Manžel domased

junova
8. máj 2017

Ahojte žienky, chcem sa spýtať na vaše názory. S manželom máme pekné manželstvo, pomáha mi v domácnosti aj s deťmi. Čo mi však prekáža, že je domased. Pod pojmom relax si predstavuje sedenie doma, maximálne prechádzka. Vraj nerád cestuje, najlepšie sa cíti doma. Ja som presný opak, rada trávim víkend aktívne. Najmä keď je pekné počasie. Za slobodna sa tváril, že mu to nevadí, bol so mnou aj pri mori, každý víkend výlet. Deti majú 9 a 4 rokov. Dohodli sme sa, že jeden víkend vymýšľam ja program, ďalší on. Viete si predstaviť jeho. Riešili by ste to výletmi s deťmi bez manžela? Auto mám k dispozícii. Občas tak chodím, ale popravde som z toho občas unavená. Najmä menší syn je ešte malý a občas vzdoruje a hádže sa o zem. Nezdá sa mi fér, že ja sa im musím venovať celý deň a manžel relaxuje doma. Ako by ste to riešili?

petulda333
8. máj 2017

Tak mu nechaj deti a chod na vylet sama,kde sa pise,ze musis byt kazdy vikend na vylete aj s detmi? Podla mna je to dobry kompromis,jeden vikend podla neho a jeden podla teba. Ja rada chodim na vylet,ale rada si posedim aj doma

pribinak
8. máj 2017

Nemate nejakych kamosov s detmi, aby ste chodili ako partia?
Mozno by to bolo zaujímavejšie

Ja chodím s muzom a synom vela na výlety, ale furt musim s nimi stat v bufetoch, oni to potrebuju, ja nie. Ale musim sa prispôsobiť
Obaja potrebuju plne brucho ;(

mima4
8. máj 2017

@junova vsak nechaj deti aj manzelovi a sprav si aj vlastny program.
Proste tvoj manzel je iny typ cloveka a je to ok, nesnaz sa ho menit, dohodnite sa na jednom spolocnom vylete pocas mesiaca

monicm
8. máj 2017

@junova Tiež si myslím, že ste si vytvorili kompromis. Jeden víkend podľa teba a jeden podľa neho. On sa prispôsobuje tebe a ty jemu. Je to fér nie? Predpokladám, že ak vymyslíš program ty, tak ide s vami.

janinah
8. máj 2017

Nemusíte byť kdesi každý víkend,stačí raz za mesiac,a to by sa teda mohol "obetovať",deťom treba dať viac ako plný tanier.....malé výletíky len do okolia by som robila sama s deťmi,ja som aj robila,ak som videla,že manžel je príliš unavený z práce.Teraz naplánujem víkend niekde,len mu oznámim,aby nemal pohotovosť a ide,síce hádže poznámky typu koľko roboty by porobil na záhrade,ale stlmím ho vetičkou,že načo náš syn bude spomínať- na ocka s kosačkou,ktorý na neho nemal čas alebo na ocka,ktorý ho bral na výlety a niečo mu tam aj ukázal....na chlapa treba ísť so ženskou diplomaciou😉

osky
8. máj 2017

Nie kazdy muz rad chodi kade tade.
Podla mna muzi su aj viac unsveni z prace...ten moj ircite.a tesi sa ze sa konecne natiahne na gauc a oddychne si.
Zase ano,deti potrebuju aj nieco zazit tak sa im treba venovat ale ved zo nemusi byt kazdy vikend.ved ten cas tak leti ani nevies a uz je dalsi vikend...treba byt chvilu aj doma.a pokial ti s detmi pomaha je to ok.

janinah
8. máj 2017

@osky len ak by aj mama bola taká unavená,tak deti neuvidia ani najbližšiu zoo....a ženy unavené sú,len sa nevedia/nemôžu /nechcú hodiť na gauč....ja ak naplánujem "akciu" všetko dopodrobna a muž by ani z toho gauča nezliezol,tak by ma nas.al nekonečne,načo potom deti robil?

