Nezhody medzi partnerom a synom z predchádzajúceho vzťahu.

elisa999
2. okt 2019

Dobry vecer prajem,
Strucne. Z predchadzajuceho vztahu mam 14 rocneho syna a z terajsieho 13 mesacneho syna. Odkedy sa syn narodil a ja som zostala doma syn komunikuje malo s partnerom a doslo to tak daleko, ze spolu skoro vobec nekomunikuju. Bola som aj u psychologicky a ta mi poradila aby sa mu partner venoval aspon jeden den v tyzdni. No on odmieta vraj jeho to uz nebavi a nebude sa pubertakovi doprosovat. Som z toho uplne nestastna. Ked sa syna spytam Preco sa s nim nebavi tak mi odpovie, ze nema o com . Naposledy ked bol priatel na vylete kazdemu z vyletu priniesol niejaku drobnost len jemu nie. Neviem ako to padlo synovi ale mne to velmi zle padlo. Podotykam , ze syn sa s biologickym otcom nestretava on totiz nikdy onho nejavil zaujem.

stanulienkat
2. okt 2019

A partnerovi si povedala že sa cítiš zle pretože synovi nic nepriniesol ?To naozaj nebolo v poriadku.

pribinak
2. okt 2019

Sorry, ale to je pako. Nezabilo by ho keby doniesol o jednu blbost navyse

Mozno sa fakt nemajú o com bavit. Ako dlho ste spolu ako rodina?

deti95060810
2. okt 2019

Tvoj partner je blb...ako sa asi cítil chlapec - to mu nedošlo? Keby to spravil pri mojom synovi tak mu hodím ten môj darček naspäť....😈
Z mm strany je to úplna ignorácia...

elisa999
autor
2. okt 2019

@stanulienkat povedala ... podla neho si to nezasluzi

elisa999
autor
2. okt 2019

@pribinak 5 rokov

stanulienkat
2. okt 2019

@elisa999 je to veľmi smutné, lebo partner by mal mať rozum a od tvojho syna to v jeho veku neočakávam ,je v puberte, mnohe veci ani nemyslí tak ako povie, alebo urobí. Ten čo by mal vedieť sa k nemu priblížiť ,by mal byť tvoj partner, keď si teraz pokazia vzťah už ho nikdy nikdy k sebe nenájdu.

elisa999
autor
2. okt 2019

@stanulienkat presne toto mu stale hovorim a on tvrdohlavo, ze on sa mu uz nebude vnucovat

pribinak
2. okt 2019

Zobrala by dom partnera k psychologovi, dospely chlap by nemal ignorovať decko.
Zakladal si rodinu s tebou a vedel te mas decko, cize mal sa tomu prispôsobiť, alebo si najst partnerku bez decka

Zapracuj na partnerovi, aby sa to neprenieslo na toho maličkého a nezažila vzťahy medzi bratmi

janus32
2. okt 2019

@elisa999 ach jo...toto sú strašne ťažké veci..odžila som si svoje..bola som ako medzi mlynským kolom...asi by mal tvoj partner urobiť prvý krok..skúsiť s mladým rozhovor...ale tak isto aj mladý by si mal v sebe upratať a povedať,čo sa mu nepáči...doteraz bolo všetko ok?alebo zmena nastala,ked prišlo mimi na svet?

0silvia0
2. okt 2019

@elisa999 ako to myslí s tým doprosovaním sa? Syn ho predtým odmietal? Alebo nemali nikdy dobrý vzťah? Alebo sa niečo medzi nimi udialo?
Na tvojom mieste by som sa snažila toto čo najskôr urovnať, časom to môže kadejako dopadnúť. Syn kvôli malému bratovi sa môže cítiť úplne odstrčený, môže pri prvej príležitosti odísť radšej z domu ako fungovať v napätom domácom prostredí.

elisa999
autor
2. okt 2019

@janus32 ked prisiel maly na svet , maly je pre neho vsetko

elisa999
autor
2. okt 2019

@0silvia0 predtym sme normalne fungovali... Ked Som zostala doma na rizikovom odvtedy sa to zacalo menit . Ja chapem , ze syn tiez dokaze cloveka vytocit ale je to moje dieta a je to stale dieta

elisa999
autor
2. okt 2019

@pribinak vedel a teraz akoby na to uplne kaslal... moj syn mu je ukradnuty a jediny kto ho zaujima je malinky

pribinak
2. okt 2019

@elisa999 to chce riadny rozhovor s tym, ze nech si uvedomí, ze tymto ničí aj vas partnerský vztah

