Mužova rodina nedala od narodenia žiadny darček nášmu bábätku

11silvia11
15. jan 2024

Ahojte žienky☺️Som zásadový človek a mám rada spravodlivosť .Pred niekoľkými mesiacmi sa nám narodilo dieťatko.Niesom na dáke honosné dary,ale maličkosť za 5 eur poteší .Moja rodina,dokonca aj susedia nám aj našej malej vždy doniesli nejakú maličkost.Predsa sa to patrí.Tak to robíme aj my.Ale mrzí ma,že z mužovej strany do teraz nikto nedal malej ani len jedinú maličkosť ,ani za narodenie malej,ani na Vianoce,vôbec.A to sme boli už spolu viac krát .My s mužom keď ideme k jeho sestre,vždy kúpime jej deťom niečo .Moj muž to nevnímal,tak som mu povedala,že ako ona,tak aj my.Lenze boli sme pozvaní po jej pár dňových meninach,len tak na kávu a on jej dal peniaze a sladkosti a jej deťom kúpil tiež.Bola som nahnevaná,pretože mám rada spravodlivosť .A to som dva dni pred nou mala meniny ja,ona mi nikdy nič nedala na sviatok.Ked ma môj muž sviatok ,ona mu kúpi najlacnejšiu bonboniéru a najlacnejšie víno,o to mi nejde koľko to stojí ,ale o to že on jej dáva stovky eur na sviatky a aj jej deťom a ona našej nič nedala,tak isto od jeho rodičov sestrine deti dostali darčeky na Vianoce a našej nič ,ak keď ju stále chcú vidieť a ľúbia ju🙄Som nahnevaná a nechápem tomu.

muchacici
15. jan 2024

@11silvia11 Určite, že je to nefér, švagrine a jej deťom by darčeky skončili úplne. Svokrovcov by som sa normálne opýtala, či neplánovali aj vášmu dieťatku podarovať darček, že si z toho trochu smutná a nečakala by si to, že ostatné deti dostali a ono kvôli čomu nie?? Ale určite stopka darčekov všetkým.

11silvia11
autor
15. jan 2024

@muchacici to som presne povedala aj ja mužovi a on im aj napriek tomu dal.

muchacici
15. jan 2024

@11silvia11 Neviem, že aký je manžel, či tvrdohlavý, či sa s ním dá, ale povedz mu ešte raz, že keď ide mínať peniaze zo spoločného rozpočtu, aby ste sa dohodli, že to je smutné, že ťa nerešpektuje. Radšej niečo kúpiť vášmu, veď predsa tamtie deti majú svojich rodičov. Vieš, ja to neberiem, že musí byť niečo za niečo, ale jedno len áno a druhé iba nie 🙄 tiež sa mi také veci nepáčia

vanilkovazmrzka
15. jan 2024

A ja som zas za to, ze je uplne marnotratne davat za kazdu blbost nejaky darcek, ktory je najcastejsie tiez vlastne blbost. Hlavne detom, ked tomu venuju 5 minut casu a potom uz to len zavadzia. A maju toho milion, lebo kazda navsteva to povazuje za normu. Takze tak.

11silvia11
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
11silvia11
autor
15. jan 2024

@vanilkovazmrzka to je samozrejme Váš názor.Podla mňa aspoň raz sa to patrí a je jedno čo a za koľko,ide o pamiatku napríklad ,hocičo .

muchacici
15. jan 2024

@11silvia11 Ja osobne si myslím, že nie si zlá 🙂 Veď tak ako oni nemusia nič kupovať vašim deťom, tak určite pochopia, že ich tiež nič nedostanú, keď to je normálne u nich. My sme sa minule s mužom na tom istom pochytili, lebo že čo kúpiť švagrine a jej deťom, lebo ja som vždy kupovala niečo, a vravím mu, že im nič nedávame, lebo kedy kto z nás od nich niečo dostal, deti alebo on, takže skončila som. Jemu sa to nepáčilo, samozrejme, takú pravdu o jeho blízkych šplechnúť do tváre, ale nie, dosť bolo a hotovo

11silvia11
autor
15. jan 2024

@muchacici A takže aj Vy ste toto podobne riešili ,no odpadnem😃Presne tak,dobre ste povedala.Tu ide o princíp sakra 😃

11silvia11
autor
15. jan 2024

@muchacici A pochopil to neskôr muž?

muchacici
15. jan 2024

@11silvia11 😃 tak vieš, pochopil.... akí sú chlapi niektorí 😄 pohádali sme sa na tom, každý mal svoje argumenty, lebo že to nemusí mať každý rovnako, a ja som mu povedala ako aj tebe radím, keď oni nedávajú našim deťom, nebudem iniciovať žiadne dary ani pre ich deti, ani pre nikoho, keď je to normálne u nich. Na Vianoce dostali len nejaké sladkosti a viac neriešim pre nikoho nič. Aj u teba, treba si to s mužom vyjasniť, keď to je pre teba dôležité, mal by to rešpektovať a mali by ste sa dohodnúť. Alebo fakt len nejakú drobnú hračku kúpiť, sladkosti, a dovi dopi, žiadne peniaze. A povedať, že napríklad teraz si plánovala kúpiť to alebo ono pre vaše malé, že tam sa ti peniaze viac zídu ako vášmu akoby "brať", vieš ako to myslím. Je to nepríjemné, ja presne viem 😃

muchacici
15. jan 2024

Ešte som chcela dodať, že niekto si možno myslí, že to je malichernosť, no podľa mňa nie a aj na tom by sa manželia mali zhodnúť (aspoň relatívne)

kikushaa
15. jan 2024

@11silvia11 neviem kolko ma rokov sestrino dieta, ak 6+ mohlo by prezmenu dostat len “milku” a tym by som to povazovala za vybavco 💁‍♀️🙈

