Ofučaný manžel

2. apr 2022

Ahojte žienky, velmi ma vzala táto situácia. Dávnejšie som so svokrou uťala vzťahy na nutné minimum. Nenechala som si po sebe dupať.Je to osoba, ktorá vyžaduje vždy všetkých kontrolovať. Správa sa arogantne a povýšenecky. Muž sa ma vtedy nezastal. Hodne to narušilo vzťahy medzi mnou a mužom ale časom sa dalo to do poriadku.Dohodli sme sa,že nebude vyžadovať aby som k nej chodila a ja som mu s deťmi nebránila ju navštevovať. Nedávno ma skontaktovala rodinná známa od ktorej vyšlo najavo, že svokra o mne šíri lži. Veľmi ma to vzalo. Vždy som k nej bola slušná, nikdy som jej neublížila.Vyžalovala som sa jednej kamarátke, kedže toto nemôžem riešiť s mužom.Dozvedel by sa potom meno tej známej. Komunikáciu mi našiel v telefóne a ofučal sa,že si neželá aby som jeho rodinu riešila s kamoškou. Keď som mu predostrela,že s kým sa môžem o tom poďľa neho baviť, keďže s ním sa nedá. Otočil sa, že on odmieta sa so mnou o tom baviť. Samozrejme ofučaný.baviť

luckynat
3. apr 2022

No a teraz je problem aky? Ze co so svokrou alebo s muzom?
Co sa tyka svokry, bud by som jej to zavolala ze sa k tebe dostalo to a to a ze si nezelas aby o tebe sirila klamstva (a riskovala by si dalsie problemy vo vztahu), alebo by som oplatila rovnakou mincou a zacala o nej sirit ze ma psychicke problemy, velakrat rozprava vymyslene veci a berie na to tazke lieky 😂 staci to povedat par ludom stylom “nehovorte jej ani mojmu muzovi, ze to viete, chuuudata beru to tazko” a pri tomto by si si aspon dobre zabavila 🤷‍♀️
Co sa muza tyka, sama vidis, ze v tomto ti nepomoze, nechaj ho odfucat sa a viac sa k tej teme nevracaj. Cim menej pred nim budes o jeho mame hovorit, tym lepsie. Zahesluj si telefon 🤦‍♀️ A veselo s kamoskou ohovarajte svokru dalej, je to taka fajn psychohygiena, ked sa mas komu vyzalovat a dobre si ponadavat 🤷‍♀️

777januska777
3. apr 2022

To ze si o jeho matke rozprávala pred cudzími no to je dosť blbé a necuduj sa, že sa nahneval. Toto by nebolo príjemné nikomu. A to ze svokra o tebe rozpráva klamstvá je tak isto blbé. A preto sa ti osobne nečudujem. Vieš no ty si teoreticky urobila to iste co urobila svokra.

pininka1
3. apr 2022

Cele zle, od muza cez svokru, ja by som sa ofucala co sa mi hrabe v telefone. Svokre by som tiez svoje napisala a muzovi povedala nech sa rozhodne, lebo inak moze odist naspat k mamicke.

karelova
3. apr 2022

Si nemáte jeden druhému veru čo vyčítať 🤦🏼‍♀️

liljana
3. apr 2022

Kasli na svokru, nech si hovori, co chce. Uplne ju vymaz z hlavy, nevsimaj si ju, spravaj sa k nej s usmevom a stretavajte sa dalej co najmenej. Ked sa s nou pustis do boja, iba stratis nervy, cas, energiu a rozhadate sa doma. V boji s rodinou druheho sa da iba prehrat. Nastav sa v hlave tak, ze je uz proste stara, ma to v hlave popletene a neries ju.
Tebe by asi tiez vadilo, kebyze muz rozobera za tvojim chrbtom tvoju rodinu s kamaratmi.

aliaray1
3. apr 2022

Ahoj, pravidla a hranice su jednym z pilierov fungujucich vztahov, asertivita je vyborny nastroj ako sa nezblaznit 🥴😉

V prvom rade sa ti spara v mobile, neviem ale asi nemate nastavene v tomto pravidla. Takze mna by nastavalo toto. A zaheslovala by som si mobil aj ostatne ucty, konta. Ak ho bude zaujimat preco ta nevie kontrolovat, mozes mu pripomenut jeho odpoved: otocit sa a odmietnut sa s nim o tom bavit.