0silvia0
2. okt 2019

@elisa999 no ale toto nevyzerá vôbec dobre. Chce to fakt vážny rozhovor. Nech si chlap spomenie na svoju pubertu, ako vnímal rodičov a dospelákov a nech si uvedomí, že puberťákom nie je byť ľahké, že dieťaťom bez vlastného otca nie je byť ľahké, že sa musí ten chlapec pozerať, ako ľúbi svoje vlastné dieťa a jeho ignoruje. Týmto môže spôsobiť chlapcovi rany na duši, uvedomuje si, ako sa môže cítiť? Dôrazne ho upozorni, že syn má len 14 rokov a najbližších minimálne 5 rokov bude s vami fungovať v spoločnej domácnosti, tak nech ho neignoruje, ale aspoň na nejakých zdvorilostných pár viet denne sa môže zmôcť, aj keď bude chlapec cítiť, že to je nasilu, ale aspoň to nebude hnusná ignorácia. Takto sa raz môže ignorantsky správať syn k mladšiemu súrodencovi, toto ho chce naučiť tvoj chlap?

mamcotka
2. okt 2019

No tak napisem ti moj pribeh v skratke.. mojho syna vychovávam sama uz 18 rokov, dva roky som z toho vydata za druheho. Zial mam to podobné. Druhy manzel sa o mojho syna nezaujíma, co citi, co ho bavi.. ale moj muz je fakt blbec, preto som ho vyhodila z domu. Čakám s ním dieťa ( zadarilo sa tesne pred rozchodom) a musím ho prijať naspäť kvoli nenarodenéj dcérke. Strašne som muža musela za to kresať ako sa chova ci uz k synovi alebo pred nim. Syn je uz teraz dospelý a proste ignoruje ho.. pozdravia sa ked ku nám moj manžel pride a občas prehodia par slov o nejakom filme ale to preto ze moj syn je dobrak a nekonfliktný .. ale do budúcnosti ti poviem ze ked moj muž sa bude chovať znova ako blbec a malá to má vidieť a znášať ako aj syn tak muž poleti zas a navždy.. dieťa si chráň .. radsej byť sama s deťmi ako toto..moze to zanechať traumu.. ja na tvojom mieste ho vykopnem a bud sa prestane hentak správať alebo moze chodiť len na návštevy .

elisa999
autor
2. okt 2019

@mamcotka no momentalne som na materskej a popravde byvame u neho. On si podla mna uvedomuje situaciu, ze momentalne nemam kde ist a tak to aj trochu “vyuziva” no som z toho nestastna . Ja rozdiel medzi detmi nerobim. No ale vidim, ze ty to tiez nemas jednoduche a podla mna ked sa teraz tak choval tak asi velke zazraky tiez nemozes cakat

henamichal
2. okt 2019

Tvoj partner tvojho syna NIKDY nebude mať tak rád ako svojho vlastného a ani tvoj syn jeho. Tvoj partner nie je jeho vlastný otec... Ty nerobíš rozdiely lebo obaja chlapci sú tvoje vlastné deti. Bohužiaľ, dnes sú rodiny tak rozvrátené a pomiešané ako nikdy. A to si deti odnesú. Stanú sa duševne chorými. A potom sa čudujeme prečo je všetko tak ako je. Chorý svet!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
2. okt 2019

Ja by som išla do práce a od blba, pokiaľ toto správanie a postoj nehodlá meniť. Sorry, ale vyclenovat niekoho a to dieťa (príklad darček z výletu) je odporné

bluka2
2. okt 2019

@henamichal prehanas, fakt extrémny názor... Biela alebo čierna, že?

bruneta880
2. okt 2019

@elisa999 je to idiot, toto sa proste nerobí, chúďa chlapec...zas som sa len vytočila 🤦‍♀️
A ešte, že teraz ako si napísala, zneužíva to, že si na materskej a u neho 🤮

