Musím vrátiť zásnubný prsteň budúcej svokre

22. dec 2021

Čakala som niekoľko rokov, kým ma môj teraz už snúbenec požiadal o ruku. Chodila som natešená s prsteňom na ruke, začali sme plánovať svadbu, oznámili sme to rodine a kamarátom, tešila som sa ako spečatíme našu lásku a budem pani manželka.
Moju radosť mi pokazila budúca svokra, keď si ma zavolala včera na kávu, medzi rečou pochválila prsteň a vzdychla si, že škoda že ho už dlho nosiť nebudem, lebo po svadbe jej ho musím vrátiť. Ja som zostala zaskočená, prečo by som jej mala svoj zásnubný prsteň vracať a ona mi na to povedala, že to je ich rodinný prsteň a ja ho mám iba požičaný do svadby a keď budem mať obrúčku, tak pôjde naspäť k nej do šperkovnice.
Ja sa snažím nebyť materiálne založená a viem, že pri sobáši ide o niečo úplne iné, ale myslela som si, že dostanem svoj vlastný nový prsteň alebo si ten rodinný budem môcť nechať, pre mňa je to veľmi špeciálny nostalgický predmet a chcela som ho nosiť aj s obrúčkou, raz ho prenechať našim deťom.
Snúbencovi som ešte nič nepovedala, ale cítila som sa vážne hlúpo, lebo som si ho za ten čas privlastnila, myslela som si že je len môj, aj keby to bol prsteň za 5€, ale viaže sa k žiadosti o ruku a úplne ma to zaskočilo, že ho mám odovzdať ako nejaký požičaný hrniec.
Nijako to samozrejme našu svadbu neovplyvní, ale zostala som z toho smutná. Zvykne sa aj u vás v rodine dediť prsteň a vracať po svadbe? Ja som sa s tým totiž ešte nestretla a som zaskočená, ale možno je to normálne a ja som tá zvláštna.

elenka74
22. dec 2021

Snúbencovi by som prsteň praskla o hlavu, to ti nevedel kúpiť nový, keď jeho maminke tak veľmi záleží na rodinnom klenote.

struhanka
22. dec 2021

Moji starí rodičia zásnubné prstene nemali, ani moji, ani manželovi rodičia. Priateľ ma žiadal o ruku s prsteňom, ktorý sám kúpil, sám vyberal, takže je môj. Stále, aj po 2 r od svadby. Nemusela som ho nikomu vracať. Viem, že v niektorých rodinách sa zásnubný prsteň dedí. Čo ale znamená, že ostáva dotyčnej, kým sama nerozhodne, že ho podaruje ďalej - novej členke rodiny. Neviem si predstaviť, že by som dostala zásnubný prsteň a mala ho po svadbe vracať. S tým som sa doteraz ešte nestretla.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucyluska
22. dec 2021

Pekne si sadnúť so snubencom, povedz mu čo si sa dozvedela. Ja tiež nosím snubný prsteň s obručkou, to som vždy chcela, ale zase si nepotrpim na inych veciach. A s Tebou akože svokra neráta, že si rodina? Keď ho chce mať v rodine ten prsteň?

alexandra2468
22. dec 2021

Preboha tak toto som este nepocula.
Mozno ani chudak snubenec nevedel, ze mama caka takyto postup. Povedz mu o tom.

Ja mam nejake rodinne zlato od svokry tiez a urcite sa cela rodina bude tesit, ak ho uchovam pre nase deti.

