Mám pocit, že manžel je chronický klamár

31. jan 2023

Ahojte, chcem sa sem troška vyspovedať. Mam pocit ze môj manžel je chronicky klamár. Po určitej dobe nášho manželského vzťahu začal skoro vo všetkom klamať. Keď mu napr počas dňa zavolám ze kde je alebo co robí tak niekedy povie pravdu a niekedy klame ze ma dôležitú prácu alebo niečo, lebo sa bojí ze ho budem otravovať aby skočil po niečo do obchodu alebo tak.. (mne sa nedá len tak ísť, mame malinke deti a auto ma on) taktiež večer keď už nieje v práci a ma ísť domov a zavolám mu ze kde je tak povie ze ešte pracuje a ma veľa prace ale ja viem ze je niekde s kamarátmi lebo počujem v telefóne okolie a aj jeho hlas.. Taktiež niekedy ide so švagra a spolu si otvoria fľašu.. To by mi ani nevadilo lebo nieje to vkuse ale on mi do mobilu povie ze mu isiel pomôcť robiť niečo, pritom nikdy s nim nič nerobí... Nie nevolám mu každú chvíľu, cez deň mu zavolám možno 2x do týždňa keď naozaj niečo súrne sa deje alebo niečo potrebujem vedieť alebo sa opýtať alebo kúpiť... Večer mu volám iba vtedy keď domov neprichádza z prace lebo samozrejme sa bojím ci sa niečo nestalo. Keď príde tak sa ho opýtam kde bol a tak a on vkuse zatlka a klame. Taktiež aj ďalší deň, ja keď mu poviem kde bol a co robil tak sa začne smiať ale aj tak ďalej klame a zatlka,
A prizná sa až po niekoľkých dňoch. Naposledy sa to stalo v piatok, bol u toho švagra a otvorili si fľašu, ja som to vedela hneď keď mi zavolal ze mu ide niečo pomôcť.. Bolo mi to jasne. Keď po 3 hodinách stále neprichádzalo zavolala som mu kedy príde a povedal ze za 15 minút, samozrejme mal dosť vypite ale už som sa nechcela hádať tak som si išla ľahnúť s deťmi. Prišiel o 4 hodiny a na ďalší deň že samozrejme on nepil a nič.. Od toho piatku je ako vymenený. Na všetko co sa opýtam mi povie ze sa nemám starať alebo ze to nemám riešiť. Švagor mu napísal ci našiel kľúče od nejakej motorky a on mu odpisoval ze nie a keď som sedela pri nom tak som samozrejme videla tie spravy a povedal ze mu nemám pozerať do mobilu a neriešiť co nemám. Ja som sa ani nič nepýtala. A v ten deň mi aj hocičo vykríkol ze som neschopná a tak.. Od vtedy mam strašnú nechuť sedieť vedľa neho a taktiež si aj ľahnúť do postele vedľa neho. Akoby už vo mne niečo vyhasol. Sme spolu už dlho no doteraz sa to nikdy nestalo. Cítim sa tak zvláštne akoby som ho už nepotrebovala. Včera sme spolu vecerali spoločne s deťmi a deti obsadili stoličky a ja som si nemala kde sadnúť tak mi hovorí ze si mam k nemu na koleno sadnúť no ale mne to prišlo úplne odporne, príde mi už blbo keď sa ma chytí alebo dotkne niekde. Ja nechápem, ako by bol vedľa mňa cudzí človek. Prosím vás je to normálne? Z tých jeho slovných útokov a klamstiev za poslednú dobu som už nejaká vyčerpaná ale aj keď mu povie ze z neho začína byť chronicky klamár tak sa len zasmeje na tom. Kedysi mi hovoril všetko aj to co ma vôbec nezaujímalo a zdôveril sa zo všetkým. Teraz nepovie ani to co by mal a keď aj tak polovica z toho je klamstvo.





normálne to prizná až po pár dňoch...
.

autor
31. jan 2023

Ta posledná veta oddelená tam nemala byť

colsami
31. jan 2023

Nemyslim ze problem je "chronicke klamanie" ale bude tam komplexnejsi problem. Prepac, muz si Ta nevazi a sprava sa k Tebe ako k nejakej okoloiducej.
Ze "nestaraj sa"... To moze povedat maximalne kolegyni, a aj v tom pripade by to normalny clovek trochu zaobalil.

