Priateľ po 4 rokoch nechce so mnou bývať

lucy1444
21. sep 2015

Ahojte. Aký mate názor nato keď by Vám priateľ po štyroch rokoch povedal že sa cíti donútený k spoločnému bývaniu ?
Máme dobrý vzťah.. aspoň sme mali potom čo si našiel novú prácu kde zarába veľmi dobre , no čas na mna nemá vôbec.. Víkendy nemá voľné , od 7- 9:00 do 22:30 je niekedy aj v práci a už sa to takto nedá keď ani spolu nebývame... Z dna na deň som si mala zvyknúť že sme neni spolu , čo sme pred tým boli aspoň každý deň chvíľku a boli sme tak štastný a pasovalo nám to tak, čo by som si aj zvykla lenže potrebujem čas , čo on nechápe . Najviac ma ale nahnevá keď mi povie že čo je na tom že nemá čas... :( Už asi rok stále rozprávame o tom ako a kedy pôjdeme spolu bývať , najprv s tým prišiel on a nechal ma tešiť za z toho.. Stále som o tom rozprávala ako sa teším, pozerala všetky možné stránky s bytmi a podobne a nakoniec mi povie že stále o tom hovorím že je k tomu donútený ? Sklamalo ma to lebo som sa fakt tešila... Myslela som to dobre hlavne kvôli tomu že keď už má takú robotu tak aspoň aby sme ten večer boli spolu keď príde z práce (kedže bývam v inom meste ) . Sme už aj zasnúbený no neviem čo mám robiť keď to pôjde takto ďalej :/ nechápem to prečo so mnou nechce zrazu bývať... povedal mi že nechce počítať každú korunu lenže z vyše cca tisíc e platu + môj by sme podla mňa nemuseli počítať... poznám ľudí čo žijú z menšieho platu lebo sa to ináč nedá... no on si myslí že vymýšľam , že to sa nedá . čo by ste robili na mojom mieste?

monicm
21. sep 2015

@lucy1444 Veľmi vážne uvažovala o vašom vzťahu a dala s ním veľmi vážnu reč. Nehovorím o ukončení vzťahu, to nie, ale o tom, aby ste sa úprimne porozprávali, čo chcete od života, čo očakávate jeden od druhého a či sa vaše očakávania stretajú a sú aspoň vo väčšine rovnaké (v dôležitých veciach). Láska ku vzťahu patrí, ale nestačí.

eeffka
21. sep 2015

@lucy1444 po 4r sa citi byt nuteny? 😀 😀 😀
nuz popravde si myslim ze sa mu nechce ist z staromládeneckého zivota do zavazku, by som sa na neho vykasla.

lalinko2010
21. sep 2015

@lucy1444 ahoj, našiel si inú prácu a asi inú priateľku, asi sa črtá nová a teba sa nevie zbaviť....
vieš a treba konať a nie sa tešiť a snívať, ak niečo chceš, tak preto treba aj niečo urobiť - kúpiť, zadovážiť - konať, nie pozerať katalógy - taký dom chcem, taký byt, tak chcem mať zariadené....
takže hlavu hore - buď si dupneš alebo každý pôjde svojou cestou a inak - tá druhá možnosť je asi istejšia....

nyusika
21. sep 2015

@lalinko2010 kludne to tak moze byt, aj ja si toto myslim.

po 4 rokoch asi vaznejsieho chodenia (pises, ze ste zasnubeni) nema mat co stres zo spolocneho byvanie.
jedine pripustne vysvetlenie je, ze ten stres ma preto, lebo nechce zit s tebou.

a ty dobre zvaz, ci planujes buducnost s muzom, ktory ani nevie, ci ta lubi, chce a planuje si s tevbou zivot...podla napisaneho ani jedno z toho.