karhu
22. dec 2021

nie su to len intrigy buducej skorky? prv to pories so snubencom a potom uvidis, pootom mozes mu pokojne oznamit, ze tvoja rodinna tradicia je mat svoj vlastny snubny prsten

tosomja
22. dec 2021

🤣🤣🤣 čo si v nejakej kráľovskej rodine, kde sa odovzdáva koruna a žezlo? 🙈 😄 Pobavilo. No mne môj ex kúpil zásnubný od svojho brata, lebo sa rozišiel s frajerkou a ona mu hodila do hlavy aj prsteň, ktorý jej kúpil len tak z lásky. Zistila som to náhodou keď sa svokra preriekla 🤷 cítila som sa trápne. A ešte mi aj plesnivel (či čo sa mi robilo pod prsteňom) na ruke, tak som ho nemohla nosiť. 😄

ivca88
22. dec 2021

Fúha, tak toto je zvláštne.
Ale nech je budúca svokra akákoľvek, tvoj snúbenec za to nemôže.
Možno o tom nevedel.
Povedala by som mu to isté, čo ti povedala jeho mama a vrátila by som mu ho rovno. Uprimne, už by som ho po jej slovách nenosila s takou radosťou.
Povedz, že radšej budeš nosiť s láskou prsteň za 5eur, ako sa cítit blbo..
Pod slovom rodinný prsteň si predstavujem hlavne ten zaklad RODINA. Tým že ho mas na prste ty, tak že už do rodiny patris.
Naozaj zvláštne a nepekné gesto od budúcej svokry.

ivkazba
22. dec 2021

Je to rodinný prsteň. To chápem. A ty budeš súčasťou tej rodiny. To by zrejme mala pochopiť svokra. Ak nie, tak toto vnímam ako dosť veľký problém zo strany partnera. Buď si to totiž mal odkomunikovať s mamou, že ten prsteň ti ostane, alebo ti mal kúpiť nový. Zásnubný prsteň sa nevracia ani keby ste sa pred svadbou rozišli. V každom prípade, prekonzultuj to s partnerom. Ak aj jemu príde normálne, že ho potom vrátiš, tak ja osobne by som ho vrátila hneď.

petamich
22. dec 2021

nechapem 🙂 podla mna snubenec o tom ani nevie - mne svokra ako svadobny dar dala jej prsten, ktory sa mi velmi pacil a dala mi ho zmensit ale tym padom zrejme neocakava, ze by som jej ho mala vratit

mila23
22. dec 2021

spytala by som sa snubenca ci o tom vie a co nato vravi...ak ho mam vratit, tak by som ho vratila uz rovno teraz - nech si ho 'zozeru' a chodila bez prstena. A ked sa niekto opyta,tak by som nadrzovku povedala,ze ziadost bola bez prstena...nech sa oni / snubenec hanbia...ani by som ho uz nechcela ..z principu....

pribinak
22. dec 2021

Toto som ešte nikdy nepočula. A to poznám dosť ľudí
No nič, vrátila by som prsteň “snúbencovi” ale teda s takým komentárom, že by nikdy na to nezabudol
Veď nemusel kúpiť prsteň za 30 tisíc, ale kúpiť prstienok len taký na aký má a aký si na tebe vie predstaviť
Toto je otras. Podľa mna

tetasa
22. dec 2021

ma este slobodnych bratov ten tvoj snubenec alebo si ho buduca svokra zoberie do hrobu?ked uz rodinny tak by si ho mala odlozit pre vase deti....blbost uplna to je,mala si jej ho vratit momente ked ti to povedala.

cimage
22. dec 2021

A co si ten klenot chce vziat do hrobu, kedze ke rodinny, alebo ho prevezmes po jej smrti ako dedicstvo? Ja som mala po svadbe oba prstene, aj obrucku aj snubny. Obrucka uz je fuc, kedze sme ju museli precvaknut, ale snubny nosim stale, aj ked sme manzelia. Este som nepocula, ze po svadbe sa snubny nenosi a nahradi ho obrucka. Skus ho jemne s citom vratit priatelovi, ze radsej kolotocovy prsten za 5€, ale nechces problemy s jeho mamou ked sa tak boji o ten prsten.

mauduska
22. dec 2021

Akože som v šoku. Neviem či "svokra" intrigáni alebo snúbenec šetrí tam, kde by nemal.. Každopádne by som sa s ním o tom pobavila, že či o tom vedel a ako hodlá postupovať - nech si buď vyberieš nejaký nový prsteň alebo nech pekne spracuje maminku. Však aj ty budeš onedlho rodina, tak prsteň z rodiny neujde (ibaže by ho mala odložený pre dcéru / najstaršieho syna nevestu). A možno do hrobu si ho chce zobrať....