anjelicek26
31. jan 2023

Tak toto nie je klamstvo, ale obranne klamstvo... ono je otazne, do akej miery na neho tlacis - poziadavkami, kontrolami kde je, telefonatmi, zakazovanim a podobnymi vecami, tieto veci su malokedy cierno-biele... on je verim s toho ako to je vycerpany tiez... skonci to rozchodom a ty sama s dvoma detmi, ked obaja nespustite a nezacnete komunikovat normalnejsie...

majah212
31. jan 2023

normalne to nie je, nikto nevidi presne ako fungujete, ako komunikujete a pod. Alebo odborna pomoc tretej strany (parova poradna), alebo sa pokusite sami to spolu "opravit". tak sa nesprava otec od deti, ale pubertalne decko, ktore nechce ist domov k mame a klame pretoze ma doma "povinnosti".
skus navrhnut poradnu ked budete mat obaja "normalnu" naladu a pokojnu atmosferu, pokojnym hlasom povedz ako sa ty citis (nic nevycitaj) a preco by si chcela tu poradnu.

autor
31. jan 2023

@anjelicek26 ved som to popísala kedy mu volám, nevolám mu len tak ze kde si co robíš ako sa máš a tak.. Naozaj keď je to nevyhnutné... Niekedy on sám zavolá ze co robíme my a tak..
A ako s ním mam komunikovať? Ja stále komunikujem normálne a on z ničoho nič mi povie ze nestaraj sa alebo to není tvoja vec..

gabika0825
31. jan 2023

Ja si myslím že to nebude z tvojej strany len volanie 2x do týždňa, ako ja poviem narovinu, ja by som tiez bola v nervoch keby mi stále volal môj partner každý deň keď sa omeškám a prídem domov o pól hodinku neskôr po práci. Určite z niečoho musí byt frustrovaný, neverím tomu že to je len tak. Ak si s deťmi doma, môže to byt aj tak ze máš proste viac času a preto máš tendenciu mu cez voľný čas volať. Napr. Keď deti spia, alebo tak. Ale nie je hanba si to priznať, len s tým treba niečo robiť. Najdi si nejakú aktivitu a neviem aký je problém s tým ze si naložím deti do kočíka a prejdem sa do obchodu, keď niečo potrebuješ. Jasne ze je zrejme vyšťaveny ak má toho v práci veľa a ešte má chodiť po práci do obchodu a lietať hore dole. A ty si pritom doma celé dni. Čiže najprv by som išla od seba, s ním by som sa normálne porozprávala , skús dať deti na víkend k rodičom, alebo aspoň na jeden vecer kým si s mužom porozprávate vaše veci. Ak to doteraz bolo všetko fajn, nebol to nejaky grazel ktorý by tá mal úplne na háku, tak sa mohlo veľa veci zmeniť aj od narodenia deti. Ani ženy si to niekedy neuvedomujú ze sa veľa veci zmenilo a aj ony. Čiže aj ten muž potom na to nejak reaguje.

autor
31. jan 2023

@gabika0825 ako píšem, nevolám mu cez deň vôbec, keby ti tu dám môj výpis hovorov tak zistíš že volám si s hocikým ako mama alebo oco ale nie s nim. To ze od neho chcem niečo kúpiť 1x za týždeň si myslím ze nieje strašne keďže on ma prácu takú ze autom prejde denne minimálne okolo 5 obchodov a času má veľa keďže stíha aj kávu kde to vypiť.. Ja si celý deň na zadok nesadne pri deťoch, varení, upratovaní,..

janetinka27
31. jan 2023

nemusi to byt jeho pripad, ale obcas sa stane, ze ked sa chlapi zacnu stretavat a popijat, tak sa zmenia. este horsie je, ked sa zacnu stretavat s rozvedenym kamosom. to im uz dava rady do zivota a zena je len chudera, co ma drzat hubu a krok. jasne, ze mu je dobre, ked si zije ako slobodny a nemusi sa starat.
ty by si od neho mala vyzadovat, aby sa spraval normalne, nie ze on si bude robit co chce a teba zakrikne.
a ako isiel domov od toho svagra? opity autom?
aj tvoj muz si musi uvedomit, ze ty nemusis znasat taketo spravanie. lebo ked sa neozves, bude to iba horsie. ak chce mat rodinu, manzelku, deti, tak nech sa sprava ako manzel a otec. alebo nech si potom vari a perie trencle sam.