Po dalsie on neni policajt a ty obvinena na vysluchu, aby si mu skladala ucty s kym a o com sa bavis. Baby spolu preberaju babske veci a zo skusenosti taketo a ine veci s kamoskami preberame bezne. Nemas sa mu co zodpovedat a ani mu nic v tomto vysvetlovat.

Muz sa ta nezastal, nechce konflikt a stat na ziadnej strane, je to alibisticke zbabele spravanie.

Ohovaranie, klamanie, sproste malomestiacke spravanie svokry je beznou realitou a radim neklesnut na tuto uroven. Ak prijimes rukavicu v tomto jej boji, asi prehras, pretoze inteligent nevie casto krat bojovat na tomto primitivnom leveli. Preto je podla mna najlepsie mavnut na to rukou a nechat ju klzat sa dalej a vykecat sa kamoske. Blbec na jej reci naskoci a rozumny si vypocuje a uvazuje, co je to za osobu ked takto kyda pred cudzimi na vlastnu rodinu. Ci v praci, ci v susedstve, ci v rodine, skoro vzdy sa najdu ludia ktori o nas vedia viac ako my sami 🤦‍♀️🤷‍♀️. Ja ich uz len lutujem. Napr.ak mi niekto v praci dosiel niekoho ohovarat spytala som sa unavene, ci ma tolko casu riesit blbosti, a nech mi da recept, lebo ja sa nestiham ani naobedovat. A bolo vybavene, za mnou uz nikto klebetit nechodil, takze ma prestala hlava boliet.

liljana
3. apr 2022

@aliaray1 Keby si manzel zahesloval mobil a konta, okamzite tu pride obvinenie, ze nieco skryva a ze je urcite neverny. 😂 Opacne to uz neplati.

sasa1310
3. apr 2022

ty si odutá na 20 rokov lebo svokra je aká je (to tvojou odutosťou mimochodom nezmeníš). A teraz je odutý tvoj muž. Ako malé deti v škôlke.

aliaray1
3. apr 2022

@liljana ach nestastnik...len aby mu nedosla kontra zaloba za krive obvinenie...ja si vzdy tak plesnem do gebule ked mi takyto pridu a uz to neskryvam...rovno si tresnem po cele a poviem jezisi vazne? A co chces ist do basy ty? Ten panicky vyplesteny pohlad...by som ta vzala so sebou, by si sa nasmiala 😂

Slusni neskusenejsi ludia maju problem poslat drzych blbcov do riti. Ja uz som z toho vyrastla alebo co.
Dnes to mam uz tak, ze ja ked niekoho poslem do rici, cely den sa trapim....ze ci tam v zdravi dorazil 🤷‍♀️🥴😁

karolinakr
3. apr 2022

Ja ti poradim, ofuč sa aj ty, na svokru, na muža, a ešte trucuj !!🤣

kassandra25
3. apr 2022

No. To su take veci, co nie su zavideniahodne. Jednako on by tebe v telefone nemal nachadzat tvoje spravy, neviem, co tam hladal, na xruhej strane tvoja svokra je cisty jed pre vase manzelstvo a na poslednej strane tvoj muz samotny - cele velmi zle. Ty sa nenechavaj ani nim, ani jeho matkou udupavat. Sa mi zda,ze tvoj muz ti bude jeho charakter stupnovat a prezentovat a teba bude on samotny dost iba zarazat,co je v nom. Vezmi si jednu vec. Ze teraz sa mas este ako kralovna popri takej svokre - neni nad nu, neznasa ta a ked ta teraz tvoj muz este akoze lubi, este to mas dobré. Ale ked bude horsí, lebo on si to moze dovolit - je syn tvojej jedinecnej svokry, potom budes ako trpiet? Inac, by ma zaujimalo, co má on v mobile, ked sa sparal v tom tvojom. Co by si tam nasla ty jemu??? Ci aj ty by si nemala dovod sa ofucat? A ci by si nemala dovod sa ofucat uz teraz, ked bol vobec v tvojom mobile?? Ja by som asi zaujala na neho takuto taktiku. Ked ti niekto lezie do mobilu a este cita spravy a s kamaratkou, aka tam "musí byt" len láska a dôvera od neho, že???