dai
21. sep 2015

@lucy1444 tak toto je divne... Jedna vec je ze sa chlapy nechcu zenit aby mali stale svoje slobody, ale zeby nechceli so zenou s ktorou maju dobry vztah a pravidelny sex zit, tak to pocujem prvykrat😉
prepac, ale mne to pride na dost vaznu debatu - pravdepodobne z jeho strany kriza vo vztahu... ( dovodov moze byt milion - novy znamy s inym sposobom zivota, nove zaujimave zname, zmena cielov v zivote etc. ... )

natalym
21. sep 2015

@lucy1444 Ja by som mu asi povedala: Vieš čo a možno máš aj pravdu, ešte si užijeme tú slobodu. A uži si to. 😉

dominika6
21. sep 2015

@lucy1444
u chlapoch je známe,ked žena omieľa stále dookola svoje potreby,sny,plány,ide mu to vrcholne na nervy a urobí nie krok vzad ale míľovými krokmi cúvne...nebaví ich počúvať večné výčitky a nátlaky,typu,kedy budeme mať spoločný byt,zásnuby,svadbu,dieťa a furt niečo...
vtedy treba urobiť tiež krok vzad a zachovať ich postoj...
stačí im dať najavo OK ako chceš...ja sa viem zariadiť aj bez teba...stratia istotu ,,v teba,,a sami začnú plánovať...
samozrejme ak to vyjde,máš vyhrané,ak nie,vieš,že to nieje partner do budúcna...

moonlight1210
21. sep 2015

@lucy1444 "Už asi rok stále rozprávame o tom ako a kedy pôjdeme spolu bývať , najprv s tým prišiel on a nechal ma tešiť za z toho.. Stále som o tom rozprávala ako sa teším, pozerala všetky možné stránky s bytmi a podobne a nakoniec mi povie že stále o tom hovorím že je k tomu donútený ?"

nepises nic blizsie, ale nemoze ty byt aj tym, ze sa v tom angazujes az moc?
jasne, ze sa tesis.
ale ci v tej radosti to nerozoberas az prilis casto.

alebo ci nezohladnujes predovsetkym svoje predstavy o spolocnom byvani, ked hladas byt. (take to podanie:" a tu by sme mohli mat taku krasnu pohovku, vies, tu co som minule videla v obchode s tym ruzickovy potahom. na tom tie hackovane vankuse..." alebo: "tento by bol skvely, ked budeme mat deti, mali by sme skolku hned pod oknami..." - sice hovoris v mnoznom cisle, ale hovoris v skutocnosti o sebe, o tom, co ty chces a ako to ty chces, co vyhovuje tebe. a tym, ze pouzivas mnozne cislo, hovoris akoby ste mali suhlasny nazor obaja na danu vec. je to take nepriame presadzovane seba, nepripustanie nazoru toho druhého, lebo vopred ho za neho cez to mnozne cislo vyjadrujes ako suhlasny.)

a zaroven ci to nie je o tom, ze uz v podstate akoby vyberas pasentnu predlozku pred dvere, aby ladila v vybavenim predsiene. vies, co myslim. ze uz v tvojej mysli presne vidis, ako bude vas byt vyzerat, v akom tone, v akej atmosfere, v akej farbe bude, ...

ak toto nie, tak je mozne, ze sa mu stalo, ze s priblizenim sa jedneho milnika zivota - ked ma padnut jedno z definitvnych rozhodnuti - zrazu zacal mat pocit, ze este nie je pripraveny vzdat sa slobody a pohodlia vztahu, ako ste ho mali doteraz. ze ste spolu a predsa kazdy sam a volni a slobodni.
ze v tom byte by bol viac pod kontrolou. nie zeby si mu drzala vecierku, ale je tam viac zodpovednosti voci partnerke.

lucy1444
autor
21. sep 2015

@moonlight1210 práveže to nieje len o mne. Ale on sám hovorí že nech sa nebojím bude to tak.. Stále mi len hovorí že už sa teší keď budeme spolu bývať , keď budeme mať bábo a podobne.... lenže chcieť nestačí.. Aspoň mne to teda nestačí keď o tom len hovorí ... Lebo je také čudné pre mna že mi to povie ale keď sa tým už začnem viac zaoberať tak už sú samé výhovorky prečo sa to teraz nedá. Predsa po štyroch rokoch mám už dosť len toho stretávania sa v meste a podobne a potom zas večer ide každý domou inde..