autor
31. jan 2023

@janetinka27 švagor býva neďaleko od nás chodí peši.. Áno ja mu stále hovorím ze mam pocit akoby si žil opäť slobodný život ale on sa vždy iba začne smiať ze to si iba ja myslím.. Pritom príde domov tak vkuse čumí do mobilu sem tam okrikne deti keď mu idú na nervy.. Proste sa zmenil nejak a v nedeľu som chcela aby sme šli konečne na nejaký výlet, tak sme deti zobrali do takých preliezaciek a tak aby sa zabavili a on tam celý čas strávil na mobile. Ešte mal tu drzosť si vypitat wifi.. A keď mu poviem nech vypne ten mobil tak stále že musí niečo doriešiť a bla bla... Jednoducho mal na salame čiže áno deti si to užili a ja v rámci možností.

cacianka
31. jan 2023

Niečo mi tu smrdí...
Nejaká nová cica asi

autor
31. jan 2023

@cacianka to si nemyslím aj keď som sa ho par krát na to opýtala tak povedal ze by mi o tom povedal hneď a tiež vidím ze nieje taky typ.. Len mam pocit ze sa akosi začal vracať do svojho slobodného života

kiwi3
31. jan 2023

ani som to cele nedocitala, tvoj muz vobec nema znaky chronickeho klamara, to by si si vsimla urcite skor, skor je prospecharsky a lenivy a mysli si, ze mu to zeries

autor
31. jan 2023

@kiwi3 tak zase ze lenivý by som nepovedala ma manuálnu prácu v ktorej po ňom vidieť kus práce..

kiwi3
31. jan 2023

tak ako sa to inak da nazvat, ked miesto niecoho potrebneho radsej sedi v krcme? to, co robi v praci nie je podstatne.

jumama
31. jan 2023

Niekedy zalezi na formulacii. Ludia zacnu byt vztahovacni, zaujem chapu ako kritiku.

Pr. Kde si? Kedy prides? Ty si pil? ... to je strasne lahko pochopitelne ako prenasledovanie, kritika, urcovanie, co ma robit. Muzi to nemaju radi.

Pr. Drahy, ked neviem, kde si, prezivam strach o teba. Prezivam strach, ze sa ti nieco stalo. Mohli by sme sa dohodnut, ze ak niekam pojdes, povies mi kedy sa priblizne vratis? Potrebovala by som vediet, kedy prides. Ci si mam uz lahnut, alebo ta cakat, ci mi s niecim mozes pomoct, alebo si to mam vybavit sama...

Polopatisticky. Muzi tato funguju, ze ti polopatisticky povedia, co chcu, a idu si za tym, nemiesaju tam cit. A tak isto to ocakavaju, ze ty im polopatisticky povies, co treba urobit.

A dalsia podstatna vec - najdi si nieco co ta bude naplnat radostou, len teba. A vtedy mu zver deti a ty si to uzi. Nejaky konicek, kurz, cvicenie, ci len vylet s kamoskou. Tiez to predstav s kludom - nevyhadzuj mu nic na oci, neporovnavaj, ze ty mozes a ja nie... Povedz to jednoducho a polopatisticky: Chcela by som ist v utorok s kamoskou tam a tam, uz som ju velmi dlho nevidela, ma nejake novinky, potrebujem si poklabosit trosku o babskych veciach... Vsetko pre decka bude nachystane, len im zohrejes jedlo a zahras sa s nimi, vratim sa vtedy a vtedy. A pripadne, ked prides zo stretka, vyjadri mu vdaku, ze si si mohla ist za kamoskou, prines mu nejaky malicky darcek, cokoladku, co ma rad, ktoru si uz spolu s nejakym nakupom kupis, nebudes ju predsa pocas "svojho" casu zhanat... ano je to nadpraca, ale tak chces, aby sa to vo vasom zivote uberalo dobrym smerom, tak taky vzor mu davaj svojim spravanim.

Viem, musime vela sily v sebe nachadzat a pestovat si vztahy pekne, znova a znova zacinat vzdy od seba.