junova
autor
8. máj 2017

Ďakujem za názory, len som chcela vedieť, či je väčšina chlapov domasedov. Problém je aj v tom, že keď vymyslym napríklad opekacku, celý deň hľadá na oblohe mraky, vraj bude pršať 😁 Keď vymyslym plaváreň, nemôže, má nádchu. Bývame v paneláku, tam prácu nemá ako v rodinnom dome.

junova
autor
8. máj 2017

@petulda333
@pribinak Mne je ľúto ísť na výlet bez detí. Keď je vonku pekne, sedeli by v byte. Mame spoločných kamarátov, tak občas robíme spoločné akcie, vtedy skôr ide.

moni244
8. máj 2017

@junova a naco mat kazdy vikend vylet v okoli a naplneny cely den? Ved aj tie prechadzky po meste, lese su fajn. Treba vediet robit aj kompromis, jeden vikend podla teba, druhy podla neho, aj keby ste mali ist len na zmrzlinu.

mamutka
8. máj 2017

U nás je to tak, ze muž by neustále niekde lietal. Akože štýlom, ze ked sa podvečer vrátime z výletu, ešte si vyrata, ze do 20.30 sa dá stihnúť bicykel v lese a do 21.hadam pichneme dieťa do postele. Občas som z neho na prášky, u nás neexistuje, aby sa na víkend nechalo upratovanie, alebo pranie. A keď poviem, ze nemôžme celý víkend bzukat po vonku, lebo aj navariť treba, tak o chvíľu stojí vyskereny vo dverách s malým turistickým varicom, panvickou, vajcami a s konzervovou polievkou, ktorú má na tento prípad vždy v zadobe. V Marks and Spencer som sa vedľa neho pri pokladni už neraz cítila ako chudera čo nevie uvariť polievku, lebo on si vždy nabral plny košík. A teta pri pokladni nevie, ze to ťahá do lesa aj s celou rodinou, ona je v tom, ze chudacik sa zle oženil. Takže naše zimné víkendy uz neraz boli o strave v lese v snehu, o lete ani nehovoriac. Tento rok sme prvý krát opekali koncom februára. Ja som taký spokojný človek. Ja sa rada pridám, aj keď sa niekedy pýtam, prečo sme na nejakej atrakcii v daždi, keď slušní ľudia si na gauči alebo v kaviarni. Aj pri mori sme už boli štýlom, ze vetrovky, čiapky. Lebo ako muž povedal, v lete je tam kadzy. Aspoň ze ta čajka mu jedlo vychmatla z ruky a ešte ho aj okadila. Je fajn, keď takýto človek s vrtulou v zadku dokáže pristúpiť aj na víkend strávený doma. Nám sa darí dohodnúť. Aspoň jeden víkend v mesiaci sa pohybujeme v okolí bytu. Mne pomáha to, ze miluje cyklistiku, tak keď máme so synom chuť byť aj doma, muž sa ide vyblázniť, da si za deň aj 100 km a je šťastný.
Nemôžeš nechať rodinu občas doma ísť sa napr.vyblázniť na bike? Užiť si tak les napríklad. Ak tiež musíš byť stále v pohybe.

jana_eyre
8. máj 2017

Nastastie ten moj ma povahu ako ja, sme obaja prudko vyletovi 😁 byt na tvojom mieste, urobila by som to takto: 1vikend v mesiaci velky vylet, druhy vikend v mesiaci doma a dalsie dva vikendy - jeden den akcny, druhy doma.. Uz len prisposobovat podla pocasia..

junova
autor
8. máj 2017

@moni244 Veď ja pod pojmom výlet myslím aj prechádzku v lese, zmrzlinu v meste. Len keď poviem zmrzlina, zase ho nahle bolí hrdlo. Proste najradšej je doma.

junova
autor
8. máj 2017

@jana_eyre Sranda je, že musím stále sledovať počasie. Občas cez ten moj víkend prší😎 Ja som tiež prudko vyletovy typ človeka.

bosoriak
8. máj 2017

@junova ale vies, kde je napisane, ze len ten tvoj sposob je spravny?