11silvia11
autor
15. jan 2024

@muchacici ja sa s nim o tom určite ešte porozprávam ,tak som zvedavá ,či to pochopí konečne.

11silvia11
autor
15. jan 2024

@kikushaa Ano ma viac ako 6.Teraz som tak nahnevaná ,že ani tu Milku by som nedala😁

lelelienka
15. jan 2024

Otazka znie, preco davas darceky? Preto, ze chces urobit radost, alebo preto, ze ocakavas, ze tiez nieco dostanes? Ja by som darcek dala ak by som chcela potesit deti, dospelym v tomto pripade by som nedavala nic. Ale urcite by som si na detoch nekompenzovala nejake zle vztahy v rodine.
A este druha vec, je uplne zbytocne nosit nieco pri uplne kazdej navsteve, neoceni to podla mna nikto a doma sa hromadia take tie male blbosti. Narodeniny, meniny, Vianoce podla mna uplne staci.

kikushaa
15. jan 2024

@lelelienka my si ani na meniny nedavame, teda jasne svojim detom drobnost, plastelinu, omalovank, zazitok - zoo, vylet, muzeum. Ale celkovo sa u nas meniny nevedu a neoslavuju 🥴

zorkahorka
15. jan 2024

Ked tak zisťujem, chlapi taketo "zenske nespravodlivosti" neriesia.
Ja osobne tiez netrvam na tom, aby mi kazda navsteva nieco nosila. S rodicmi si podavame dokola tu istu cokoladu - lebo sa patri nieco doniesť. Obtazuje ma to.
Ale hej, narodenie dietata je speci udalost. Mohli sa premoct. Asi nemaju chochmesa a v uch rodine sa to vobec nenosi. Medzi sebou si darceky davaju?

thoughtfulweirdo
15. jan 2024

Nie som zástancom nosenia blbostí pri bežnej návšteve, veď darom je tá návšteva 😁 ani pri narodení detí sa v našej rodine darčeky nedávajú. Ale pokiaľ na Vianoce všetci niečo dostali a vaše dieťa absolútne nič, bola by som naštvaná aj ja. Jedine mi napadlo, či švagrine dieťa dostávalo darčeky aj ako bábätko? Možno majú pocit, že bábo nepotrebuje, keď tomu nerozumie 😄

lolitka25
15. jan 2024

@11silvia11 my mame so svokrovcami dobre vztahy,napriek tomu ma ich laxny pristup k nasim detom vytaca. Nedostavaju nikdy nic-max sladkosti rsz za rok. Na Vianoce vsetky vnucata dostanu no nase deti nic. Ved my im kupime… proste si myslia ze ked my zijeme v zahranici tak tlacime peniaze a oni uz nasim detom nic davat nemusia. Pricom by stacili farbicky,lopta, alebo kniha…A to im mm mesacne posiela peniaze lebo su dochodcovia a chce ich podporit. Takisto im darceky kupujeme na Vianoce . Mne neide o tu hodnotu. Mame viac dame viac. Mne ide o to ze ostatne vnucata dostavaju a nie malo a nase nic…

44janica44
15. jan 2024

Uplne ta chápem môj muž má brata ten má 10 r syna s prvou priateľkou- kým boli spolu chodili sme tam iba my.za 9 rokov co som s mužom bol on s 1. ženou u nás 3x s terajsou ani raz sam asi 3x. Darcek k narodeniu malej nám dali u svokry na dvore. S jeho ex som viac v kontakte ako s nimi (napíšeme si na fb keďže mame dcéry v rovnakom veku) švagor má teraz pol ročnú dceru s novou zenou darcek k narodeniu som kúpila presne rovnaký ako oni a muz ho tam odniesol sám, povedala som ze ak ideme k svokre tam idem aj ja ale keďže oni nie sú schopní prísť k nám ja sa tiež nebudem namáhať. Darček pre jeho syna k Vianociam sme nechali u svokry ( mali sme ho kúpený už dlhsie) muz sa ma pýtal co malej tak mu hovorím ze oni našej za skoro 3 roky nekúpili ani lizanku tak preco by sme mali my niečo posielať. - a uz nekupujem ani druhému to bol posledný dar. Na návštevu pôjdem iba v rovnakom počte sko prídu oni k nam - čiže tam už asi nepôjdem nikdy.
Úplný gól bol keď nám jeho brat oznámil ze čakajú dieta 2 m pred pôrodom to bola posledná kvapka a povedala som si ze dost. Pritom keď sa náhodou niekde stretneme správajú sa ako nič úžasné vzťahy úžasná rodinka.