ukulela
3. apr 2022

@777januska777 neurobila to iste, co svokra. Svokra vedome a cielwne klame. Zakladatelka len povedala kamozke pravdu. Takze nie, nie je to iste.

komplikovana
3. apr 2022

no, aspon si zistila, ze sa s muzom nic neutriaslo. Stale v nom nemas oporu. Tvoja svokra moze kade tade rozpravat klamstva o tebe a ty sa nemozes ani postazovat kamoske. Vykaslala by som sa na svokru, nech si robi co chce. Skor treba poriesit muza.

monka105
3. apr 2022

Kamošky máš od toho, aby si sa im mohla zdôveriť s vecami, o ktorých mužovi povedať nemôžeš. To, čo im povieš, je len a len tvoja vec. Tvoj muž nech radšej rieši, že jeho matka zbrojí proti matke jeho detí a ofukuje sa inde.

liljana
3. apr 2022

@komplikovana Poriesit muza? Preco? Rozvedies sa, lebo jeho mama je svojska a nenecha si od neho nic povedat. A naopak. Ked tvoja mama bude na muza neprijemna, neda si od teba povedat. ma sa s tebou rozviest? Riesenim je vychadzat s muzom dobre a nechat si rodicov a svokrovcov zasahovat do vztahu negativne co najmenej.

autor
3. apr 2022

@monka105 mi to príde mega podrazácke od nej. Nerozumiem prečo potrebuje o mne rozprávať lži typu ako sa neviem postarať o deti. Nechapem ako matka matke také niečo dokáže spraviť. Aj tá známa bola prekvapená,čo jej to svokra navykladala. Ale ako ste viaceré napísali, svokra nie je problém. Musím sa pripraviť, že môže i pritvrdiť. Tu je problém môj muž. Je ofučaný, lebo som sa vyžalovala niekomu a tiež už tuší, kto mi to povedal. Ale vtedy mi šlo srdco puknúť. Tlak mi vyletel až som si štamprlík na ukludnenie musela dať, čo ja s alkoholom sa moc nekamarátim.Taká ta potreba psychohygieny, kedže s ním sa o tom neda baviť. Fuj ešte teraz je mi z toho zle. A on sa na mňa ani nepozrie.😔

liljana
3. apr 2022

Svokry zvyknu hovorit o zatoch a nevestach, ze sa nevedia postarat o deti. Tam staci dobre "mienena" rada. Ja som sa vam do vasej starostlivosti o vase deti nestarala, budte taka dobra a doprajte mi to iste s tymi mojimi.

lienka.7
3. apr 2022

V prvom rade by som riešila, co sa mi ma co hrabať v telefóne a v druhom rade ze ako to ze mu NEVADI ze o mne šíri klamstva jeho matka (ake?)
To ze sa bavis o svokre s inými ľuďmi je úplne normálne.
A po ďalšie, je mi to ľúto, ale pre tvojho muza je na 1.mieste jeho mamička, toto by ta malo trápiť.

komplikovana
3. apr 2022

@liljana ja som nikde nepisala, ze sa ma rozviest. Poriesit muza znamena - sadnut a vysvetlit mu, ze ma dvojaky meter na ludi. Ci mu nevadi, ze sa jeho mama o jeho zene vyjadruje zle. Jemu by sa pacilo, keby to bolo naopak a manzelkina rodina by robila to iste?
Ja viem, ze je to tazke, ale autorka pre nejake dovody vztahy so svokrou utala, tak preco je teraz prekvapena, ze ju ohovara kade tade. Ma vobec vyznam, sa pred svokrou obhajovat? Ona si aj tak bude omielat to svoje.
Podla toho co autorka pise, muz iba zatvara oci pred tym, nechce ist s matkou do konfliktu pravdepodobne.
Cloveka sa to dotkne, ked sa nieco take dozvie, ale co moze urobit.
Bud pojde do otvoreneho konfliktu - rovno za svokrou nech s tymi recami prestane ( co vsak mozno nastve manzela)
Alebo sa odosobni a povie si - clovek ( v tomto pripade svokra) ktory o mne nic nevie ma urazit nemoze. Je to v podstate cudzia osoba ( nie je tam ziadny vytvoreny vztah ) .

