Ahojte, mám taký menší problém, po pol roku som zrušila zásnuby, dôvody nemusím uvádzať, lenže moj ex si teraz pýta naspäť zásnubný prsteň...musím mu ho vrátiť aj keď nechcem? má na neho nejaký nárok? ďakujem za odpovede
inak, kde nam zmizla zakladatelka? 😀 😀 😀
Išla mu ho vrátiť, nie?
stalo sa v našej širšej rodine: ked baba zistila že chlapík priveľa pije, zrušila zásnuby a vrátila mu prsteň- chlapík sa tak strašne rozčúlil, že zlatý prsteň šmaril cez plot do najbližšej záhrady... potom ho tam susedia, ktorí to videli, kolenačky dlho hľadali, ale vraj nenašli, bolo to pred 20 rokmi a ten prsteň tam asi stále ešte niekde je 😝 - tak kto máte záhradu, okopávajte pozorne, možno nejaký snubný prsteň bude aj u vás 😀
tak, keby som sa so "snúbencom" nerozišla v dobrom, tak mu určite šmarím "snubný" prsteň do tváre....ako mám predsa nejakú hrdosť ... a vôbec by som neuvažovala nad tým, že či si to zaslúži, alebo nie... to, čo je za otázku? ... potrebuješ mať na neho práve takúto spomienku ?
zásnubný prsteň ti dával s otázkou či si ho zoberieš za muža. keby si povedala nie tak ho tiež nemáš. Je to symbol, že idete mať svadbu. Keď že ste to zrušili, mala by si mu ho vrátiť a keď ho žiada tak určite by si ho mala vrátiť. aj tak ti je už na nič.
zrusila som svadbu lebo to bol strasny sebec, nikdy neurobil nic co som chcela ja, ked som chcela niekam ist jemu sa nechcelo, mozem ist zevraj s bratom...nechapem naco mi vobec ten prsten daval, naco je jemu zena ked s nou nechce mat ziadne spolocne zaujmy? .. a myslim ze tam bola aj nevera, lebo ked si kupil novy tel, ten co mal predtym odlozil, ja som sa mu tam nikdy sice nehrabala, ale raz ked som bola u neho sama som ho zapla a mal tam sms od nejakej "simonky" kde jej ponukal odvoz, pricom mi nikdy o nej nehovoril ale myslim ze to bola kamoska z pokecu 🙄 tak ma nasral, ze by som mu ho najradsej nevratila a radsej ho predala, ale mozno mate pravdu..
@beniu ak neni uplny .oot inej ho neda ; ) takze tym, ze ho vratis ho vobec nepotesis, a ak predsa ma gule na to dat ten prsten co vyberal pre Teba inej, tak lutujem tu inu.. takze to urob iba a len kvoli sebe.
Mala by si si overit, ci ta naozaj podviedol a ak ano, tak si prsten nechaj ako bolestne a zober ho do zalozne...ci? 😀
Hm,ja osobne by som hlavne mala pocit, že tým nevrátením si akoby "nechávam zadné vrátka", že sa chalana ešte tak celkom nevzdávam, že v naše zásnuby ešte dúfam. A ak nie, priam by ma pálil v šuflíku, dary sa nevracajú, ale prsteň je hlavne symbolom niečoho, čo už nebude, načo si tým humusiť priestor. A predať ho, no čo ti ja viem... To je také strašne bezohľadné, sorry, môj názor.
Ja by som mu ho vrátila už len z hrdosti, ale ak by si mala istotu, že ťa naozaj podviedol, tak hurá do záložne :D
a naco by mi bol ten prsten, ked si ho nechcem vziat? by som prdla na cely prsten aj na vsetko.
vratit mu ho, ten prsten by stastie nepriniesol, nech si s nim ide kade lahsie...
No uz ubehla ista doba,takze pevne verim,ze si mu prsten vratila 🙂 ci???
no mala by si ho vrátiť alebo chod po kanáloch však ty si zrušila zásnuby
vrátila by som len ak by mal malú hodnotu, inak by som ho skúsila predať a za " zarobené" by som si dopriala nejaký pobyt 🙂 niečo čo by ma potešilo :D
Ale teraz čítam že ty si sa rozišla ? tak to určite vrátiť
@beniu ja by som ho vrátila,aj keby si ho nepýta ,
ved ste sa rozišli ,automaticky by si ho mala podľa mna vrátiť,ved to je snubák,nie plyšák