Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

jaroy
30. jún 2018

Vysrat nanho, hybaj het od neho. Dalsich tisic potencionalnych je lepsich v tvojom okoli.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@jaroy áno ale kam mám ísť? To si mám hneď hľadať nový vzťah?

natalia11111
30. jún 2018

Bohužiaľ ľudia opakujú to co im robili keď boli malí, môže to robiť keď ma sám stres, že ho takto ventiluje, podľa môjho názoru takýto ľudia za to ani nemôžu.. Osobná skúsenosť.. Záleží ci ho miluješ alebo nie, podla mňa sa bude takto vyhrážať ale reálne to ani nechce ani to nikdy neurobí..

georgieva
30. jún 2018

Nie novy vztah..nove byvanie..prenajom...ostatne pride ked dozrie cas...myslim ze ti stoji za to potrapit sa najst si nieco mensie...na zaciatok ak ta vyhadzuje...

osky
30. jún 2018

@sunrise99
Vsetky uspory mas v chalupe doklad na to nemas a dom je na jeho firmu...si normalna????
Prepac.
Viem ze to mas tazke a lutujem ta veru.
Len mi spadla sanka aka si doverciva.
S takymto clovekom si prezila v podstate 8 rokov a vobec ho nepoznas.o dieta zaujem nejavi a teba kritizuje a vyhana.
Ja by som nesla.
Mas v tom dome majetok a treba to pravne osetrit!
Az potom sa stahuj. pretoze ten clovek ta len vyuzil kym sa postavil dom.
Teraz sa ta potrebuje zbavit tak steka.
Dozaduj sa svojich prav.hadam mu vsetko nenechas.
Prestan mu varit a prat.ked ta vyhana,nech sa stara sam.
A potom moze konecne vykrikovat ze nic nerobis.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@osky áno som sprostá doverciva sliepka. Mám 30, myslela som aká som rozumná a že človek s ktorým žijem pár rokov a naozaj vyzeral seriózne ma takto odrbal. Keby som bola vedela ani dieťa s ním nemám. Neľutujem toho,mam krásneho syna, ale žiaľ je to s nesprávnym človekom. Asi máš pravdu. Skúsim vydržať, popytam sa niekoho ako sa dajú získať späť moje peniaze a potom nájdem pre nás novy domov. Dobrý nápad, aspoň budem mať menej roboty lebo pre malého ešte varím zvlášť ;)

puklica13
30. jún 2018

@sunrise99 doklad hovoris ze nemas..ale pises ze uspory si pislala muzovi na ucet..ved aj to je doklad ..porad sa s pravnikom..

sunrise99
autor
30. jún 2018

@puklica13 poradim, myslíš že by sa to dalo vrátiť?

jana_eyre
30. jún 2018

a to tvrdi stale, alebo inokedy sa. s tebou normalne bavi?

puklica13
30. jún 2018

@sunrise99 pokial vies zdokladovat ze si poslala peniaze zo svojho uctu na jeho..a on z toho uctu napriklad platil stavebnu firmu..tak by som to uplne márne nevidela...ale presne ti povie len pravnik

sunrise99
autor
30. jún 2018

@jana_eyre inokedy sa normálne baví, je to akokeby mal nejaké výpadky. Jeho mama ma 73 rokov a je chorá psychicky ale nelieči sa. Neviem ci nemá niečo podobné :(

jana_eyre
30. jún 2018

@sunrise99 no ved prave take nieco ma napadlo.. lebo keby bol zakerak, neprislo by to tak nahle, nemyslim si, ze sa niekto dokaze 6r pretvarovat.. ked sa normalne bavi, rozpravali ste sa o tom?

sunrise99
autor
30. jún 2018

@jana_eyre nič mi na to neodpovedá

catherinah
30. jún 2018

Nemoze to byt schizofrénia?

janinah
30. jún 2018

Ani by som sa z toho domu nepohla,s pomocou rodiny,psychologa a koho sa len dá by som sa snažila byť silnou osobnosťou,asertívnou /to nie si,prepáč/,ak sa nebude dať inak,tak by som si tam v dome urobila niečo ako svoju časť a žila svoj život.A k tvojej dôverčivosti sa ani nevyjadrujem,vy sa v rodine /rodičia,súrodenci/ neradíte,nerozprávate? ako ste toto mohli dopustiť,dom na jeho firmu a len tak tam peniaze vrážať,bez dokladu a právneho zabezpečenia....dúfam,že čítajúce sa poučia,že takto nie.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@catherinah môže ale nezistim to pokiaľ sa on nedá vyšetriť

catherinah
30. jún 2018

@sunrise99 skus sa poradit s nejakym psychiatrom, vsimaj si priznaky, nastuduj si o to.
atd. Mozno za to ani nemôže.