ja nechavam deti pravidelne muzovi a idem na turu. ony su cele stastne, lebo s tatinkom mozu hrat hry, pozerat spolu rozpravky, vyrabat, malovat. alebo idem sama s detmi, ak mam chut a muz nie. ved nie sme siamske dvojcata. mate kompromis, ale ty si ten kompromis vykladas iba po svojom.

a co ked by boli cely den doma? budu s ockom, ten bude stastny, ty budes oddychnuta a to, ci je "vacsina muzov domasedov" ta nebude trapit 🙂

junova
autor
8. máj 2017

@mamutka No tak taký akčný typ ako tvoj manžel nie som. Mne stačí jeden výlet a potrebujem oddych. Na stanovacky nechodíme, pri mori sme boli naposledy pred 9. rokmi. Nepotrebujem celý víkend behať kade tade. Ale aspoň prechádzku v lese potrebujem keď je pekne.

sense
8. máj 2017

Aj moj je domased, aleobcas ale tak raz dvakrat domesiaca sa "obetuje" a ide s namina prechadzku k jazeru,ale zas mne nevadi istlen s dcerou alebo ideme ajs kamoskou nech si jejchlap oddychne kedze moj cezvikendy pracuje....a obcas vypadnem ajsama.... moj byval taky ale aj pocas chodenia takze musel pochopit a pristupitnato ze niekde pobliz "len " na prechadzku chodit obcasbudeme a takisto akceptovat toze kedze pre neho je oddych nic nerobit a mat doma vylizene nohy tak pre mba je oddych vypadnut z domu....takze rada nazaver treba najst kompromis a ak nie tak raz choddetmi sama a raz mu deti nechaj nechsi uzivaju otca a chod sama

junova
autor
8. máj 2017

@bosoriak Myslím, že deti by neboli veľmi šťastné samé doma s ockom. On nie je kreatívny typ, keď som ich párkrát nechala s ním doma a ja som šla sama niekam , našla som ich sedieť pred telkou, či počítačom.

mamutka
8. máj 2017

@junova tak to je potom úplne v pohode, prechádzka v lese je také životné minimum u nás. Ten pohyb každý potrebuje a les parádne nabija človeka energiou. Ak nemáte les ďaleko, nevidím problém. Nuž ale čo spravis, aspoň doma s deťmi vie niečo robiť, alebo kukaju na telku? Ale zase, veľa ľudí takto sedava doma. My bývame pod lesom a stále len tí istí ľudia doňho chodia. Drvivá väčšina je cez víkend doma. Takže asi veľa chlapov je takých. Otázka je, či mu to časom nerobí problém, či má už nadváhu a s tým spojené problémy s klbami, so srdcom a pod. Prechadzkami v lese by si ušetril hodne trablov so zdravím do budúcnosti.

mamutka
8. máj 2017

@junova aha, teraz čítam, ze sedia s ním pri telke. Aspoň na tu polhodinu by sa mohol vybrať do lesa. Aj pre jeho dobro.

junova
autor
8. máj 2017

@mamutka Práveže keď idem sama, posadí deti pred telku. Manžel má nadváhu, lekár mu odporučil schudnúť. Ale jemu sa nechce.

pribinak
8. máj 2017

@junova ja som ti nepísala ist bez deti, to by som neisla ani ja. Pisala som ti, chodit s nejakou partiou.

alaguema
8. máj 2017

@junova dohodli ste si kompromis, jeden víkend organizuješ ty, druhý on. Z môjho pohľadu férové riešenie. Dva víkendy v mesiaci aktívne, dva oddychové v rámci ktorých môžeš prechádzku v lese s deťmi absolvovať aj sama, to predsa také únavné nie je. Ja idem s deťmi do lesa sama bežne. On nech teda uvarí zatiaľ obed, alebo niečo...