0silvia0
2. okt 2019

@henamichal jasné, že ho nebude mať tak rád ako vlastného. Ale môže ho aspoň rešpektovať ako partnerkinho syna a mať s ním aspoň ako-tak normálny vzťah. Ignorácia je hnusná

sisaka
2. okt 2019

Neverim, že 5 rokov mali dobrý vzťah a potom zrazu úplný nezáujem. Tam to určite nebolo ideálne už od začiatku.
U mna mna by malo prednosť dieťa, darceky by som mu otrepala o hlavu a Good Bye. Nemohla by som žiť s niekym, kto “nemusí” moje dieťa. Dieťa citi, keď o neho niekto nejaví záujem, jeho by som určite nenútila k nejakým ústretovým krokom

minka80
2. okt 2019

Presne tymto som si presla aj ja. A nic sa nezmenilo. A kedze su u mna na prvom mieste deti ich spokojnost a stastie odisla som od neho. Bolo to to najrozumnejsie co som spravila. Ver mi syn psychicky velmi trpi. Prenho chodenie domov bude nocna mora. Bude chodit vsade inde len domov nie a bude to horsie.

terezka1947
2. okt 2019

@elisa999 starsi syn vlastne nema otca,resp.nejavi o neho zaujem,no nejavi ani tvoj priatel......ostala si mu ty,no a este aj o cas s tebou urcitym sposobom prisiel,ked sa munarodil surodenec.
Teda chudak chlapec.
Tvoj priatel ok nie je,rozhodne nie dospely a zrely muz.
Neviem,co by som na tvojom mieste robila.....ale bolo by mi velmi luto srarsieho syna.....
Nie je to fer....
Bud nech sa priatel spamata....alebo to budes mat tazke a istym sposobom moze prist starsi aj o teba.
Dufam,ze si oriatel uvedomi,co robi....in je dospely,on musi robit prve kroky...je to dieta.
Neviem....asi by som nedokazala vidiet svoje dieta smutne...ani jedno.

mamcotka
2. okt 2019

@elisa999 U mňa stastie ze on byval u mňa.. inak by robil to iste ak nie horsie. Vyuzival situaciu ze nemám kam ist . To je chrapunstvo.. skus si davat bokom nejaké peniaze a setri si na odchod.. a zvazuj ho lebo ti syn môže skončiť na psychiatrii ci omamných látkach.. .je to fakt vážne ..

kikusa008
2. okt 2019

Ahoj, ja som také dieťa, ako aj tvoj syn.. Nevlastný otec bol na nás dobrý, len kým si nebol istý, že mama zostane pri ňom a potom to začalo... Vlastne nezačalo.. Jeho deti boli a sú najlepšie, my dopadneme zle, všetko sme boli, len nič dobré, na narodeniny, vianoce... Nikdy sme darček nevideli... Zanechalo to vo mne takú strašnú trpkosť, nedopust toto aj pri synovi, teraz sa čuduje on, prečo nebol na svadbe, prečo nebol na krstinach... A z jeho predpovedí sa všetko splnilo, ale naopak, máme so sestrou upratany život, žijeme si tak, že nemusíme obracať každé euro, máme krásne vlastne rodiny... A jeho deti mu visia na krku a peňaženke a ešte dlho budú...

miadi
2. okt 2019

Podla mna ten vztah Nebol nikdy nic moc len si si to uvedomila az teraz ked mate spolocne dieta ktore samozrejme miluje a to tvoje mà ako asi aj mal na hàku. Smutne. Tvoj syn bude trpiet kym sa tvoj chlap nenauci chovat ako skutocny chlap lebo zatial z toho čo pišeš sa chova detinsky hlavne on.

1gabriela13
2. okt 2019

@elisa999 toto je hardcore. Ja neviem, ale takto sa zachovať ako tvoj partner. Proste ok, jasne ze spoločne dieťa miluje viac než iné, ale aká to je empatia takto sa správať voči druhému dieťaťu?!pujlo by mi srdce ci už na tvojom alebo jeho mieste. Prísť o otca, ktorý sa o neho nezaujíma, potom mat otcima ktorý na neho série, ignoruje ho, to je pre dieťa brutal na psychiku. Máš to fakt ťažké, ale ak zvažujes na odchode, urob to čím skôr kým ti to druhe dieťa nezačne vnímať situáciu. On keď ma dobrý vzťah z vlastným dieťaťom, naďalej mote ostať dobrý otec, ale to prvé dieťa pri takomto štýle sa môže psychicky zrutit. Vždy treba voliť menšie zlo. Držím ti palce