Muž mi nie je oporou

2. feb 2022

V skratke mám dve malé deti, chodím na jazykovku, robím si vodičsky. Mladší syn je dosť uplakany. Pomoc babičiek žiadna, muž chodí z práce večer. Myslím, že tým vyčerpaním som vyhorela. V jeden večer mi prišlo veľmi zle, potom nastúpili úzkosti. Kvôli tomu som musela vyhľadať psychológa, lieky neberiem, je mi oveľa lepšie. Manžel sa k celej situácii postavil tak, že úzkosť ma každý, mám sa usmievať, pozerať komédie, behať a všetko bude ok. V žiadnom prípade nesmiem ísť ku psychiatrovi v prípade zhoršenia stavu, aj tak mi to nepomôže. Nechápem ako môže zľahčovať psychické problémy. Je mi to ľúto, že mi nie je žiadnou oporou.

autor
2. feb 2022

Čo sa týka fyzických chorôb, tie uznáva. Psychické sú len prejavom slabosti.

cobolotobolo
2. feb 2022

Skuste auparku z Ukrajiny za 200 euri. Postara sa o deti a ty mozes oddychovat na gauci.

miskakyska
2. feb 2022

@cobolotobolo Ukrajinka Tí za 200e ráno ani oči nerozlepí

diana999
2. feb 2022

@miskakyska a to odkedy?

ninusa221
2. feb 2022

Jedine tvoje riešenie je opatrovateľka, študentka napriklad.

miadi
3. feb 2022

A ty Potrebujes jeho dovolenie ci co? Ked vie postrazit Deti kym si v jazykovke a na autoskole tak vie aj ked budes raz tyzdenne u psychologa. A tusim robia teraz aj online.. ale osobne by bolo lepsie .

anjelicek26
3. feb 2022

Sama si si toho nabrala vela (nemyslim to zle, tiez som ten pripad, co nevie kedy dost 😂 ), ale mate dve malicke deti, pomoc ziadnu, on dlho pracuje a ty este kurzy pomimo... ze logicky v urcitom momente cloveku dojde dych sa dalo cakat. Si svojpravna, takze k lekarovi chod, ked ti to pomaha, muza sa pytat na nazor nemusis... s burn outu sa clovek nevyhrabe ani za den, ani za tyzden, ani za mesiac... je to pol roka-rok... pri dobrej liecbe a hlavne ZMENE celej situacie... to moze byt aj to, ze syn prestane byt uplakany a podrastie alebo dat deti jeden-dva dni v tyzdni do jasli alebo opatrovatelke a proste sa dospat, oddychnut, porobit si svoje...

im709vf
3. feb 2022

Ja to mam v podstate rovnaké. S malymi zmenami, ale tiež dve malé deti plus iné povinnosti ktoré som si vzala navyše. Ale ja som zasa vedela do čoho idem, vedela som ze mi manžel nebude pomáhať. Naučila som sa veci filtrovať, len vďaka tomu ostávam "nad vecou". Určila som si priority, ktorými sú samozrejme momentálne deti. Ak je o ne postarane, a ja mam čas navyše, idem robiť iné veci. Niekedy sa na to vykašlem, inokedy zamakam a dozeniem to. Zatiaľ mi to vždy vychádzalo, fungujem takto uz 4 roky. Neviem, možno mam aj brutal šťastie 😄

ivangeline
3. feb 2022

Upratovackq,opatrovatelka,online kurzy/psycho,donaska jedla. Nech plati. 🙂

mamina1419
3. feb 2022

Zobrala si si toho veľa. Dorob vodičák a zatiaľ prerus jazykovku. S kým sú deti keď máš jazdy prípadne si Ana jazykovke ?

nuci616
3. feb 2022

Musíš si toho podľa mňa trocha ubrať. Tá jazykovka by podľa mňa tiež kľudne počkala. Dorob si vodičák a potom skús trocha vypnúť a venovať sa len malému

luccija
3. feb 2022

A on je vyštudovaný lekár či čo?má na tom svoj podiel viny, že si sa zrútila.Ty spomal, daj si priority a názor tvojho muža nie je ojedinelý muži menej trpia úzkosťami a nerozumeju či zľahčujú psychicke problémy.

autor
3. feb 2022

@mamina1419
@nuci616
@luccija keď mam jazdy, stráži syna švagriná. Obe sme na rodičovskej. Jazykovku mám dvakrát týždenne večer. Vtedy stráži muž. Brala som to ako zmenu na rodičovskej, chvíľu bez detí a kriku. Muž sa však s pomocou nejde pretrhnúť. Stále mi prízvukuje, že jeho mama mala štyri deti a zvládla to. A otec bol na tyzdnovkach. Pusti si Pc hry a hotovo.

autor
3. feb 2022

@luccija Vieš, všade čítam že pri psychickych problémoch je dôležitá najmä opora rodiny a mne môj povie nech meditujem a bude ok. Že on uzná kedy to už bude zle a bude treba ísť k lekárovi. A samozrejme lieky mi aj tak nepomôžu.

mikadooo
3. feb 2022

Nemôžeš nejaké veci stopnúť? Veľa si si toho naložila k dvom malým deťom... K manželovi a jeho názorom sa nevyjadrujem. Len poviem, že žiaľ nie je jediný s takýmito názormi ☹️.

autor
3. feb 2022

@mikadooo zrejme stopnem jazykovku aspoň na pol roka. Od januára už nenastúpim.

autor
3. feb 2022

Ospravedlňujem sa od februára. Zajtra tam zavolám

autor
3. feb 2022

@mikadooo pritom je vysokoškolsky vzdelaný, vždy som si myslela, že je inteligentný. Ale v tomto ma sklamal. Nemá ani len záujem si niečo o tom naštudovať. Sú to len výhovorky. Všetko sa dá zvládnuť vlastnou vôľou. Podľa neho 😟

luccija
3. feb 2022

Sú to kecy čo hovorí tvoj muž a tie rozprávky o 4 deťoch veď vieš ako sa žilo...deti samorosty a empatie veľa nepobral.Chlapi psychiku žien nepochopia neustále výkyvy hormonov...zodpovednosť ...s chlapom o tom nemá význam sa baviť.

autor
3. feb 2022

@luccija veď to, ženy ma lepšie pochopia. A presne to o tých deťoch. Spomina že mama ich ako malých samých nechávala doma. Raz sa brať prechádzal na balkóne po zábradlí na štvrtom poschodí alebo sa stratili v lese bez rodičov.

mamina1419
3. feb 2022

Tak miesto jazykovky mu nechávaj deti a ty vtedy choď za kamarátkou, napusti si vaňu alebo si oddýchnuť. Prípade malých. Rob čo ťa baví a pri čom si oddýchneš

alvaluka
3. feb 2022

Ja by som rada pocula realne podany obraz toho ako sa zena sama starala o deti, chodila do prace, obriadila domacnost, varila co 2 dni, s detmi sa pohrala pripadne naucila/vysvetlila co nevedeli a mozno este stihla aj zahradku.
Nerypem len by som to chcela pocut.