retatka
3. apr 2022

No mne by vadilo ako prvé,že mi lašuje v mobile.To čo si dovoluje?!Aby ma niekto kontroloval,to kde sme.To bežne robí??

marseillefan
3. apr 2022

@retatka mne je zasa normálne, keď majú partneri prístup do svojich mobilov... žijem s manželkou 20 rokov a predstava, že by sme o sebe nevedeli všetko, mi príde absurdná... vieme si pin kódy, vieme si heslá... a síce si navzájom komunikácie vôbec nečítame, ale ak by sme si ich prečítali, tak sa nad tým ten druhý nebude pozastavovať.

sasa1310
3. apr 2022

@marseillefan aj u nás tak. Nikto nemá za potreby mobil či maily alebo inú komunikáciu skrývať ani pozerať. Keby mi aj manžel prečítal v mobile, nech číta. Nemám čo skrývať. On to isté. Tiež nič neskrýva

retatka
3. apr 2022

@marseillefan To,,že jej leze do mobilu ,jej zrejme neverí ,takže dôvera je narušená .A tam je problém .Bez dôvery vzťah nevydrží .Aj keď niekto vie hesla ,vôbec nič neznamená ,neverník si vie všetko premazať .Tu ide o princíp a narušenú dôveru ,prečo má za potrebu lustrovat mobil …zrejme majú viac problémov vo vzťahu.Mám kolegu ,podvádza jedna radosť ,mobil premazaný lebo manželka mu lustruje mobil .Takže asi tak 😀

hopsadobrandejsa
3. apr 2022

Ja osobne by som to neriesil a nechal by som svokru rozpravat si co len chce.

Sirit kadejake drby ci bachorky hovori viac o charaktere osoby ktora ich siri nez o osobe na ktoru je to mierene. Ja by som sa rovno vyjadril, ze ako mam budovat pozitivny vztah s osobou ktora nema nic lepsie na praci nez sirit o mne klamstva?

V tomto pripade musis byt ako teflon. Svokra cakala kedy sa na teba nieco nalepi a hla, si tu na MK a hladas radu. Ak je to loz, preco sa tym nechavas vyviest z miery?

Co sa tyka tvojho muza, mal by si tiez vstupit do svedomia. Ak by moja zena nevychadzala s mojou mamou, tiez by ma to trapilo, ale ak by mama urazala moju zenu tak by som si s nou sadol a rovno jej povedal aby s tym prestala a uzivala dochodok pretoze ja nemam chut mat doma peklo skrz problemy inych ludi.

Ak by spolu nevedeli vychadzat tak nech idu od seba, ale obom stranam ( zene aj mame ) by bolo z mojej strany jasne povedane aby som sa ja kvoli ich osobnemu konfliktu neocitol v krizovej palbe.

Sorry, ale peklo mi doma nebude robit ani zena ani mama. Nie som male decko. Tvoj muz ocividne ale je pretoze ignoracia problemu nie je riesenie.

berta100
3. apr 2022

Jeden lepsi ako druhý,nemate si co vycitat.Muž je ofuacaný.Ako v materskej skolke.Este ty sa ofuč ,že ti ide do mobilu.Ako tu bolo spominane,zahesluj mobil a hotovo,muz a nechaj nech sa odfuci.