samanta44
30. jún 2018

A dom ste kedy skolaudovali? Pred či po svadbe?

kristina2v
30. jún 2018

Ty kks ... to je sila ... to čo za mužov v dnešnej dobe existuje ... no nechápem ako sa tak môže správať k tebe. Ja by som na tvojej strane o tom hovorila, že čo ako si to predstavuje, že čo sa mu nepáči .... a aj mu vyhodila na oči, že aj ty si robila, dala do domu peniaze a že bývali ste u tvojich rodičov (ak som dobre čítala), že či stratil celkom rozum a ak by to nezabralo tak skôr poradňu ....

kristina2v
30. jún 2018

a ešte ma napadlo, že možno by si mala skúsiť, že by si nenavarila, neoprala, neupratala .... a až potom by si snáď vážil čo mal do teraz .... alebo ak ti vraví, že choď preč tak by som mu povedala, že aby išiel on ... veď ty si tam dala tiež peniaze do toho ....

nadazdi
30. jún 2018

@janinah nerozumiem prečo by mala byť autorka nejaká naivka.. proste keď s niekym žiješ tak veríš že to bude navždy a dôveruješ tomu človeku.. je to smutne že v dnešnej dobe musíme mat stále len zadné vratka.. my spolu s priateľom žijeme a všetko je napísané len na mňa.. mám aj svoj vlastný účet a on ma náš spoločný, ale aj tak.. on mi verí, o tom je láska

obsadenemeno
30. jún 2018

@sunrise99 a ked sa nahodou nieco stane s firmou a banka zabavi dom, pojdete obaja kde? Preco je vobec dom na firmu? Mas podiel vo firme aj ty?

sasa1310
30. jún 2018

dom na firmu 😀 Pekne to mal chlapec vymyslené, a ty "blbá" mu ešte prachy na to daj. Ani si ťa nevzal a už po týždni ťa vyhadzuje, no prečo by aj nevyhadzoval? Veď s tým asi od začiatku rátal. No hlúpa si bola. Teraz už ti ostanú len oči pre plač a ísť naspäť k rodičom, alebo trpieť u neho, a čakať či ťa naozaj vyhodí alebo sa nad tebou zľutuje.

adulienka11
30. jún 2018

Normalne chod naspat k mame a vyser sa nanho podla mna to nema vyznam presne toto podobne zaziva moja mama asi ta uz nema rad alebo ma milenku mas syna mas pre koho zit ☺☺☺

sasa1310
30. jún 2018

@sunrise99 určite s právnikom riešiť, aj keď pochybujem, že prachy sa ti vrátia, lebo si mu to posielala dobrovoľne a aj si ten dom ty užívala určitú dobu. Lebo tvoj priateľ môže povedať, že si si predplatila za nájom

vrds
30. jún 2018

Toto poznám. Akurát moja mama to trpela 30 rokov. Akože on sa nikdy nezmení. Treba od neho odísť, rozísť sa a v majetkovom vysporiadaní trvať na vrátení čiastky, čo ste mu poslala na účet. ( chvalabohu nebola to hotovosť)
Dieťa trpí a a keď neodídete bude trpieť celé detstvo ako ja. U rodičov sa iste miesto nájde. Do praxe sa dá vrátiť aj teraz, akurát dieťa treba dať cez opatrovať inej mamine čo si s tým privyrobi, alebo do jaslí, čo sú súkromné samozrejme.

vrds
30. jún 2018

@sasa1310 môže povedať že to je za nájom. Ale nech ukáže nájomnú zmluvu, inak ide o čierny príjem 🙂 no a potom má vyživovaciu povinnosť k žene aj synovi, takze platiť bude skôr on!

sasa1310
30. jún 2018

@vrds iba k synovi. Ona nie je jeho žena. A nájomnú zmluvu nemusí mať, keďže ten dom užívala, bývala tam. To je tiež diskutabilné.

janinka007
30. jún 2018

@sasa1310 čítaj s porozumením, hned druhá veta...s mužom sme zobratí 2 roky

sunrise99
autor
30. jún 2018

@samanta44 po svadbe