Ale situácia je teda na prd, bola by som dosť podráždená a nahnevaná na nich oboch. Našťastie moja svokra je taká, že keď jej poviem že "aký máte pekný sveter", tak ho skoro vyzlieka, že mi ho daruje... úžasná žena, zbožňujem ju 🙂

lukina20
22. dec 2021

ja sa vobec cudujem, ze svokra mala gule ti toto vobec povedat do oci...
ano, niekto kupi prsten a partnerka si ho nosi s obruckou a nechava si ho dalej a v niektorych rodinach sa prsten dedi, vsak kazdy ako chce... ale dedi v zmysle, ze ho nosi nevesta az do toho momentu kedy sa ho sama rozhodne vzdat... napr., ze ho z vlastnej vole da svojmu dospelemu synovi aby poziadal svoju nastavajucu o ruku... a v ziadnom pripade ho nepyta nazad...
a ked sa ho nevesta rpzhodne nevzdat tak holt syn ma smolu a prsten kupi...
akoze normalne cumim, ze toto co su za sposoby

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macekovam
22. dec 2021

Zmeň tradíciu.. Nech ti dá teda prsteň ktorý bude iba tvoj.. Od neho.. Nie požičany.. Či aj jeho máš len v dočasnej starostlivosti a môžeš vrátiť? 😁😁😁😁✌️

drahomirrra
22. dec 2021

@tosomja Mal zlu karmu z toho hodenia o hlavu, preto plesnivel asi 😂😂🤣🤣

jasminet
22. dec 2021

Ja by som ešte na tej návšteve zavolala snúbenca a informovala ho o Tom, čo som sa práve dozvedela.

tosomja
22. dec 2021

@drahomirrra 🤣🤣asi

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thereisabear
22. dec 2021

O tom som ešte nepočula. Hneď v tej chvíli by som jej ho vrátila.

autor
22. dec 2021

Ja som zostala úplne šokovaná a nevedela som, ako mám zareagovať, snúbenec je jedináčik a prsteň nemá pre koho odkladať, budem sa ho musieť na to spýtať, ale ešte aj takto pred Vianocami sa mi fakt nechce riešiť nejaké dusno v rodine. Prsteň sa mi úplne znechutil a aj keby mi ho nechala, tak ho už s takýmto pocitom nechcem nosiť.

simona92101
22. dec 2021

Prsten by som jej tam nechala,a povedala snubencovi ze prsten s ktorym sa ziada o ruku by mal zostat neveste a je na nej ako s nim nalozi. Ten prsten patri ku korunovacnym klenotom,ked svokra takto vyvadza? Nestretla som sa s takym dacim..

stanulienkat
22. dec 2021

Chod jej ho zajtra odniest a snubenca spucuj, ci sa nehanbi. Svokre povedz, ze budes mat vlastny prsten, co podedi tvoje dieta. Svoj nech si zalozi do analu.

21anjelik19
22. dec 2021

Ja by som jej ho hned dala naspäť kebyze mi toto povie ..... a trvala na novom kúpenom od snubenca inak ziadma svadba

mamamasama
22. dec 2021

hahaha... nedala by som ho jej ani za svet... ved si ho dostala ty a ty s nim uz naloz ako uznas za vhodne...

daridari11
22. dec 2021

O takejto hlúpej až trápnej rodinnej tradícii som ešte nikdy nepočula. Asi by som ho v tom momente, ako to svokra povedala, z prsta vyvliekla a odovzdala jej ho, nech si ho odloží do šperkovnice.

nyusika
22. dec 2021

Ja by som s prsteňom vrátila aj syna.