@lalinko2010 neviem či tam je niekto iný alebo mohol by byť pretože zas nemôžem povedať kúpi mi občas kvety, pekne ma oslovuje a všetko...Aj keď to nepotrebujem ale som rada že sa snaží ma potešiť.. To by mi nešlo do kopy keby to chce skončiť..

@monicm vážna reč sa s ním nedá ... pretože pre neho sú toto zbytočnosti , ktoré ja stále len riešim. A jeho to nebaví riešiť takéto veci .. Aspoň to mi vždy povie keď o tom začnem :/ Lenže vyriešiť niečo sa nedá bez rozprávania, no myslí si že to ide len tak , veci sa vyriešia samé..

ivec16
21. sep 2015

no prehodnotila by som vztah a asi povedala nechces ty bude niekto iny

catca25
21. sep 2015

@lucy1444 nerozumiem... najprv hovori , že sa teši, ked budete spolu bývať a mať bábo, a ked to hchceš riešiť, zrazu sa cíti nútený do všetkého a riešiť to sú pre neho zbytočnosti? A po 4 ročnom vzťahu a po tom čo ste sa zasnubili? nuž... vykašlala by som sa na neho...on už na tom zrejme pracuje

alaguema
21. sep 2015

@lucy1444 reči, reči, ale skutkom sa vyhýba...reči sú možno len na to, aby ťa uchlácholili (možno tlačíš na pílu) a on chce mať kľud. Na tvojom mieste by som prestala robiť plány, žiadne vážne rozhovory, nie ste manželia, nič hrozné sa nedeje, nechala by som aj projekt spoločné bývanie plávať a dala tomu čas, tešila sa zo života, pre jedného chlapa slnko nesvieti. Pokiaľ sa bude chovať rovnako aj o rok, o dva, tak asi s tebou budúcnosť neplánuje. Píšeš, že zmena sa udiala ako nastúpil v novej práci...možno sa tam otvorili nejaké iné možnosti, v ktoré predtým nedúfal. A nemusí to byť práve iná žena. Možno postup v kariére, možnosti v zahraničí, pri ktorých s tebou neráta.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emilia25
21. sep 2015

Moj muz sa má spýtal po mesiaci chodenis ci s nim chcem ist bývať pripadalo mi to take krssne ako by má žiadal o ruku to bolo v novembri a v marci sme šli spolu do ineho mests.no len moj muz mal 30rokov vtedy ja 20 a vedeli sme obaja ze chceme byt spolu.aj počas chodenis sme boli stale spolu ked bol doma a nie v blave.tak sa trebs rozprávat o spolocnej buducnosti.ja som sa hned aj na deti pýtala a to sme len začali tsketo veci trebs preberať ved uz ste dospely nie pubertaci co len spolu chodia po vonku a pritom sa vobec nepoznajú aj ked chodia roky spolu.

zdena12345
21. sep 2015

po 4 rokoch uz niektorý spoju žijú, sú zobratý a majú aj deti... Čo neznamená, že musíte i Vy. Po určitej dobe je načase aby sa partnerský vzťah niekde posunul a spoločné bývanie k tomu určite patrí. Je na Vás, či najskôr svadba alebo bývanie, ale posunúť to treba. Zrejme o tom vieš a si nešťastná, že i on to tak necíti. Z môjho pohľadu peniaze u Vás nie sú problém... Možno vek. Zrejme sa na to ešte necíti...Len chlapi si to nevedia priznať. Povedať mu čo očakávaš ty a čo očakáva on. Že takto Ti to nevyhovuje a treba niečo robiť lebo sa to asi ukončí. Nehovorím, že ty mu hneď povieš, že končíš, ale okolnosti k tomu zrejme budú smerovať.