simca06022011
15. jan 2024

Ja by som sa ho spytala co si dokazuje, davat stovky eur ako darceky SESTRE na sviatky, mi pride nevhodne, dokonca az trapne. Detto nosit na kazdu navsetvu nieco je podla mna hlupost, dokonca ani neberiem to, ze nosit drobnost sa patri. A ani pri narodeni dietata, to atk najblizsi mi priniesli, a rodina z dialky co dobehla prvykrat v zivote. AJ to boli take prakticke veci vacsinou.
Peniaze ani nedovolim aby niekto mojej dcere daval, ak dostava od starych rodicov, som viac vytocena ako potesena, zvykla som jej to odkladat na ucet, ale zacali jej davat tajne za mojim chrbtom. A keby 5-10EUR, ale dozvedela som sa ze dostala 100EUR (a predtym par mesiacov tiez dost, len zmenila mama "rozpravku" niekolkokrat tak vobec netusim kolko) ... mojmu chlapovi je to tiez trapne, od malicka je tak vychovany, bezpenazne. Kvoli peniazom prestal aj na velku noc chodit po navstevach:D
Zaujimalo by ma ako to ma jeho strana rodiny, ci napr sestra dostaav dary a jej deti od starych rodicov atd... ak nie, tak je to taky zvyk u nich asi dary nedavat. ak niektore vnuca dostava, ine nie.. tak je to neprijemne.
V provom rade by som prestala nosit dary aj ja.

aceris
15. jan 2024

@11silvia11 mna by zaujimalo ake male dieta mas. Lebo napriklad ani nam nic nepriniesli svokrovci k narodeniu. Povedali, ze nevedia co by a ak chceme, daju nam peniaze a nech ich minieme podla uvazenia. Ja to uplne chapem, lebo take to male babatko co este vnima len mamine prso nepotrebuje nic. Dokonca svojmu prvorodenemu som zabudla kupit darcek na prve vianoce🙈🫢 lebo ved to este ani nevnimal a netusil co sa deje okolo. Rychlo som len nasla dake do zasoby nakupene plysiaky a tie som mu strcila pod stromcek. Nic speci...a mozno viac ludi to tak vnima, ze to malinke zas moc nepotrebuje.

isis234
15. jan 2024

@aceris pri narodení sa dávajú peniaze "do podušky"- zavinovačky. Rodičia mu ich dajú na knižku- sporiaci účet, alebo odložia doma a neskôr, čo bude potrebné, mu kúpia.
@11silvia11 ty si pozvala švagrinú na meniny a ona ti nič nepriniesla? Porozprávaj sa s mužom. On im dáva peniaze z vášho spoločného rozpočtu. Nech je spravodlivosť, Ak oni nedávajú nič vám, nebudete ani vy dávať im.

pkgirl30
15. jan 2024

Ja som zas mala problémy so svokrovcami že darčeky kupovali ale buď skončili v koši alebo som ich musela podarovať. Absolútne nevedeli nakupovať, oblecenie bolo vždy malé tak o dve čísla a hračky také blbosti že sa mi rozum zastavil že to vôbec niekto aj vyrobí. Tak som ich poprosila že ak chcú niečo dať tak vo forme peňazí a ja im potom ukážem že čo som za to kúpila, svokrovci to pochopili ale švagor sa nahneval a aj tak kupoval hlúposti, tak som to nechala tak, nech si robí čo chce

minenkak
15. jan 2024

@11silvia11 ja napríklad toto nechápem, dávať stále a na každý sviatok niečo a pokladať to za normálne .Načo kupuješ ty keď sa ti nepáči,že ty nedostavas,ja osobne nekupujem a ani nedostavam na sviatky ani Vianoce a ďalšie zbytočnosti a ešte sa hnevať na tom

radacak
15. jan 2024

@11silvia11 je to nefér,ja by som nedala nič 🤷

aceris
15. jan 2024

@isis234 toto citam 1x. Myslim si, ze v kazdej rodine to je proste inak.

michelle567
15. jan 2024

A už ste mali krstiny? Napr nám svokrovci pri narodení nedali nič, ani švagriná. Čakali na krstiny a tam dali aj darčeky aj €

michelle567
15. jan 2024

A teda...na oslavu by som išla. Nedávala by som ale €. Kúpila dajake lego za 15€ a sladkosť. Žiadne veľké dary. Oslavy budete robiť predsa aj vy, tiež hádam nebudú chodiť s holými rukami. To že dal tvoj muž sestre peniaze na meniny - za to ona nemôže, veď píšeš že to ani nebola oslava len ste tam išli na kávu. Treba dohovoriť skôr jemu..alebo tam nechodiť v termínoch ich sviatkov keď vyslovene neoslavuju..

januska12323
15. jan 2024

Za narodenie sa dávajú darčeky? Viac ako nedarcekovanie od nich ma zaráža rozdávanie stoviek eur od tvojho muža. To tak dobre zarába?