mamutka
8. máj 2017

@junova to ja som dosť pohodlný až lenivý človek, ale toto nepochopím, ze ak má dokonca nadváhu a lekár varovne dvíha prst, tak on nepôjde na polhodinu až hodinu do lesa na prechádzku. Nemyslím že chceš od neho tak veľa, mal by sa skôr zamyslieť. Akokoľvek by bol unavený z práce, ta chvíľa pohybu na vzduchu mu len prospeje. Víkend je na to dosť dlhý. Ja by som skôr povedala, ze ked je cez víkend len jedna prechádzka v lese, je to takmer víkend bez aktivit. Veď vidí kam ho doviedol jeho spôsob života, oddych na gauči. Nadvaha sa bude len zhoršovať. Skús niečo dobré upiect, či tak ale s tým, ze to je len na posilnenie na prechádzke. Kolacik na cestu, desiata. Žiadne mlsanie doma. Nejak ho navnadit. Ja chápem, ze kazdy sme iný, ale prelezat víkend pri telke, to je moc. Doslova nezdravé. Síce tu každý píše o kompromisoch, ale sorry, to je snáď základ, aspoň trochu sa prejsť cez víkend a nie kysnut na gauči.

bosoriak
8. máj 2017

@junova Asi zacinam chapat, kde je problem. Nie je problem, ze je domased, je problem, ze je lenivy. Ale to si musi vyriesit v prvom rade on sam v sebe.

A ano, ja osobne nemam nic proti tomu, ked je vonku hnusne alebo ked proste obcas mame naladu, tak nikto nevytiahne paty z bytu, vsetci cely den pozerame telku a valame sa po sedacke. A co? Nemusime byt vzdy vonku, vzdy sa niekam prechadzat, obcas dobre padne si zalenosit. Ale ano, mavame to obcas, tak raz do mesiaca priemerne. Na jesen a v zime castejsie, na jar a v lete menej, lebo nas to prirodzene taha von.

Lenze ked ste raz spravili kompromis, tak sa jednoducho musite prisposobit obaja alebo najst novy kompromis. Ked ty vymyslis prechadzku, tak predpokladam, ide s vami. Ked on vymysli sedenie doma, tak sa to tebe nepaci. Chapes, co myslim? 🙂

junova
autor
8. máj 2017

@bosoriak Jasné, chpem. Ale ver mi, že keď on vymyslí sedenie doma, ja si robím program s deťmi a nevyčítam mu to. Asi skôr ide o to, že aj lekár mu odporúča pravidelný pohyb, má takmer 100 kg a vysoký cholesterol.

tetapetra
8. máj 2017

@junova my sme sa naučili chodiť bez muža. Len by ležal a cumel do PC.

bosoriak
8. máj 2017

@junova Lenze ty ho neprerobis. To je jednoducho typ cloveka. Kym sa on nebude chciet hybat, mozes sa aj na hlavu postavit. Ja som len chcela poukazat na to, ze netreba vzdy cas vyplnat aktivne, obcas take zalenosenie tiez neuskodi.

Ja viem, o com hovoris. Moj muz mal 125kg a schudol az teraz 30kg a chudne dalej. Ale jednoducho to muselo vyjst z jeho hlavy, ja som potom uz len skakala a studovala a nachadzala recepty a kaloricke tabulky. On sam zacal bicyklovat do prace a z prace, on sam zacal cvicit a po mnohych frflaniach a jemnych hadkach aj menej a zdravsie jest 😀 Som s nim 12 rokov, a ta zmena prisla pred rokom. A stale je radsej doma pred notebookom ako v lese s nami 🙂

Prajem ti, aby sa manzel zobudil, ale nadeje do toho velke nevkladaj. Ako som uz pisala, je to typ osobnosti, zaklad cloveka, to sa tak lahko nezmeni.

junova
autor
8. máj 2017

@bosoriak Paráda, že tvoj manžel tak schudol. Môj má 96 kg, steatozu pečene, má nariadene schudnúť, športovať. Snažím sa ho dostať von ale on radcej sedí doma, pri počítači. Aspoň prechádzky do lesa som chcela každý víkend, ustúpila som že každý druhý. Je to na jeho škodu. Ja rada občas odpocivam aj pasívne pri knihe, ale keď je teplo ma to ťahá von. Ešte manžela na to nejako prehovoriť.

majaxy
8. máj 2017

Ja nechápem prečo hľadáš kompromisy keď ich nedodržís. Tak raz doma raz vonku, keď to tak nechceš dodržiavať tak s ním hod rozhovor a snaž sa prehodiť svoje, ale to čo chceš ty má od kompromisu ďaleko