monicm
21. sep 2015

@lucy1444 Nuž, ak sa s ním nedá rozprávať, je to potom zlé. Ako budete riešiť problémy? Musíš sa zamyslieť, či si schopná fungovať v takomto vzťahu, či si ochotná znášať jeho správanie. Ja som tiež veľmi chcela bábo, manžel len potom, potom, až po rozhovore som zistila, prečo potom a argumenty boli rozumné (chlapské, ale pochopiteľné). Bez rozhovoru by to bolo ťažké, rozhovor je základom vzťahu.

tykat
21. sep 2015

"...povedal mi že nechce počítať každú korunu..." = prečo by sa mal s tebou deliť o svoje peniaze. Hlavne keď si teraz našiel dobrú prácu a dobre zarába. Možno sa bojí že keď budete mať bývanie tak hneď otehotnieš, potom druhé dieťa...a on to bude musieť všetko živiť.

Koľko máš plat Ty? On býva kde, doma zadarmo? Ty kde teraz bývaš? Ako to máte/budete mať podelené s financiami?...

lucy1444
autor
21. sep 2015

@alaguema Ano po tom ako s našiel novú prácu.. Tam nejde ani o tú zmenu a o možnosti ale o peniaze.. Dostal sa k dosť väčším peniazom a ostal iný... Už mu nieje nič dobré, nechce ísť bývať so mnou lebo ani 1800 eur nestačí pre dvoch podľa neho , čo sa mi zdá smiešne .. Aj keď mi hovorí že peniaze si chce odkladať pre nás a potom pôjdeme ale ja už asi dlhšie nevydržím byť takto asi pretože mi to je dlho už , chcem sa posunúť niekde inde už..

@zdena12345 áno presne 🙂 aj a poznám veľa takých párikov 🙂 chcela by som to tak už aj ja... no keď mu to poviem tak len stále porovnávam podla neho .. Ale to podla mňa nieje porovnávanie predsa že by som to chcela aj ja už .. O svadbe nehovorím zatiaľ a ani nechcem, chcem aby o tom začal sám hovoriť , keď sa už bude nato cítiť žeby to tak chcel, no zas čakať daľšie 4 roky asi nebudem. Možno sa nato necíti pretože mu je doma dobre. Mama mu všetko dá, zaplatí , navarí a o nič sa nemusí starať... je šikovný , keď treba porobí všetko lenže po 3 rokoch jeho mama konečne pochopila že si našiel priateľku a nebude už stále len pri nej no on aj tak ako keby nevie a nechce odísť..

lucy1444
autor
21. sep 2015

@tykat študuje posledný rok na výške a ja tiež . On študuje v meste kde býva a ja tak isto.
Platím si drahý podnájom kedže nič iné zohnať neviem ( na intrák ma nikdy nezobrali kvôli vzdialenosti takže mi nič iné nezostávalo nikdy). Popri škole ale obidvaja robíme .Spolu máme tých 1800 cca.
Aj kvôli tomu podnájmu by som už rada dávala peniaze do niečoho čo bude moje ....
My sme sa už veľa krát pred tým rozprávali čo ako bude aj s peniazmi , a to mi len povedal že o tie sa on nebude zaujímať že ich dá mne pretože vie že ja viem s nimi lepšie zaobchádzať ako on kedže nemíňam na všetko peniaze zas..
Ale tak deliť sa o peniaze? nikdy sme to nejak neriešili .. raz zaplatil jeden potom druhý ale nikdy sme teraz neriešili že ty si platil tam toľko a ja viac.. Lenže tam ide o to že penazí ma teraz viac a ako keby s nimi plánuje niečo o čom ja ani neviem..Aj teraz dostal napríklad firemný mobil , ale už si kupil aj pre seba další ( a to ešte ani nemal výplatu ale nechal si to z nej stiahnuť) a to ani nehovorím o tom že mobily mení tak ako vymyslia nový model...nezávidím mu ale to sa nedá robiť keď niekto plánuje aj spoločné bývanie a podobne.