vroni
3. apr 2022

Môj muž by žil v bojovom poli už v prípade, že by sa nepostavil na moju stranu pred svokrou (kľudne mi mohol potom vynadat doma medzi štyrmi očami, ak by som nemala pravdu). Na druhej strane by už mal večný pokoj, ak by sa mi dotkol mobilu. Toto je pre mňa identické no go ako fyzické násilie ci vulgarizmy. Svokru by som neriešila vôbec, nech si trepe, čo chce. Zato chlap by u mňa skončil, jeho fucanie by mnou mavalo asi ako otrasy na Plute.

autor
3. apr 2022

@vroni dakujem vam vsetkym za názory. Och u nás sa zatiaľ strhlo tornádo.Ma požiadal aby som mu prečítala sama, čo som tej kamarátke napísala. Prečítala som to a tiež povedala mu ako mi v ten večer bolo, keď som sa to dozvedela. Ale kedže sa jednalo o jeho mamu, a už sme v minulosti riešili kopu problémov s ňou, tak som to s ním nemohla riešit. A povedala som mu že i kamarátka mi radila, aby som to nechala tak, veď vieme ako sa veci majú a mám si riešit svoje a nie svokru. Radila mi aby dom sa ukludnila, že to nemá cenu.Až som si panáka sama musela uliať. Že predsa je normálne sa vyžalovať kamoške. Začal hrozne kričať. Chcel v nervoch zavolať svojej matke a spýtať sa či to čo povedala je pravda. Ja som mu v tom zabránila, že predsa dostane do problémov aj tú rodinnú známu.Kričal že jeho matka je pi..ale že si myslel, že už to nebudeme rozoberať tie veci a hlavne nie pred tou kamoškou. A že ta kamoška u neho skončila. Vravím mu ze predsa ona s tým nič nemá, len bola ochotná ma vypočuť a poradiť, že to tak so svokrami chodí. Tiež má s tou svojou prežité.
Zbalil sa, vzal si kľúče a šiel niekam preč autom. Telefón si nevzal, kedže som mu ho nechcela dať aby tieto veci rovno konfrontoval s mamou. Mám strach aby si niečo neurobil. Tiež aby som tú rodinnnú známu nedostala do problémov. Prosila ma aby som to môjmu mužovi nehovorila.

lienka.7
3. apr 2022

Akoze co ty riešiš? Tvoj muz evidentne stoji na strane tvojej matky a ty sa preto stresujes???
Z tohto co píšeš mi pripadá ako riadny tyran, môžeš vobec doma aj ty niečo povedať???
By som mu povedala ze pokial si ma nevie zastať a povedat svojej matke aby si ma nebrala do huby, mal by rozmýšľať nad presťahovanim sa k nej

ukulela
3. apr 2022

sorry, ale z toho posledneho komentu.. tvoj muz ma vazny problem. so spracovanim informacii, s pochopenim informacii a so spracovanim hnevu.
Hneva sa na lamaratku, co si sa jej vyzalovala. WTF???
Znama, co tio to povedala, zrejme pozna jeho reakcie, ked nechcela, aby sa to ON dozvedel - WTF??? asi nema v rodine dobru povest.
Jeho matka ta oznaci za zlu mamu, vypluje kybel hnoja na tvoju adresu a vsetci su blazni, len ona nie? WTF????
A tiez to vyjadrenie, ze jeho mama je pixx ale uz si myslel, ze to VY nebudete rozoberat??? WTF?????
Keby bol tvoj muz ako-tak normalne reagujuci, sla by som nabuduce na navstevu s nim a jasne povedala svojre, ze VIEM, co hovori na moju adresu, Ze ma to mrzi, ale OK, ak si to mysli, Len dufam, ze tak nehovori pred mojimi detmi, Lebo ak ano, budeme sa inac zhovarat. A s usmevom by som odisla. Ale takto, po muzovom extempore by som velmi premyslala, co dalej .... a teda ja nemam problem, pred rodinou by som rovnako na svokre nenechala 1 steblo suche.
A teda este - to hrabanie v mobile a vypocuvanie, co som komu kedy napisala, moja zlata, to hranici so psychickym tyranim.

vroni
3. apr 2022

Uff, to mi je ľúto. Tvoj muž je afektovana diva. Asi by som počkala, až sa ukludni a potom mu poriadne vyčistila žalúdok.