P.S. Neschvalujem jeho konanie, chapem, ze ti je tazko. Napriek tomu, clovek sa nezmeni len preto, ze to od neho chceme. Ak je nas pristup iny, mozno sa nieco v jeho chovani zmeni. Je teda ucinnejsie zacinat od seba. Zmenit svoje spravanie smerom k sebe, aj inym. Sebe dopriat energiu z inych zdrojov a druhym jemne naznacovat smer...

mladena
31. jan 2023

Podľa mňa sa to v tebe kopilo a si stratila dôveru k nemu, preto ten pocit odcudzenia až zhnusenia... pre ženu je hodne dôležité aby mohla mužovi veriť. Teraz pravdepodobne on vycíti, že si ochladla a bude sa možno k tebe správať zasa lepšie nejakú dobu (už začal s tým, aby si mu sadla na koleno), ale zrejme sa to skôr či neskôr vráti do starých koľají. Jeho však rodinny život tiež zrejme extra nebaví a možno ťa má aj za stíhačku, aj pred tým švagrom... no zrejme si zas uvedomí že rodinu nechce stratiť a tak dookola.

pipistrel13
31. jan 2023

a keby si mu aj volala kazdy den,ja nechapem co to tu stale mnohe splietaju...podla niektorych uz nemam ani co vediet kde je a kde sa zdrzuje a co ho mam co buzerovat...
tak v prvom rade sa rozhodol byt mojim manzelom,ma s o mnou deti a vacsinu dna sa staram o ne ja,takze asi mam pravo mu zavolat ak cosi potrebujem (chodim tiez do prace) a dokonca aj ked nepotrebujem nic a len tak mu chcem zavolat a ano da sa to aj tak,ze to cloveka neotravuje (my si napr.pocas dna zvykneme co to napisat)
kedze ja musim z prace utekat a utekam vlastne stale (robota,deti,starostlivost o domacnost) nevidim dovod preco by sa mal manzel dobrovolne zdrziavat v praci,len aby mal pokoj (chodi medzi 19-20h),ale ked treba pride skor,pretoze nie len ja som rodic
ak chce ist von s kamosmi tak kludne,ak chce ist na vylet s kamosmi kludne ak chce robit cokolvek kludne ale nieze teraz si zmysli a ide,na tom sa vo vztahu dohaduje...ja tiez ked idem na kavu s kamoskou,nezavolam po praci a nepoviem mu,ze chod pre deti,lebo som sa prave rozhodla ist na kavu..
tento egoizmus a individualizmu,ktory niektore vo vztahoch propagujete,je mozno dovodom preco sa vela vztahov rozpada...

luccija
31. jan 2023

Neviem koľko má rokov, ale evidentne ešte nebol vyzretý na manželstvo, otcovstvo...A tak sa budete točiť v kruhu obviňovania, klamstiev, arogancie, lebo z jeho pohľadu nerobí nič zle a iba tebe sa stále niečo nepaci.Cim budeš tlačiť, tým bude horší čo aj začína neodpovedá, daj pokoj ...

autor
31. jan 2023

@jumama ďakujem za pekný názor

autor
31. jan 2023

@pipistrel13 tiež mam takýto názor ze by to takto malo fungovať, on mi nič neoznámi, len v čase keď mal byť už dávno z prace doma tak mi zavolám a ze on šiel s kamošmi na hokej... Akože to kde sme, hocikedy sa stalo aj tak ze ja som si vybavila kozmetička na večer že k nej pôjdem keď príde z prace a on prišiel samozrejme neskôr a keď som mu volala ze potrebujem odísť lebo som si vybavila na moje prosby kozmeticku ktorá bola ochotná aj takto večer mi vyhovieť tak jednoducho jeho to nezaujímalo... Pri kadernícke som bola počas celého nášho vzťahu 1x a pri kozmetičke asi 3x, a to aj tak vtedy keď sme ešte deti nemali. Teraz je to už nemožné. Po pôrode mi vedel Hovoriť ze by som sa mohla dat dokopy troska lebo jednoducho moje telo sa zmenilo.. Ale nevyhovel v tom ze by postrazil deti alebo tak. On si to predstavuje ze kaderníčka aj kozmeticka prídu k nám domov keď kyvnem hlavou. A zároveň tiež nejaká opatrovateľka..

