádané vzťahy v rodine

mamainprogress
19. jan 2014

Podla mna....Na pohreb sa nechodi len kvoli cloveku ktory zomrel, ale aj kvoli cloveku pre ktoreho zosnuly vela znamenal a potrebuje citit podporu. Takze kvoli manzelovi by som urcite sla.

elika74
19. jan 2014

Niektoré udalosti sa v živote neopakujú a ked sa nezachovame spravne, budeme si to vycitat, alebo mozno nám to budu vycitat iní, ale uz sa to nebude dat zmenit. Negatívne city, hádky treba dať nabok a najlepšie je urobiť to, čo sa patrí. Slušnosť a ľudskosť sa vytrácajú. Babka umrela, jej pohreb sa ani odkladať, ani opakovať nebude. Nech odpočíva v pokoji. To nieje len obyčajná, či zbytočná fráza. Možno pre niekoho je to ťažké aj povedať. A v tom tu ja vidím problém. Proste je vnukovi lahostajná. Ľudí treba s láskou na svet privítať a taktiež s láskou sa s nimi rozlúčiť. Ale smutné, keď o tom musíme druhých presviedčať.

namornicka
20. jan 2014

Bez ohľadu na to, aké vzťahy ste si nastavili v dospelosti, určite to pre neho bola v detstve láskavá stará mama. Pravdepodobne u nej trávil čas a venovala sa mu. Preto by na pohreb manžel mal ísť. Bolo by to prejavenie úcty k tejto osobe. Ty ako manželka by si mala ísť s ním, ale aj keby si nešla nič by sa nestalo.

stanislavao
20. jan 2014

riesite uplnu banalitu. co vam to spravi, ked tam pojdete? ja som dedka MM nepoznala vobec, len zdialky som ho zazrela zopar krat a na pohreb som mu bola. mate stat po boku svojho manzela. on na pohrebe vasej babky bol, tak zbytocne to riesite.

malinkaaninka
20. jan 2014

chodím na pohreby aj susedom.aj keď ohovárali,zle robili.v tej chvíli už nemôžu zmeniť nič,aj keď by podla mňa veľmi chceli.ja ešte žijem a môžem robiť veci inak ako oni.nepočítať koľko krát pomohlii,koľko krát odzdravili,len stisnúť ruku rodine,položiť kyticu,zabudnúť na to zlé a priať večný pokoj..

dada7701
20. jan 2014

...je to posledná rozlúčka...či ste sa videli 1x alebo 2x je to rodina (píšeš,že nie ste rozhádaní)...a dosť blízka rodina...či ste sa stretávali, alebo nie....ja by som na pohreb šla a pokúsila sa presvedčiť aj manžela....samozrejme ak by nechcel zaťato, tak neurobíš nič...toť môj názor....rodinu si nevyberá nikto....čo bolo bolo...

lucka011
20. jan 2014

Sama by som nešla, to by bolo podľa mňa zvláštne, keď tam prídeš bez muža. Ale trošku mu vstúpiť do svedomia, že je to predsa jeho babka, nech mali vzťah akýkoľvek.. Nič mu to nedá, keď tam pôjde, skôr by ho to mohlo neskôr mrzieť..

leria
20. jan 2014

mne ked zomrel brat, tak som nechcela ist na pohreb.....nemali sme dobrý vzťah, lebo mi dosť ublížil...... bol mi aj nevlastný, no kolegyňa mi poradila, ze ak by som nešla, tak vrátiť sa to uz nedá a nech bol aky bol, treba odpustiť a na ten pohreb ísť. A urobila som dobre, odpustila a mam väčší pokoj na duši, hoc niektoré veci stale bolia. Babka bola členom vašej rodiny, zaslúži si poslednú rozlúčku, ja by som išla.

bucula
20. jan 2014

ahoj, ohladom pohrebov mi kedysi moj kamarat povedal : ludi si mas ctit a vazit za zivota! a presne to aj tak doteraz robi. Zasadne chodi len na pohreb ludom, ktorych mal rad. A ked som sa nad tym zamyslela, tak nieco na tom je. Ale rozhodnut sa musis samozrejme sama.

cany1
20. jan 2014

Ja som tiež nemala extra dobré vzťahy s mojou nebohou babkou...ale na pohrebe som bola (s celou svojou rodinou), vôbec som neriešila či ísť alebo neísť. Keďže je to babka tvojho manžela, on by sa mal rozhodnúť, či na ten pohreb pôjdete alebo nie. Osobne si myslím, žeby ste mali ísť na ten pohreb, hoc rodina z manželovej strany nejaví o vás záujem. Ale rozhodnutie je na VÁS ako RODINE 🙂

mia501
20. jan 2014

ja by som urcite isla, babka je dost blizka rodina a verim tomu,ze ako dieta s nou zazil aj pekne chvile, pohreb je posledna moznost ist sa s nou rozlucit, viac taku moznost nebudete mat a aby vas to oboch neskor nemrzelo ak tam nepojdete.No ale je to len na vas dvoch ak mate dake svedomie tak tam pojdete, ak vam je to jedno tak....

akart
18. mar 2020

Nešla by som. Mám a budem ho mať vždy v srdci a viem, že by to pochopil. Prišla by som k hrobu inokedy a sama.

siasis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz