Opustila som partnera. Ako sa preniesť cez krivdu?

sklamanakanya
11. aug 2015

Ahojte žienky, ak si pamätáte, nedávno som sa Vám tu vyspovedala z môjho ,,vzťahu". Pre orientáciu Pokročilo to asi takým spôsobom, že som ho ignorovala, najprv prosíkal, ospravedlňoval sa, potom urážal, ponižoval. A o týždeň či dva mi napísal sms kde mi oznámil že mal sex s inou. No katastrofa :D
Som rada že som ho opustila. Stále ho mám rada, ale takto je to lepšie. Trošku si ešte potrpím a ideme ďalej 🙂
Je to naozaj tak, že sa ukáže charakter človeka najlepšie v hádke alebo vyhrotených situáciach ako je rozchod.
Mám v podstate otázku.....Ako ste sa preniesli cez tie krivdy? Kedy ste znovu začali túžiť milovať? Viete....už by som chcela mať niečo svoje a trvalé. A zatiaľ sa mi nedarí.
PS: Momentálne nie som ani pripravená riešiť vzťah, len ma zaujíma, ako sa cítili a ako riešili ,,samotu" iné ženy a kedy sa odhodlali do vzťahu atď.
Ďakujem žienky.

mala_hobitka
11. aug 2015

@sklamanakanya V prvom rade ti chcem povedat ze ti drzim palce. Ako sa vsak cez to cele preniest? Uvedom si svoje kvality to je prva vec. Potom si najdi nejaky novy konicek, ktory ta zabavi a odputa od myslienok na rozchod.
Cas, ktory clovek potrebuje pre obnovu seba sameho aby mohol ist do vztahu bez zavesu minuleho vztahu je rozny. Niekomu staci par tyzdnov, niekomu par mesiacov ale viem aj o babach co im to trvalo rok co nechceli vztah ale venovali sa same sebe.
Ked zacnes premyslat nad novym vztahom urob si zoznam veci ktore buduci partner nesmie mat - ci uz budes mat zoznam len v hlave alebo na papieri je na tebe. Aky nesmie byt je omnoho dolezitejsie ako aky by mal byt. Triedenie chlapov na zaklade ich negativnych vlastnosti a pristupov ti ulahci randenie. Priklad "nechcem chlapa, ktory je namysleny je lepsie ako -chcem aby bol sebavedomy"
Este raz drzim palce, nikam sa neponahlaj 🙂

lubkavargova1
11. aug 2015

No, najprv bol hnev...obvinovanie, aj sebaobvinovanie...chut na pomstu...proste siroka skala emocii....ja som augustom vstupila do druheho mesiaca co som dala dovi-dopo-dopi mojmu. Uz som ako tak vyrovnana s tym, ale sem-tam ma to zaboli. Ale uz to nie jtake strasne ako na zaciatku. Verim, ze to bude uz stale lepsie a lepsie...teraz nemam chut absolutne riesit ziadne vztahy. Venujem sa hlavne sebe, moojej praci, mojej rodine a mojmu kocurovi...aj sama si chcem popratat vo svojom zivote a potom nieco zacinat. Teraz nejako by ma o skor stvalo, porovnavala...nie, nechcem. Raz to prave orechove pride... 🙂