pipistrel13
31. jan 2023

nie je to v poriadku a nemalo by to tak byt,manzelstvo je spolocenstvo dvoch ludi spolupodielajucich sa na vsetkom-partnerstve,domacnosti,detoch,je opakom individualizmu a stoji proti egoizmu,je o obete,prisposobeni sa a kompromise,ale nie len jeden aby to robil...
to je manzelstvo a nie ze daj mu slobodu,nemoze ani dychat a pod.
v prvom rade je vzdy manzelstvo az po tom ostatne,co neznamena,ze jeden alebo druhy nemaju pravo na svoje zaluby,ibaze po dohode a ano su aj obdobia,ked sa proste neda inak,len sa obetovat a vydrzat aj bez svojej zaluby (ked su deti male,chore a pod.)...to sa slubuje ked sa vstupuje do manzelstva

simonasia
31. jan 2023

Pripojím sa , nakoľko som sa v tom celkom našla. Ja sa od partnera tiež nič nedozvedam ale veľa krát sa jeho kolegovia prezradia že už ani dávno není v robote ale niekde behá po kavach. Prezradia ho samozrejme nechtiac lebo nevedia o tom že on má predomnou takéto tajnosti. On o mne vie všetko a ja nič, kde je , s kým je atd..viac krát sa mi to potvrdilo že má klame keď som mu minule do práce zavolala lebo som potrebovala niečo ,povedal že má veľa práce, pritom už v práci ani nebol , čo som sa dozvedela až o pár dní cez jeho kolegu ktorý s ním bol v tom čase ...
Začala som to robiť aj ja ...že mu všetko nevesam na nos , kde som , kde idem so synom atď...zrazu si to začína troska uvedomovať že mu to vadí keď nevie kde sa nachádzame keď príde z práce...tak začal teraz viac hovoriť kde je alebo aspoň zavolá keď skutočne ide z práce domov ...pritom nieje pod papučou, ako aj ty tak aj ja tiež mu do práce nevyzvanam kým ozaj nemusím ,naučila som sa byť samostatná a nezávislá od chlapa ...ale tiež tieto klamstvá ma nebavia že klame veľa krát kde je a pritom je niekde uplne inde...ale všimla som si že to nerobí len mne..viac krát som odpozorovala keď telefonoval napríklad s kamarátom že nieco od neho potreboval tak namiesto pravdy a jednoduchého povedania "nie" si vymýšľal také bludy , že som nechápala . Že načo to robí ...dokonca viac krát sa vyhováral na mňa či nášho syna že nám nieco je, že sme chorí , že nemôže...pritom nič nám nebolo len proste mal asi potrebu klamat a takto to je vo veľa prípadoch ...

autor
31. jan 2023

@simonasia presne, neklame len mne ale aj keď niekto mu vola tak presne ako píšeš vymýšľa si hocičo.

sima234
31. jan 2023

Tvoj muž nie je chronický klamár. Je to le chlap, ktorému je rodina "na príťaž". Nemá chuť riešiť bežné problémy rodiny, chce si žiť svoj život.

katkati
31. jan 2023

Nedaj sa tu zdeptať názormi, že volať manželovi hoci aj 3x na deň, keď to potrebuješ a hlavne keď nie je je v práci, je niečo nenormálne alebo detinské. Aby si sa tu musela obraňovať, že zavolať mužovi 2x týždenne je veľa. On sa nespráva ako normálny manžel a otec. A keď sa to zmenilo iba v poslednom čase, niečo za tým bude. Skús si to nejako preveriť, nie len dedukovať, že je s kamarátmi alebo mu veriť, že je tak dlho u švagra.

autor
31. jan 2023

@katkati mame prepojené mobily takže vždy na ďalší deň vidím kde bol deň predtým 🙂
Nie nespehujem ho, aby mi to tu zas niektoré nevykrikovali. On o tom vie. 🙂

simonasia
31. jan 2023

No a takýchto prípadov , by som tu vedela napísat veľmi veeeela...ale dôvod nechápem prečo to robí ...a ešte aj predomnou že mu to sprosté není , niekto mu volá on poviee že áno som na ceste už a pritom lehni doma na gauči 😂 pre mna je to nepochopiteľné . Ale klame pritom v takých úplne nepodstatných veciach . V banalitach kde by vôbec nemusel 🙈 ale možno to je už taký zvyk , klamať vo všetkom a pri každej možnej príležitosti .

viestta
31. jan 2023

Ked potrebujes nieco kupit, posli SMS. Tu si moze precitat hocikedy, nevyrusuje ho to od roboty.

autor
31. jan 2023

@viestta keď niečo potrebujem, zrejme to potrebujem hneď.

teleskop
31. jan 2023

Je psychicky chorý, nepriznava si to, nie je možná liečba, tebe škodí a ubližuje, treba odist