lalinko2010
21. sep 2015

@lucy1444 raz jeden povedal - neviem presne citáciu ale - ak sa vzťah nepohne do troch rokov ďalej, nepohne sa vôbec. ste spolu 4 roky, zasnúbení ako dlho?

anett98
21. sep 2015

@lucy1444 a koľko má rokov? 😉

tykat
21. sep 2015

@lucy1444 ...tak ono hlavne by som si dala pozor na to čo hovorí a čo naozaj robí...podľa mňa chce voľnosť a mať svoje financie len pre seba a svoju potrebu...so spoločným bývaním už prichádzajú aj spoločné výdavky a to sa mu asi nepáči. Doma niečo platí alebo ho živia rodičia? Ak aj platí tak určite menej ako by dal za podnájom. Netlačila by som na neho, keď nemá čas tak nemá, keď nechce spoločné bývanie má na to právo, uvidíš časom ako sa to vyvinie...možno sa aj rozídete, no a čo, lepšie skôr ako potom si búchať hlavu že koho si si to vzala a s kým máš deti...

lalinko2010
21. sep 2015

@lucy1444 tvoj priateľ nedospel, doma má full servis od mami, zaoberá sa sebou ale iné povinnosti nemá, platíš podnájom, prečo si si nezobrala úver a nekúpila byt, si myslím že lepšie je dať peniaze "banke" ako niekomu do vrecka čo ťa po určitej dobre "vyhodí" z podnájmu lebo si nájde niekoho iného. platiť za podnájom a byt nie je ani tvoj, jasné nie každý dostane úver, pôžičku ale aj tak.

lucy1444
autor
21. sep 2015

@lalinko2010 kedže som sama úver nedostanem z mojho platu popri škole.. zasnúbený sme skoro rok už ..
@tykat doma nič neplatí kedže ešte chodí do školy tak rodičia od neho nič nepýtajú.. Má nato právo to chápem, lenže nie tak že mi hovorí ako veľmi chce , a že sa už strašne teší na všetko a tlačí mi do hlavy takéto pekné veci a potom povie že nie.. O týždeň budem zas počúvať to isté od neho že aké by to bolo super... ale to sa nedá takto.. Rozísť sa nechcem pretože popravde sme spolu šťastný , nebyť tohoto teraz čo je asi mesiac posledný ..

lalinko2010
21. sep 2015

@lucy1444 prečo by si nedostala úver? plat máš koľko? keď dokopy máte 1800eur?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalinko2010
21. sep 2015

@fidka79 jasné to je len taká teória, ale vy ste spolu už bývali po 2 rokov, čiže teóriu ste splnili - potvrdili, že do 3 rokov sa rozhýbať.

alexandramaria
21. sep 2015

@lucy1444 mne na tom stroskotal vzťah po 7 rokoch. Boli sme spolu od 16. Pre mňa to bola taká rana, ktorú som nevedela uniesť.

janickacrazy
21. sep 2015

@lucy1444 No ked chodí posledný rok na VŠ, tak má asi okolo 24-25 rokov predpokladám, čo je dosť málo a v takom veku sa máloktorý chlap chce viazať, či už bývanie alebo svadba a deti. Reči sú jedna vec ale ako sa vraví skutek utek. Podľa mna sa mu do toho jednoducho nechce. Doma má full servis od mamičky, dokonca jej nič neplatí, s tebou sa stretne kedy sa mu zachce, proste mu toto vyhovuje. Ja na tvojom mieste počkám max. ešte rok a ked sa nerozhýbe, tak dovi dopo. Kamoška takto čakala na jedného exota, čo furt sľuboval, ked mal 34 a ona 30, tak sa zrazu rozhodol, že vlastne šak on deti vobec nechce a ženiť sa tiež nie, že on si to rozmyslel. Doteraz je slobodný, ona si našla iného a má už s ním aj deti.